Reklama

Reklama

John Wisdom přichází do bank se zbraní v ruce, ale peníze v nich nekrade. Loupí pro lidi, když ničí doklady o hypotékách dlužníků. Neznamená to, že by se netěšil zájmu policistů, kteří se ho snaží dopadnout v pěti státech USA, ale John spolu se svojí mladou přítelkyní dokáží uniknout. Pro některé je Wisdom hrdinou, pro druhé se stává zločincem. Jen on sám ví, že chtěl být někým úplně jiným. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (32)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Wisdom je suprový film. Nechápu to zdeší naprosto průměrné hodnocení. Cítil jsem z něj přesně ten osmdesátko-devadesátkový pocit, který mi přináší i kdejakej akčňák. A tohle přitom vysloveně akčňák není. Za to ale má skvělý příběh, výborného syna Martina Sheena, Emilia Esteveze a překrásnou Demi Moore. To stačí k tomu, abych se u filmu skvěle bavil, občas se zasmál, ale prakticky celých 109 minut užíval atmosféru, kterou jsem hodně dlouhou dobu nezažil. A díky za ní. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Boj proti systému, který je naivní bohužel až příliš. Správná dávka nadhledu či zmíněné naivity mi nevadí, ale toto? Je to hloupoučké, idealistické a slaboduché, s řadou vskutku směšných scén. Sice je Demi překrásná a Emilio sympaťák, ale ten scénář... Absurdní konec je jen třešničkou na nedobrém dortu. Vskutku mi to přišlo špatné... 2/10! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nechť smlouvy k půjčkám na domácnost a hypotéku zažijí 451° Fahrenheita, aneb naivní revolta mladí se stigmatem trestného činu.. Jo, to byly časy, kdy ještě Demi neměla na obličeji nataženou kůži jak blánu od bubnu a jazyk strkala do ucha bráchovi Charlieho Sheena, ovšem samotný příběh mě svou nevhodně namíchanou směsí dramatu a komedie příliš nezaujal. Elfman, dávající filmu neomylný punc osmdesátek a "otevřený" závěr to pro herecky nevýrazného Esteveze alespoň vytáhly na tři hvězdy. Mimochodem, ten se díky Wisdom stal držitelem primátu: "Nejmladší člověk, co napsal, režíroval a sám sebe obsadil do hlavní role v celovečerním filmu" - dokonce trumfnul o nějaké dva roky i Orsona Wellese s jeho opusem Občan Kane.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu tím, v čem mi společnost nedala na vybranou. Kriminálníkem." Wisdom, kterému prudérní společnost nedala kvůli jednomu mladistvému úletu šanci pracovat, mi byl sympatický a jeho vztah s Karen se mi taky líbil. Dokonce i to, že si našel smysl života - pomáhat lidem okrádaným bankami, se mi hodně zamlouvalo, ale jeho způsob konání nikoli. Nemyslím tím to, že samopal Uzi držel asi jako uklízečka koště, ale to, že svou zjevnou inteligenci nepoužil k tomu, aby zapřemýšlel o budoucnosti. Doufám, že si to alespoň užil, protože já moc ne. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Estevez mě pořádně vypekl. Celou dobu mi ten film připadal jako další nedotažený osmdesátkový kýč(ne, že by tyhle kýče neměly své kouzlo) a byla jsem přesvědčená, že režisér/herec ve své "dvojroli" tradičně selhal, ale pak mi Estevez najednou dal takovou pecku mezi oči. Proto mu tu teatrálnost a ujetost příběhu odpouštím. Jen ti herci a scénář by potřebovali pevnější ruku. Are you going job hunting dressed like that? - What is wrong with the way I''m dressed? - Well, you look like a terrorist. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama