Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (177)

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Ale však to nebylo tak špatný...Taky se už předem bojim něčeho podobnýho, co vysílá Nova a většinou to nedokoukam, ale tohle jsem zvládnul a občas se i pousmál.. ()

Nickkk 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála televizních inscenací, kterou jsem dokoukal do konce a bavil jsem se...Jan Budař je zde famózní a jeho věta ukažte mi kalhotky a zazpívejte kde pak ty ptáčku hnízdo máš? Mě dostala :))) ()

spaceCadet 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak hrozný aby to muselo mít 45 %. Divadelní hra přenesená na televizní obrazovku. Docela jsem se i nasmál. Líbili se mi všichni herci hlavně Budař to je jas. Ten to zvládl s přehledem a s nadsázkou, která mi k tej roli vcelku pasovala. Film nemá větší ambice, než aby na něj lidi koukali večír v televizi. Tam byl uveden a tam taky patří. Nic víc nic míň v tom nehledám. Tři hvězdy si zaslouží si myslím. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Novácká televizní inscenace o5 nepřekvapila... Kořením této neotřelé komedie je poměr třech hlavní hrdinů, kde se mísí humorné drama s nudou.... Budařové umění určitě boduje, ale nezachrańuje. Závěr = 50 % ()

PANKY71 

všechny recenze uživatele

Mě to teda pobavilo hodně. A Budař tam byl perfektní...:-))) Až mě překvapilo že v tom má prsty Nova.. A nejlepší z filmu? Jednoznačně Budařovo COOŽÉÉÉÉ? Dal bych asi tři ale za ty jedničky a dvojky musím dát jako protipól čtyři. Pět by přecejen bylo moc. ()

nakedsoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak zlý jak tu lidi píšou...předsudky stranou.. A za větu .." Máš makavý důkaz?!" bych dal i čtyři hvězdy ()

Samann odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad jen to hvízdne, podle roku natočení koukám, že český film je na hodně hlubokém dně již dlouho. Tato spíše divadelní hra nudou jen hýří. Dvě postavy jsou neuvěřitelné a po chvíli otravné. Vrcholem je pak Martha Issová, která je asi herečkou z donucení, nebo z protekce rodičů. Ta je příšerná i v reklamě. Jen promluví, už mi naskakuje husí kůže. Zajímalo by mě, kolik rodiče platí za její obsazení, nebo jestli je to jako všude, že nejsou lidi, tak se bere kde kdo. Takže snímek o ničem je vyšperkován příšernou herečkou. Celý film by se dal zhrknout do pár minut, myšlenka dobrá, ale dalo se to udělat opravdu komediálně. Takto je v hlavičce chyba, není to komedie, je to tragédie. Jenže Martha nemá na komedii….. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Podle divadelní hry, takže to je logicky znát. Ze začátku to bohužel vypadá docela chabě a tu a tam jsem očekával trapnost. Pak se to ale rozjede a trapnost se stane vtipem. A některé scény opravdu rozesmály. Takže silné 3 hvězdičky, ale kvůli překvapivě nízkému celkovému hodnocení na csfd dávám 4. ()

marvin1 

všechny recenze uživatele

Trochu (nepochybně záměrně) přehrávaná postava natěrače v podání Jana Budaře (opět úmyslně "pře"maskovaného do absudna) je dějově i námětově nesmyslná ptákovina, ale herecký výkon všech (jakkoliv musím Budaře definitivně vypíchnout co by excelent) je brutálně superiosní. Postavy samy jsou z počátku přemírou "herectví" až nesympatické, ale po chvíli divákovi dojde, že právě to ji sluší a to tam patří. Jako normálně lehkodramaticky natočená záležitost by se na to nedalo dívat. A bohužel, tak nějak ve významu dialogů nacházím trochu toho právého češství. ()

Reklama

Reklama