Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film postavený na parodování námětů ze slavných filmů té doby a na vlastních nápadech animátorů je od začátku do konce zběsilou akční podívanou slučující nejrůznější žánry a je plný animačního i slovního humoru. Není tedy náhodou, že hlavní hrdinka Rasa s věrným mazlíčkem na rameni vám připomene Naušiku, že kosmická loď ve snaze dohnat světelný meč letící vesmírem přepne z parního pohonu na WARP a tak dále. Mnohé scény či témata vám budou připadat známé z filmů a seriálů vzniklých v následujících desetiletích po odvysílání tohoto filmu. V této souvislosti se nejčastěji uvádí série Evangelion, za kterou stojí Hideaki Anno, který se jako mladý na tomto filmu rovněž podílel. Vlastní příběh je velice jednoduchý a je pouze na divákovi, zda si ve filmu přeje vidět filozofickou hloubku o podstatě vesmíru a života v něm a nebo zda se jen nechá uchvátit zábavnou barevnou podívanou, kdy se v každém okamžiku něco děje.

Na postapokalyptické planetě Aqualoid s pouštní krajinou a ruinami měst stále zuří boje mezi zbytky původních obyvatel a příslušníky mimozemské životní formy Inorganics, kteří svou invazí planetu zdevastovali. Na Aqualoid dopadne záhadný meč se silou Inorganics zničit, ale ani chlapec Nam, který jej najde, ani jeho kamarádka Rasa a dvojčlenná posádka kosmické lodi, která meč pronásledovala vesmírem, netuší, jak meč použít a co je vlastně zač. Krom toho se na planetě v bývalé vojenské základně nachází zbraň, jejíž použití zničí nejen Inorganics, ale také vše živé na planetě. Velká honička se rozbíhá naplno a účastní se jí všichni a všechno: aqualoidská zvířátka, naše čtveřice hrdinů, meč, různé formy Inorganics od hmyzí přes motorkáře až po gigantické bojové roboty... Která životní forma nakonec přežije? Nebo je pravda o podstatě vesmíru a života v něm úplně jiná, než jsme si mysleli? (bergenia)

(více)

Recenze (1)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistý, o co přesně šlo, ale úlet je to pořádný. Vlastně jedna dlouhá zběsilá honička a do toho konec jak z Akiry. ()

Reklama

Reklama