Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (177)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Nezajímá mě program, na kterém toto filmové zpracování divadelní hry běželo a upřímně lituju debilů, kteří podle toho hodnotí film. Herecké výkony jsou sice trochu přehnané, ale to bylo zřejmě účelem a také to velmi dobře vypadá, zejména v podání Jana Budaře, který dokazuje, že v současnosti patří mezi českou elitu. Jitka Čvančarová se mi líbila už tehdy v autosalonu, ale jako televizní herečka mi moc nesedí, každopádně tahle role jí sedla dobře. Martha Issová je velká naděje, která umí zahrát vážnější role na jedničku, ale komedie pro ní podle mě moc nejsou, mám ji radši ve vážnějších rolích, v něčem, kde se opravdu může předvést. Celkově to nebylo tak špatné, jen se mi moc nelíbila režie a kratší stopáž by se taky určitě dala vykouzlit. V divadle bych si to ale neuvěřitelně užil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jasná divadelní záležitost ve které je velmi podstatná úroveň herectví. Zatímco s výkonem Jitky jsem byl vcelku spokojen. Proměny své postavy z defensivního chování na ofensivní a opačně působily velmi dobře u Honzy Budaře jsem měl pocit poměrně velkého přehrávání, byť nezastírám, že jeho postava si o to vyslveně říkala. Marthu Issovou odmítám hodnotit, protože jí lidsky naprosto neuznávám, navíc jí vnímám jako nejhloupější herečku naší země. Samotná hříčka založená na jednom záletu má slušnej start, uprostřed vysadí motory a finále dojíždí na neutrál. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě naprostá špička mezi pokusy o to zfilmovat divadelní hru :-). Miluju herectví Jana Budaře a udělat takhle se třemi herci jímavou, koukatelnou a zajímavou televizní "hru" je perfektní. Nejvíce mě bavila postava natěrače s jeho profesionalitou vlastně zobrazenou po celý film - jak v profesi natěrače tak herce a nekontrolovatelné výbuchy smíchu Jitky Čvančarové. Přišel k tomu jako slepý k houslím a vlastně si dobře vydělal a taky dvojnásobně užil :-D. Není radno házet všechny české herce a filmy do jednoho pytle, protože vyjímka potvrzuje pravidlo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně se mi protiví novácká produkce podobných záležitostí. Opravdu. Natěrač mě však příjemně překvapil. Herci přehrávali, našlo se pár děravých míst, rozhodně ale jde o to lepší, co jsem za poslední čas na Nově shlédl. Anebo jsem si jen přespříliš představoval, jak skvělá podívaná by to byla v divadle... ()

Pussycat18 

všechny recenze uživatele

Problém zfilmovaných divadelních představení je ten, že takový počin vypadá vždycky nejlíp v divadle, coby divadelní představení :-) Na druhou stranu, docela se na to koukat dalo, i když do toho divadla bych si na to zašla raději. Issová dobrý, Čvančarová děs a hrůza, Budař luxusní psycho, ostatně jako vždy :-) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama