Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (177)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Celou dobu je jasně vidět, že se jedná o převedení divadelního představení na film. Chvílemi je to tak dobře, jindy tolik ne. Kdo chce do divadla, jde do divadla, kdo kouká na televizi, chce film... Ale musím uznat, že některé momenty jsou dost vtipné a při srovnání s klasickými komediemi z poslední doby je tahle adaptace určitě nadprůměrná.. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Vtipná, svěží televizní adaptace divadelní hry, plná situační a slovní komiky. Jan Budař opět dokonalý, obě jeho herecké herecké partnerky s ním, i když obtížně, drží krok. Nenáročná, zábavná záležitost. Ano, souhlasím, je-li nedostatek kvalitních původních scénářů, proč nesáhnout k nějakému dramatickému textu. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Budař a i překvapivě Čvančarová předvádějí výkon, který snese přísnější měřítko. Ale hlavní problém vidím v tom, že se celý film točí kolem jedné události a je to natahované a místy nudné. Kdyby to mělo stopáž kolem cca. 60 minut, tak je to podle mého v červeném. 40% - 2** ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert (především) Jana Budaře v nízkorozpočtevé adaptaci divadelní hry. A pokud se na to díváte tak, že je to v podstatě divadelní představení, nemůžou vám vadit věci jako přehrávání herců atd. Ke konci to pěkně gradovalo, i když ta poslední scéna tam být nemusela (bohužel jsem ji očekával). ()

Pussycat18 

všechny recenze uživatele

Problém zfilmovaných divadelních představení je ten, že takový počin vypadá vždycky nejlíp v divadle, coby divadelní představení :-) Na druhou stranu, docela se na to koukat dalo, i když do toho divadla bych si na to zašla raději. Issová dobrý, Čvančarová děs a hrůza, Budař luxusní psycho, ostatně jako vždy :-) ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Určitě to bylo koukatelné, neříkám, že jsem si to užíval s ohromnou radostí, ale shlédnout až do konce to vcelku šlo. Pár hezkých a vtipných momentů, ale dalo by se to sestříhat do o 30min kratší verze, té bych dal možná i 3* . Takhle pouze podprůměrná komedie...40% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dokonce nad očekávání povedené! Trojice protagonistů exceluje a mně nezbylo než se 90 minut výborně bavit. Opravdu dobrá adaptace! ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem na to nešel u nás v divadle, prošvihl jsem to. Nicméně, jsem častým návštěvníkem divadla, takže si dokážu představit, jaká paráda a sranda musela být v divadle. Ale todle zpracování se mi vůbec nelíbilo. Celkem nuda, až na pár momentů, kdy jsem se zasmál. Očekával jsem už konec, resp. jsem si ho už přál. Zdálo se mi to takové "divoké". tedy spíše rozpačité, nevím, jak přesně to pojmenovat. Každopádně jsem byl dosti zklamán, čekal jsem více, i kvůli hereckému obsazení. No, snad se na to dostanu ještě v divadle, ať si spravím chuť. Howgh! ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak zlé a tyhle herce mám ráda, Čvančarovou od dob, kdy jsem se na ni chodila dívat do divadla. Je to taková komedie, kde jde o přehmaty a kouzla okamžiku a ty já nemusím, ovšem zde tempo vyprávění nebylo nijak zběsilé a rozhodně to bylo spíš roztomilé než trapné. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

V poslední době se dají občas sledovat i nějaké pořady na Nově. A toto také bylo dost dobré. Budaře mám rád a nezklamal mě. I Klára Issová byla dost dobrá. Do třetí role měla být snad obsazena nějaká herečka. Tedy nic proti kráse J.Čvančarové, ale... Ovšem opravdu mě překvapuje celkové nízké hodnocení, má to na víc. ()

Reklama

Reklama