Reklama

Reklama

Extreme Job

(festivalový název)
  • Jižní Korea Geukhanjikeob (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Drogová jednotka složená z 5 detektivů: Velitel Go (Seung-ryong Ryoo), detektiv Jang (Lee Honey), detektiv Ma (Sun-kyu Jin), detektiv Young Ho (Dong-hwi Lee) a detektiv Jae Hoon (Myeong Gong). Tým se pokouší zlikvidovat zločineckou organizaci, a proto musí jít do utajení. Začínají pracovat jako zaměstnanci v kuřecí restauraci, která se proslavila svým lahodným kuřetem. Vzhledem k nečekané popularitě restaurace se detektivové nacházejí v situaci, kterou nikdy nečekali. (Miike)

(více)

Recenze (26)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto je v nevyrovnaném zpracování žánrů. Pokud ve filmu vládne komediální složka nemám prakticky co vytknout a opravdu jsem se bavil, včetně hlavní velmi originální zápletky, v momentě kdy ve filmu převládne kriminální složka, začínal mě docela nudit, vyjma akčních scén zejména fight chorea byla skvělá, trošku zamrzel krátký holčíčí fight protože na ten jsem se těšil už někdy od půlky filmu. Na poctivý tři, ale film s přehledem hrábne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „DĚLÁTE TO POŘÁD JAKO KRYTÍ, NEBO JE KRYTÍ VAŠE VÝMLUVA?…“   Policejní tým jako z Policejní akademie. Korejský akademie - takže hodně toho jejich chování, který, ale občas i pobaví. Prostě kravina, kde cajti jsou spíš pro smích než pro užitek a která nakonec končí happyendem. Závěrečných 20 minut je poctivá ruční práce, která lehce napravuje celkovej dojem.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsme tým debilů. 2.) Často si zahrávám s jídlem.  ///  Thx za titule „langi“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  **  AKCE  **  NAPĚTÍ  ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mnou zbytečně dlouho odkládaná záležitost je ve výsledku velmi zábavným filmem s perfektním nápadem. Policejní jednotka si pronajme kuřecí restauraci kvůli odposlechu drogových dealerů, ale problém nastane, když se z restaurace stane nečekaný hit a jedno z nejnavštěvovanějších míst. Policisté jsou sympaťáci a perfektní je i hlavní záporák a jeho ženská bodyguardka, která v akčních scénách kraluje. Funguje humor, má to spád, skvělé herce a typicky po Korejsku akční finále. Velmi dobré. 80% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Každému, kdo aspoň trochu pronikl do korejského humoru je už asi jasné, že není nic, co by Korejce pobavilo tolik, jako banda nešikovných policistů. Pak už stačí třeba i ten nejjednodušší případ a můžou se dít velké věci. A to se tomuhle týmu s přehledem podařilo, protože takhle geniální zápletku si opravdu jen tak někdo nevystaví. Už jen kvůli tomuhle nápadu stojí za to to vidět. Herecké výkony jsou až nezvykle vyrovnané, nikdo moc nevyčnívá, všichni táhnou za jedno lano přibližně stejnou silou, a příběhu to takhle svědčí. Film se mi líbil a určitě je možné, že si ho pustím někdy znovu, ale přece jen jsem po doporučení přímo od korejských kamarádů a nebývale vysoké návštěvnosti v kinech čekala ještě větší pecku, 4* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nic není nemožné. Třeba ani to, že banda na první pohled packalů, kterým se v jejich detektivní práci zrovna příliš nedaří, dokáže za pomoci chytrosti a svých dobře utajených předností zlikvidovat jeden gang. A možná si u toho ještě zvládnou otevřít úspěšnou kuřecí restauraci. Tahle krimikomedie nabízí řadu scén, které mě dokázaly pobavit takovým způsobem, že jsem šel obrazně řečeno do kolen. Jenže bohužel zatímco komediální část je suverénně za pět hvězd, ta dramatická výplň je roztahaná, chvílemi nudná a ubírá strašně celému filmu na tempu. Skvostné komediální nápady vyšperkované až do absolutna se bohužel střídají s těmi méně zajímavými, a tak je výsledným dojmem částečně zdlouhavý a částečně nudný film, což má za následek rozporuplné pocity, jak se k hodnocení postavit. Tuhle partičku hlavních hrdinů totiž nelze nemilovat, dokonce jim člověk i fandí, ale kde je ta hranice mezi průměrem a nadprůměrem, to se ptám sám sebe. V tomhle případě u mě asi zvítězí ta komediální vyšperkovanost a přikloním se k mírnému nadprůměru. Rozhodně se ale jedná o příjemné překvapení z daleké Jižní Korey. [27. Art film Fest Košice] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mila hovadina s genialnym uvodom a obcasnym skvelym gagom. Bohuzial akonahle sa zacne riesit kriminalna linka je to neuveritelna nuda. Doma by som to mozno nedokukal, no v ramci festivalu vsak ide o velmi zabavnu zalezitost. Trochu mi to pripominalo filmy z Bessonovej produkcie. 6/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Super krimi komedie, i když je to spíš víc komedie a nějaké to vyšetřovaní stojí v pozadí, ale i tak dobře se na to kouká a nenudí to. Na akci dojde až v posledních třiceti minutách, ale je parádně udělaná, sice neni nijak dramatická (Midnight Runners) a ani bolestivá (Veteran), ale je to kvalitní standart. Nápad okupovat kuřecí restaurací a nemít tam kuře, to bylo geniální. Co mně asi nejvíc mrzí, že hlavní hrdinové postrádají lepší vykreslení jejich osobností, něco málo se o nich dozvíme, ale je to jenom málo, chtělo by to trochu víc rozvést, soustředit se primárně na ně a né tucet dalších postav. Ale to asi tak vše co by se dalo vytknout a je to takové, mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale musím dát tři, u jiných filmů tohohle typu, sem se buď víc bavil a nebo byl víc napnutý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začátek velice zábavný a docela mě naladil na pohodovou komedii, avšak nadšení vyprchalo, tak po půl hodině, kdy už mě čekal nudný a nijak zábavný film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Parta na prvý pohľad full retard policajtov sa v utajení ako majitelia kuracej reštaurácie snažia dostať skupinu drogových priekupníkov. Tentokrát sa humor vydaril a nepripadal mi trápny. Práve naopak. Viackrát ma rozosmial. Naháňačkový úvod mi pripomenul staré francúzske komédie. Následne sa dej na dlho udomácni v reštaurácii, takže akcia ustúpi ale humor stále nepoľaví. Až behom druhej tretiny filmu začne trochu dochádzať dych, ale dostatočne to vynahradí akčné finále s tradičnou hromadnou bitkou. Škoda len, že najlepšie akčné kúsky sú v úvode a následné bitky sú len solídnym kórejským štandardom. Čo sa vydarilo sú postavy, ktoré sú fakt vtipné. Mrzelo ma len, že každý z nich nemal nejakú vedľajšiu podzápletku, aby ešte viac vynikli. Herecké obsadenie je zložené z pre mňa menej známych hercov, ale potešili ma aspoň dvaja moji obľúbenci. Ha-kyun Shin ako hlavný záporák a Dong-hwi Lee ako jeden z policajtov. Vo finále ma zase dostala do kolien pesnička Leslieho Cheunga z filmu A Better Tomorrow a do toho kamerový nájazd jak vo finále A Better Tomorrow 2. To že sa finále odohráva v doku tiež nebude náhoda. Výsledkom je skvelá komédia s pár akčnými scénami v americkom štýle, takže by to malo sadnúť aj nášmu typickému divákovi. P.S: Pokiaľ ste zloduch, tak si dávajte v Kórey bacha na autobusy. 8/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

3* málo, 4* už asi moc. Prikloním sa však k nadpriemeru. Keď sa Extreme Job pokúša o humor, tak funguje na výbornú. Žiadne treskuté hlášky, ale skvelo zvládnutý situačný humor. Výborne zvolený 5 členný tým, kde naozaj nikto nie je navyše, nikto nikoho neprevyšuje, všetci v rámci vtipnosti prispievajú rovnako. Bohužiaľ je tu tá "vážnejšia" zložka príbehu, venovaná mafiánom, kde už toľko zábavných kurčiatok nepoletuje. Príjemné prekvapenie, ktoré dosť možno na druhý pokus docením ešte viac. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Na tenhle filmík jsem se těšila od chvíle, kdy jsem viděla první ukázky. Vypadalo to zábavně, skvělý obsazení a i mě zaujal neotřelý příběh, kdy se policejní jednotka pustí do provozování kuřecí restaurace, aby dopadli šéfa gangu obchodujícího s drogami. No a ve výsledku velká spokojenost. Na začátku jsem se při některých scénách smála na celý kolo, škoda, že pak z humoru polevili a do popředí se dostalo vyšetřování případu a akce, ale i tak to rozhodně stálo za zkouknutí. Po Midnight Runners první JK komedie, která se mi fakt líbila. Přeloženo. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

I když dávám jen 3 *, tak to byl fakt v pohodě film. Jen s až moc příliš pure-asia humorem. Bylo to veselý, akční, vtipný, ale někdy až moc a ty vtipy mi někdy přišly až dětinský a trapný trošku ... Myslím, že u toho, kdo nemá příliš rád asijský filmy, tak tento film neuspěje. Já je mám rád moc a stejně ... někdy už to bylo trochu ...eehmm... jak už jsem psal. Ale ok, herci hrají jako o život, jsou tam docela i wtf scény, slušně to odsýpá, tradičně hezkej korejskej vizual a hlavně ta martial arts mlata na konci, která je fakt parádní a vůbec jsem ji nečekal. Jednotlivý "představování" skutečné historie pěti hrdinů a jejich bojových dovedností je vtipný a parádní. Možná to mohlo být i trochu kratší. No ... ale je to fajn, bavil sem se parádně, pohodová oddechovka. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

To, že Číňané a jím podobní zbožňují smažené, jsem věděl, ale že pro smaženou kuřecí nožičku obětují levou ruku, o jsem ale vážně netušil. A právě proto si policisté v utajení otevřou bistro zaměřené na smažení kuřecích nožiček, aby současně s provozováním bistra mohli pozorovat organizovaný zločin kvetoucí před bistrem na zašpiněné ulici. Křidýlko nebo stehýnko? 73 % ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Vážně originální zápletka a slušné charaktery. V podstatě to má něco z Policejní akademie a je to napůl parodie. Komediální část se skutečně občas řežete smíchy a díky tomu je policejní část zápletky hůř uvěřitelná. Padouši jsou jako z béčkového krimi. Ale závěrečná bitka velmi dobrá a celkově jsem se fakt bavil. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Asijské akční OK. Romantické? No dobře... Ale asijským komediím jsem na chuť doteď nepřišel... To věčné pitvoření a xichtění mne spíš irituje. Dvě hvězdy za ty tři čtyři scénky u kterých jsem se zasmál a za bitku mezi nakladovymi kontejnery... ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo! Jde o takovy mix francouzskeho Taxi (ale dobry!) s necim od Edgara Wrighta a se zakladni premisou pujcenou od Woodyho Allena (ale film se nastesti vyviji uplne jinym smerem nez Darebacci). Zanrove jde o slepenec, ktery me bavil v obou polohach. Vlastne opravdu dlouho zadna komedie nebavila jako tato. Ma to koule, ma to chytry scenar, ma to dobrou akci a ma to funkcni humor, ktery neni zalozeny, jen na debilnich hlaskach nebo kretenske situacni komice. Bavilo me to a to fakt, ze hodne. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Podarane pozliepana policajna jednotka v snahe o dolapenie zlocincov sklzne do netradicnej role. Bol som prijemne prekvapeny milym az absurdnym humorom a WTF situaciami, ku ktorym perfektne sedeli aj "ksichty" hercov. Fakt som sa bavil a to pri tychto korejskych blbinkach pravidlo nebyva. Nebolo to totiz ani otravne a ani trapne. Viem si predstavit, ze pri vystavanejsich pointach, by tento filmik mohol kludne byt v cervenych cislach. Naozaj ten humor tuna pracuje. Mozem len odporucit. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

nemam moc rad filmy s modernimi prvky a la FaF..takze zpomalovcky, zrychlovacky, divoke oblety kamerou..zajimavy scenar me kazilo prave toto a plus vcelku nesympaticke obsazeni:(druha polovina filmu o mnoho slabsi:( ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Skupinka policajtov sleduje narkobarona z rodinnej restauracie na vyprazane kurcata,samozrejme je jasne,ze to prinasa vela humornych situacii,skvela komedia z Juznej Korei so sympatickym hereckym obsadenim,za mna plne hodnotenie...:-) ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Krimi zápletka je zamotaná a zároveň ztrácí dech, tudíž mi všechny ty gangy a kdo-je-kdo a kdo-co-chce létaly přes hlavu, ale v ostatních scénách o humor a spád není nouze. Někdy by zkrátka neuškodilo se víc zaměřit na jediný žánr. ()

Reklama

Reklama