Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (178)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jasná divadelní záležitost ve které je velmi podstatná úroveň herectví. Zatímco s výkonem Jitky jsem byl vcelku spokojen. Proměny své postavy z defensivního chování na ofensivní a opačně působily velmi dobře u Honzy Budaře jsem měl pocit poměrně velkého přehrávání, byť nezastírám, že jeho postava si o to vyslveně říkala. Marthu Issovou odmítám hodnotit, protože jí lidsky naprosto neuznávám, navíc jí vnímám jako nejhloupější herečku naší země. Samotná hříčka založená na jednom záletu má slušnej start, uprostřed vysadí motory a finále dojíždí na neutrál. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Říká se třikrát a dost, ale v případě nováckých televizních inscenací mi stačí dvakrát podobný zážitek a napotřetí ušetřím čas na něco užitečnějšího. Mr. Johnson byl docela průšvih, ale Natěrač mu to myslím natřel. Divadelní hru neznám, ale její převedení na televizní obrazovku není ani tak humorné, jako spíš představuje festival trapnosti. Herci neskutečně přehrávají, což sice může být a také patrně do značné míry je záměr, jenže je to křečovité a lacině podbízivé. Čvančarová je podprůměrná herečka, která se hodí maximálně tak do telenovely. Celkově je to inscenace pro pravidelné čtenáře Blesku a diváky odchované Tele Tele. Celkový dojem: 20 %. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Výborná hra, skvěle vymyšlené dialogy třech postav, rovněž sqěle zahrané, bavila jsem se od začátku! Jitce Čvančarové cukaly koutky častěji, co jsem si všimla. Myslím si, že to nahrané nebylo a troufám si říct, že být vážný v situaci, kdy se bavíte s Honzou Budařem, který je vynikající komediální herec, musí být nadlidský výkon. Konečná scéna, kdy se setkají všichni tři, byla z celé hry nejlepší. Jsem si jistá, že se museli řezat všichni z filmového štábu, nevěřím, že ne! :-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak strašné, jak jsem čekal. Místy jsem se i zasmál. Jenže mám tu problém s hlavní rolí, protože mě ta Čvančarová, ač je krásná, fakt nesedí coby herečka. Do její role jsem si uměl představit spíše Badínkovou, například. Ale za Budaře, který mi místy připomínal Saturnina, za Issovou, která byla správně ujetá a za pár povedených vtípků, především z Budařovy strany, dávám 3 *. P. S. O reklamě jsem se sem schválně podíval a jistě, někteří debilové opět hodnotí po polovině... tyhle fakt nemám rád a tvrdě bych je trestal... ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Ježišmaria, co se to přihodilo? Těšil jsem se, že to bude docela dobrá komedie, jakou jsem viděl před časem v divadle se Zedníčkem v hlavní roli. No, nebyla. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně se mi protiví novácká produkce podobných záležitostí. Opravdu. Natěrač mě však příjemně překvapil. Herci přehrávali, našlo se pár děravých míst, rozhodně ale jde o to lepší, co jsem za poslední čas na Nově shlédl. Anebo jsem si jen přespříliš představoval, jak skvělá podívaná by to byla v divadle... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale Čvančarovou nemusím a přirovnávání některých lidí této dámy ke slavným herečkám filmového světa dob minulých neobstojí. Oproti tomu Honzu Budaře můžu na všechny způsoby. To je naprosto univerzální (renesanční) jedinec a prakticky na co sáhne to mu jde... Ať už jde o hraní, skládání hudby či zpěv atd.. ten z téhle Tv komedie udělal hodně slušnou podívanou co se dá vidět vícekrát ! * * * ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Není to zas až takového zlo, jak tady někteří píšou. Sice to je opravdu klišé, Nova se nezapře, ale přežít se to dá s lehce nadprůměrnými herci. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Urážlivý natěrač s hereckými ambicemi, zanášející manželka a žena, jejíž manžel k zanášení přispíval svým pravidelným zastrkováním. Tato trojice mne poměrně nečekaně pobavila, i když jsem byl občas obdařen direktem v podobě Budařova přehrávání či Čvančarové nedohrávání. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nečekaný filmový objev, který mě hodně nadchnul. Je to taková sranda, že se chechtám ještě druhý den, když si na to vzpomenu. Herecké výkony jsou zde absolutně bezchybné - Issová je ve své roli nádherně nesnesitelná, Čvančarová zde fantasticky ztvárnila zazobanou rajdu (tento typ postav se pro ni myslím už stal příznačný, protože v nich může naplno zúročit svůj mimořádný sex appeal) a naprostým králem je zde Budař, který zde herecky předvádí něco neuvěřitelného - jeho mimořádný komický talent a dokonale chameleonský vzhled umožňující mu vypadat jakkoli mě zde poprvé přiměly k tomu herci pocítit hluboký respekt a počítat ho nově k mým českým oblíbencům. Divadelní ráz předlohy je zde naprosto markantní, ale to nepovažuji za nedostatek a naopak mi to velmi sedlo. Samotné finální rozuzlení je potom podle mě zcela skvostné. Soudím, že je zde tento výjimečně zdařilý televizní počin hluboce nedoceněný. UPDATE 19.5.2021 - Na podruhé po téměř 3 letech už mi to tak dobré nepřišlo, ale pořád si myslím, že Budař je zde dokonalý, a Čvančarová až nesnesitelně sexy, takže v kombinaci s tím, že to je docela krátké, mi to příjemně uteklo a opět jsem se u toho slušně pobavil, byť už asi ne tolik jako tenkrát. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné divadelní komedie. Sekundovat mu budou skvělá Jitka Čvančarová a Martha Issová. A je to docela legrace. Některé scény jsou až absurdní, ale herci zvládají jízdu po tenkém ledě s přehledem, ale mohlo se více klást důrazu na příběh, který není tak zajímavě podán, jak by si zasloužil. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

To jsme to tý n@vě zase jednou v komentářích pěkně nandali, co? Jsme přece sakra odborníci, čsfďáci! Jak bychom před ostatními vypadali, nepohanit ten prokletej televizní kanál plnej komerčních sraček, že jo? Tak to já na just jednu hvězdu přihodím, protože ač Brabec nechává sexy Čvančarku dost často přehrávat a občas neukočíruje ani Budaře, a i když mně občas vadila dráha snímající kamery, tak jediná opravdu pekelně špatná součást týhle inscenace byla hudba pana Vondráčka, to teda brrrrr! ()

Reklama

Reklama