Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robinson se těsně před koncem světa pokouší v apokalypsou zkoušené Evropě sepsat svůj životní příběh a najít svou ztracenou lásku. Situaci mu ale nestěžuje jen epidemie, radioaktivita a bombové útoky, nýbrž i milostný trojúhelník. Nepokoje celosvětově nabývají na intenzitě a do konce světa zbývá možná už jen posledních pár dní. Dá Robinson přednost lásce, nebo životu v nově zrozeném světě? (playboxguest)

(více)

Recenze (5)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co si o tomto počinu myslet. Nemám prostě slov... tak divný, ale zároveň zajímavý a nevšední snímek jsem dlouho neviděla. Je to snad první film, kde je konec světa natočeny uvěřitelně. Žádné katastrofické filmy (vybraný namátkou, takových céčkových sraček je kotel), scifi (i když v tomto případě k tomu úplnému konci nedojde) či mysteriózní, ani přehnané fantasy komedie, nebo jiné podivuhodné, ale málo uvěřitelné filmy. Tohle opravdu vyznělo realisticky, prostě normální konec světa a bacha SPOILER opravdu tu dojde k tomu konci, stejně jako ve většině výše zmiňovaných filmech. Prostě zajdete do kavárny a tam mrtví lidi na stolech, na lehátku v bazéně, na ulici.... tak jak umřeli, tam leželi... prostě je skolil virus, nebo se zabili, nebo je někdo zabil. "Theo ještě spí? - Vlastně zrovna vyskočil z okna. - Oh.." Prostě normálka. Jinak myslím, že i mé myšlenky naprosto doplňují ostatní dva komentáře: Flego, BarVo. Zajímavý snímek, škoda, že ho vidělo tak málo lidí.. zatím... 3-4*, nedokážu se rozhodnout, furt mě něco táhne k těm 4*. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Miešanie žánrov od road-movie, romantiku, drámu, sci-fi, dokonca až tragikomickosť niektorých situácií dokáže vyvolať riadny chaos v divákovi a neustále posúvanie príbehu do rôznych lokalít sveta ( sú tu zainteresované všetky koprodukčné krajiny ), dokonca zo začiatku do rôznych časových rovín určite nepomáhajú v orientácii. Napriek tomu tento príbeh nie je zle natočený, len vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Hlavný hrdina Robinson ( Mathieu Amalric ) sa po rozchode s manželkou potĺka priestorom a jeho potulky s egoistickými túžbami ( nielen jeho ) podnecujú promiskuitné chovanie. Morálna prádznota všetkých je do očí bijúca a hlboko korešponduje so situáciou vo svete. Áno, prežívame posledné dni do konca sveta... Z východu sa hrnie bližšie nešpecifikovaná nákaza, metropoly sú bombardované a taktiež nevieme kým. Svet je v troskách, ale primárne tu ide o narušené vzťahy a celá apokalypsa je len kolorit. Les derniers jours du monde je zaujímavý film, ale jedno pozretie stačí. Prvý komentár. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Mathieu Amalric dal filmu poněkud zvrácený půvab, chuť a vůni. Lehké a přitom působivější než nákladná supervize konce světa. (70%) ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal - koniec sveta nebude 21.12., ale 14.7. No a že Francúzi posledné dni sveta presúložia, sa asi dalo očakávať. Je to divné, ale svojim spôsobom sa mi ten film aj páčil, mal pár skutočne okúzľujúcich scén a Mathieu Amalric má svojskú charizmu. Nejakú logiku vo filme nehľadajte, je to skôr o pudoch a pocitoch. A môj pocit z neho nie je zlý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mankote, to byla pí.čovina. A to doslova - full frontal vagín a pinďourů tu najdeme nepřeberné množství. Stojím si za tím, co jsem napsal u filmu Hledám přítele pro konec světa. Tyhlety filmy o koncích světa jsou na jedno brdo. A tenhle taky. V podstatě jde o milostný cca pěti až šestiúhelník, v němž je i něco gay komunity, okořeněný, aby se neřeklo, tím virem v luftě, na který lidi postupně začnou umírat. Hlavní hrdina nejspíš objevil lék na ten virus - a to promiskuitní sex v co nejpravidelnějších dávkách, jedno jestli s tomboykou nebo starší ženou... Btw, ten chlap vypadá tak připitoměle, že se až divím, jak mu ty baby běhaly do postele a tomboyka ho měla za svou největší lásku (vedle klientů). A v podstatě mnohé scény nedávají smysl, jsou jen pro efekt, aby si divák řekl wtf a režisér potěšil své ego, jak přišel s něčím nečekaným. Některé scény mi přišly fakt divné - třeba přijde chlap do Paříže, nikde ani jedno světlo, svítí si baterkou, a druhý večer světla svítí a po ulicích jezdí auta? Jako že aby tam mohli běhat nahatí a mělo to větší napětí či co? Hvězdu dávám za krásné lokace, často to připomínalo cestopisný dokument o krásách a částečně zvycích té které země, která film koprodukovala, ale tohle není dokument. A pokud se na film nebudete chtít dívat, tak SPOILER se hrdina prošuká až do posledního dne a pak - asi - všichni zhebnou. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama