Reklama

Reklama

Bernard

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
Francie / Jižní Korea / Španělsko, 2004, 156x3 min

Obsahy(1)

Na návštěvu k vám z dalekého severu přichází Bernard, ten nejlegračnější polární medvěd, kterého jste kdy potkali. Se svými věrnými kamarády tučňáky Evou a Lloydem, pejskem Goliášem a ješterkou Zackem neustále zkouší jak věci fungují a společně se pouští do bláznivých dobrodružství končících smíchem. (oficiální text distributora)

Recenze (16)

Jablkohruska 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem celkem 26 epizod tohoto seriálu (pod názvem "Bernard sportovcem") a většinou jsem se příliš nebavil. Možná je to ale jen tím, že už zkrátka nejsem v tom správném věku. Je však nutno říct, že značné procento vtipů je založeno pouze na tom, že Bernard uklouzne a spadne - to se stane ve většině dílů alespoň jednou a dokonce pokaždé se stejným otravným zvukem. Některé epizody jsou také oproti ostatním hůře animované (animace je trhaná, méně plynulá). Zařazuji do lehkého podprůměru. 40% ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem to nebral za nic extra, ačkoli jsem nápad bral za výborné. Animace je trhaná, i když prostředí je o něco hezčí. Typická groteska, jak to mám rád. Založené na tom, jak Bernard padá a zraní se na konci dílu. Kdybych to viděl před rokem 2009, tak by mi bylo Bernarda líto. Teď se ale bavím. Ovšem ty díly, kde sportuje s tučňákem, se mi už nelíbili, i když už animace je plynulá. Je to tím, že sport mě nezajímá. EDIT a SPOILER: Byly tam dva díly Bernarda, které byly ani ne groteskní ale spíš málem tragické, i na poměry toho seriálu: Jeden díl o minci v metru, Bernard měl hlavu přiskřípnutou v dveřích metra, metro se rozjelo a Bernard se blížil ke zdi u tunelu. Vypadalo to, že to málem utrhne hlavu Bernardovi. Další díl, Bernard zachraňuje květinu v silnici, projíždějící auto zastaví přímo těsně u hlavy Bernarda, ale pak jiné auto za tím první vrazí do prvního. Kdyby to dál nepokračovalo a nebyl jiný konec, byl by už tragický konec Bernarda. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si mé první setkání s Bernardem na youtube (to už je nějakých let zpátky) a to v nezapomenutelné epizodě s padákem a kaktusy. Řehtal jsem se tehdy jako maniak, medvěd měl ten správný hloupý kukuč a jeho bezmocnost při bolestivém padání do kaktusů za doprovodu té nejlépe vybrané písničky dělaly z dílu neuvěřitelně komickou grotesku. Byl jsem proto rád, když jsem zahlédl postavu Bernarda i na HBO. Jenže seriál mě zklamal. Je nevtipný, animace (ač na první pohled hezká) příšerná a zápletka s jediným záměrem - dát medvědovi na zadek. Ta druhá hvězdička je čistě jen za díl s kaktusem, protože ten patří mezi to nejzábavnější, co jsem na internetu viděl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Některé scénky vás rozesmějí k slzám (horolezec, padák...), některé prostě jen rozesmějí a jen pár jich je předvídatelných, ne-li trapných nebo infantilních. Přesto ale obrovská zábava, pro milovníky pixarovských kraťasů (jimž se Bernard nevyrovná) a Happy tree friends (s nimiž se zase nemůže měřit co do drsnosti - naštěstí) určitě dobrá volba. ()

Diamant

všechny recenze uživatele

Seriál má 52 epizód. Každá trvá asi 3 minúty. Zatiaľ som videl 26, ktoré firma Urania uviedla pod spoločným názvom "Bernard: Na rybách". Pochváliť treba výbornú grafiku, napríklad do detailov vykreslené prostredie (príroda, mesto), čo mnohé iné animované seriály, či filmy vedome alebo nevedome zanedbávajú. Zatiaľ hodnotím štyrmi hviezdičkami a za najlepšie epizódy považujem: "Bankovka", "Korčuliar", "Korčuľovanie". ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Medvěd Bernard se měl jmenovat Mike. (Martin00x)

Reklama

Reklama