Reklama

Reklama

Li Xiao Long chuan qi

(seriál)
  • Čína 李小龙传奇

VOD (1)

Epizody(50)

Obsahy(1)

Drama o krátké, ale velkolepé kariéře slavného mistra bojových umění Bruce Leeho. (Netflix)

Recenze (26)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Viděn pouze film: Legenda jménem Bruce Lee - Ocelová pěst. Nechápu proč tu měl profil film a nejednou z toho udělali seriál. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Rominator

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je skutečná "LEGENDA", protože se o jeho inspirujícím životě točí nové dokumenty a životopisy a důkazem je i tento seriál. Mé hodnocení se týká pouze filmu Legenda jménem Bruce Lee - Ocelová pěst (vydavatelství Urania), který zde měl svůj samostatný profil, ale stal se z něho seriál. Ono to úzce souvisí, protože tento snímek je složen sestřihem epizod z padesátidílného seriálu The Legend of Bruce Lee (2008). Na snímku (seriálu) je vidět menší rozpočet, ale není to tak hrozné. ()

Dont odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozné, chvílemi působí jako nějaká hodně nepovedená parodie. Scénář otřesný, herecké výkony mizerné. Hudba naprosto nevhodná. Kamera působila amatérským dojmem. Filmy s tematikou bojového umění můžu (viz např. moje hodnocení Ip Mana), ale tohle bylo vážně úplně mimo... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

....myslím si, že ľudia ktorí sa podielali na tomto snímku zachytili podstatu: .....podstatu bojového umenia Bruce Leeho, a podstatu jeho samého a jeho myšlienok a vecí ktorým veril.....( podstatu jeho filozofie ). ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat další zneužití jména Bruce Lee. Druhá část sice předčí jedničku,ale "pouze" v počtu a provedení choreografie bojových scén (jediné dvě hvězdy). Jinak se opět jedná o nedokonalou parodii na známou legendu Kung-fu. Veliká škoda M.Jai Whitea a jeho hereckého štěku. Bojový potenciál, jenž vlastní, mohl dát filmu špetku zajímavosti. Šílené herecké výkony všech, odfláknutý scénář a totálně znetvořené reálie, nemající nic společného se skutečnými životními osudy Leea! ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

míra kongeniálního ztotožnění Chan Kwok - Kwana s Bruce Lee zde (po překročení obrazů z mládí v 1.díle) vrcholí, bohužel znovu jen na tělesné úrovni ... celou tu úžasnou vizuální iluzi neustále narušují naprosto imbecilní dialogy, které nejenže neposouvají děj nebo smysl příběhu, ale hlavně vůbec nerezonují s myšlenkovým světem Bruce Lee(nechtěně třeba potvrzují falešnou pověst Bruce jako arogantního bojovníka, který aktivně vyhledával jakoukoli příležitost ke konfrontaci, i když to polopaticky vysvětlují čistě bohulibým zájmem o kultivaci vlastní bojové techniky, Bruceho souboje, pokud k nim už došlo, navíc přesně v duchu jeho učení trvaly jen nejnutnější možnou dobu, to znamená několik sekund, takže byť je tady choreografie zápasů propracovaná, vlastně zcela odporuje jeho holistickému pojetí efektivní obrany - samozřejmě pro udržení nějaké filmové licence a atraktivity soubojů přizpůsoboval Bruce ve svých snímcích tento základní princip jednoduchosti filmové kinezi i potřebám filmové řeči, ovšem kompromis nikdy nekončil v dlouhých překombinovaných sekvencích a v samoúčelné exhibici techik); a to úplně pomíjím faktografické nepřesnosti typu zápas s korejským mistrem taekwondo vzhledem k tomu, že se Bruce s tímto stylem seznámil až při setkání s Chuckem, který sloužil v armádě v Koreji atd ... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Zostrihať 50 dielny seriál do filmu je rovnako odvážna úloha ako zaplátať stohmi eurobankoviek supermasívnu čiernu dieru menom Grécko. To by snáď nedokázal ani tandem MacGyver/CHuck Norris. Prvý diel ešte mal nejakú tú chatrnú dejovú kostru, zato druhý diel sa už zvrhol na zmätené žužu bez hlavy, päty či aspoň malíčka na ľavej nohe. Sledoval som to len tak na pol oka a celý dej bol zhruba asi o tom že niekto prišiel za Brucom a vyzval ho na súboj aby sa uvidelo kto je lepší. Bruce drzáňa sfackuje a len čo si stihne odfúknuť už je za dverami ďalší a hlasno sa dožaduje bitky. Atď, atď... Vrcholom týchto eskapád je výstup Garyho Danielsa ktorý si taktiež príde po nakladačku, ale Bruce ho nepremôže a pod váhou Garyho filozofického preslovu napokon musí skonštatovať že "on je múdrejší než ja"! Fasa, čo ešte? No, nakoniec nám vyprávač povie že Bruce zomrel v mladom veku na krvácanie do mozgu čo je dobrá zámienka na rozpútanie clivého pochlebovačného songu v ktorom nejaké ženštiny sústavne jačia - BrúúúsLíííí... BrrúúúúúsLíííííííí... Brúúúúúúúúús.... Lííííííííííííííííí...ííííííí...! HUH... ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Dobre natoceny na tv produkciu...podrobnejsie spracovane ako Cohenov draci zivot bruce lee, no koniec mohli trochu zdramatizovat a zahrat divakovi na city... ()

Zadri 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bídná filmová pocta popularizátorovi bojového umění Bruci Leemu. Je to škoda, protože Bruce Lee si zaslouží lepší film. Dvě hvězdy za pokus a bojové scény, které nejsou špatné. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Tohle přece není seriál... Kdosi to tu špatně napsal. M. J. White a G. Daniels jsou tedy až v tomto díle. Těšil jsem se na souboj M. J. Whita s Kwok-Kwanem, ale souboj s G. Danielsem, M. Dacascosem a ostatními to plně vynahradil. Největším plus, co se děje týče, volím pěkné zpracování Bruceovy cesty ke vzniku Jeet Kune Do. Vcelku pěkná pocta Mistrovi, stejně jako film z roku 1993 s J. S. Leem. ()

Reklama

Reklama