Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (177)

gonga 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak strašné, jak někteří zde tvrdí a rozhodně nešlo o odpad. Nakonec úspěšná předloha hovoří za vše a toto její ztvárnění nebylo nijak tragické. Výhrady mám pouze k Jitce Čvančarové, která se mi tady nijak nelíbila. Nepopírám ovšem, že v mé ložnici by se mi líbila více. Jan Budař byl kouzelný a Martha Issová, ač mnoho lidí sere, prostě umí hrát , ať se vám to líbí nebo ne. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Není to žádné veledílo, ale koukat se na to dá. Je to televizní insenace divadelní frašky a přesně tak se to jeví. Ničím vás to neobohatí, ale zase vás to nijak zásadně nezhnusí. Snad jedině by to mohlo být kratší (tak kolem 50 minut). ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

1* bod Přiznejme si, že jednou za rok se jim něco povede, co když to mohlo být toto?? [X] Minus 1* bod Přílišná snaha o vtipnou komedii, kterou nezachrání ani spodní prádlo paní Čvančarové. [X] Minus 1* bod Zrychlování času a groteskové pobíhání s melodií je už moc. Zas tak komediálně mi to postavené nepřijde. [X] Minus 1* bod Jako divadelní hra v DIVADLE super, ale v televizním podání trochu ukecané a skutek utek. [X] Minus 1* bod (ironie)Za extra výkonné herecké projevy.(/ironie) [X] Dneska hodnotíme a ani jsme nedokoukali. Tohle není pro nedělní večer, ale sobotní dopoledne. ()

dj.kouba 

všechny recenze uživatele

Na to, že to točila nova, tak já jsem se docela pobavil....samozřejmě to byl takový humor nehumor a bez dobrých hereckých výkonů (hlavně Budař se mně líbil) by to stálo za hov*o. Jak už tady PDcz říkal, kdyby to bylo divadelní představení, byla by to třída. Musím ale říct, že znovu bych se na to už asi nepodíval, možná po nějake době, takže myslím že 2* budou zcela adekvátní :-). ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak TV Film tentokrát ne od ČT, ale od Novy. Ukázky rozhodně přilákaly víc diváků Výměny manželek, než fanoušků filmových klubů. Adaptace divadelní hry. Issová a Budař. Bohužel jede ve stejných kolejích, jako absolutní většina českých TV Filmů. Mizerný vizuál. Obyčejné téma. Žádná převratná filmařina. Hlavně, aby se to mohlo vysílat před dvaadvacátou hodinou. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Je velmi dobře poznat, že jde původně o divadelní hru a už vůbec to, že se na nově něco takového toči je hodno pochvaly...trochu mi nesedí Martha Issová jako podváděná manželka, nejspíš to bude tím, že je to pořád typ takového náctiletého diblíka a na zhrzenou paničku asi není úplně ideální...nicméně Budař a Čvančarová byli dvojka velmi dobrá a jejich dialogy byly často opravdu dokonalé (hlavně "herecké" party Budaře)....co dodat...být to na ČT, má to tady možná kolem 70 procent :-) ()

JanKukulín 

všechny recenze uživatele

ta jedna hvězda je za herecke obsazeni, kvuli kteremu jsem se na ten film podival. Vicekrat uz stejnou chybu neudelam. Pomerne uboha divadelni hra prevedena na trapny tv film. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jestli má televizní variace na legendární inscenaci britského dramatika Donalda Churchilla nějakou devízu (nepočítáme-li samotnou divadelní hru), tak to jsou herci.......o Jitce Čvančarové by se asi dalo pochybovat, ale co se týká Budaře s Issovou, tak marně přemýšlím, zda po naších lukách a lesích běhá někdo, koho bych si dokázal představit jak lépe zvládá jejich party. Právě oni drží spíše lacinou nováckou taškařici nad vodou a .........každopádně na divadelních prknech šlo bezesporu o hodnotnější zábavu. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Až na pár slabších míst, především když pan Poslušný trénuje žárlivý výstup, jsem se opravdu bavil. Všichni tři protagonisté to zahráli s neobyčejnou grácií. Musím říct, že třeba u Jitky Čvančarové jsem to neočekával. 70%. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Martha Issová a Jan Budař byli asi důvodem, proč jsem se na to díval. Plus ještě dobré reference na stejnojmenné divadelní představení. Avšak přišlo zklamání. Když po hodině inscenaci přerušila reklama, tak jsem si řikal: "Sakra hodina pryč a ještě se tam nic nestalo." Naštěstí po reklamě přišla asi 20 minutová pasáž a exhibice Jana Budaře. Tady jsem se upřímně nasmál. Takže 2* za Budaře s Issovou. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Já sem byl vcelku spokojen, myslím si, že na velmi malém prostoru se povedlo udělat na naše poměry docela dost. Na Jitku Čvančarovou je navíc velice příjemný pohled :-) ()

GlamourCat odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidní, herecky špatné, špatně napsané, zbytečně strašně málo vtipné, očekávatelné, špatně nasvícené, amatérsky natáčené kamerou. Ztráta času. ()

hlína 

všechny recenze uživatele

Začínám na to koukat, vypadá to divadelně, klasickej Budař a roztěkaná Čvančarová, uvidíme........ tak to v obdobnym temupu dospělo až do konce, Čvančarová dost přehrávala, Budař s Issovou odvedli maximum a celkově se na to dalo koukat a párkrát sem si i dost zasmál, na to, že to byla hra o třech lidech zavřená v jednom baráku a natažená do 95 minut. ()

waska odpad!

všechny recenze uživatele

Blbost! Jako divadelní hra možná, ale jako televizní film a ještě v neděli večer, to může udělat jenom Nova. Kecy, kecy, kecy.. ()

Banehallow 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní inscenace, která příliš nepobaví, ale dokoukat se v pohodě dá. Jitka Čvančarová sice hrát neumí, koukat se na ní však dá. ()

Ufon 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hereckému obsazení jsem věděl co čekat a nenásilně jsem se u filmu bavil. Do televize a na prkna divadla určitě dobré. ()

Reklama

Reklama