Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zúfalo nefunkčný pokus o poetickejšie Lost Highway bez porna. Na dianie, ktoré by mal divák precítiť a ktoré by ho malo vtiahnuť do ťažkých psychologických otázok, sa tu dá iba pasívne hľadieť a spytovať sa, o čo sa to tvorcovia akože snažia. Premárnená prítomnosť krásnych žien i príjemnej obrazovej a hudobnej retro atmosféry. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

S hlavní hrdinkou jsem zejména ve chvíli, kdy se jí byt mění před očima, dost soucítila, protože se moc dobře pamatuju, jak jsem jednou po návratu z tahu všechny přítomné halasně obviňovala, že mi museli přestavět kvartýr, jelikož přes tu sedačku jsem musela upadnout rozhodně a pouze proto, že tam nikdy předtím nestála. Ale soucit není pro vztah ten nejlepší tmel a tak už záhy jsem se místo účasti začala pošklebovat všem, kteří se na Ne te reourne pas podíleli, s malou výjimkou Sophie a Moniky - tyhle dvě jsou zkrátka i ve věku, kdy se některé už těší na vnoučata, naprosto neodolatelné. Poněkud to ale ubírá na působnosti obav hlavní postavy, mně by fakt, že se měním v signoru Belluci, přišel jako obstojný terno. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní zajímavý námět s atraktivním obsazením se bohužel nepodařilo proměnit do skutečně strhujícího filmu. Velká škoda a promarněná šance. Z místních komentářů jsem se musela pozastavit nad Faidrou, která považuje čtyřicítky za babičky. Opravdu? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice prachobyčejný a na překvapivou pointu divák čekat nesmí (fakt tam žádná není - vlastně nejspíš ani být neměla), nicméně stále je několikrát zajímavější a lépe, přitažlivěji napsaný než třeba u atmosférou dosti podobné Černé labutě. Monica Bellucci i Sophie Marceau navíc skvěle hrají a moc hezky se na ně dívá (aby ne), režie se povedla a dělá film, který mohl snadno být opravdu hodně nudný, opravdu hodně zábavným. Dojde i na nějaké ty (velice slušné) vizuální efekty, potěší nepřítomnost hysterických a samoúčelně lekacích nebo odpudivých scén (ano, teď opět srovnávám s Labutí)... Nevidím důvod, proč dát méně než čtyři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád snímky v ktorých je hlavným prvkom takpovediac "haluškový" premis, kedy hlavná postava nedokáže rozlíšiť čo je realita a čo predstava. Do "Premeny" som išiel najmä z dôvodu Monči, ktorá je pre mňa jedna z najkrajších žien na tejto planéte. Bohužiaľ, o filme v ktorom účinkuje tak pozitívnymi dojmami nedisponujem. Stotožňujem sa s názorom "Stvoriteľa", zúfalo nefunkčný snímok je toto, pričom zaradenie do horor žánru je pre mňa jedným obrovským frkom, ktorý ani vtipný nie je. Strata času - 35% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Na padesátnice to s "holkama" zatim nevypadá až tak špatně. Nicméně, přestože jsem hodně přetáčel, celou dobu jsem se i hodně nudil. Nejspíš si budu muset někde přečíst, kde jsem co přehlídnul. 30% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Mám rada zložité filmy. Don´t look back je zložitý prvých 15 minút, potom je viac atmosferický, záhadný a zároveň jednoduchý. Monica a Sophie sa predbiehajú vo výborných výkonoch, obe sú určite korením filmu. Kamera je takisto výborná. Samotný námet však pôsobí dosť obohrane a mnoho iných filmov sa s podobnou pointou popasovalo pútavejšie a dômyselnejšie. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na diváka sa chrlí jedna myšlienka za druhou a on potom nevie, ktorou sa počas sledovania zaoberať. Je vzhľad tak dôležitý? Ako by sme sa sami cítili, keby sa zmenilo úplne všetko, na čo sme boli doposiaľ zvyknutí? Je lepšie vyťahovať kostlivca zo skrine, alebo sa radšej uspokojiť s tým, čo je, ale zároveň nič nestratiť? Ťažko sa potom môžeme na snímku sústrediť, keď je tak bohatá na otázky. Naviac je Premena ku koncu čím ďalej nudnejšia. Na vine nie je ani tak dĺžka, ako skôr pomalé zoslabujúce tempo. Keď už sa konečne film rozbehne a vás začne baviť prostriedok, príde naopak unavený koniec a vy si pointu skoro ani nevychutnáte. Za sebou budete mať asi hodinu materiálu, ktorý vás moc nezaujímal a hodinu celkom slušných scén. Niekoho by mohlo napadnúť, že možno práve Monica Bellucci nepredvedie okrem svojho dekoltu nič viac a tak je uťahaný koniec jej vina. Tá skôr ale leží na pleciach francúzskej režisérky, ktorá už nebola schopná snímku ukočírovať. Čo tam potom, že film je bohatý aj na nožný fetish ako u Monici Bellucci tak Sophie Marceau. Určité momenty tiež vyzneli príliš šablónovito. Dvojaké sexuálne scény, ktoré sú k videniu, vyznejú zase smiešne. Síce je vážne super vidieť prsník Monici Bellucci, ale ku horúcej scéne to bohužiaľ nestačí. Keď si Jeanne totiž uvedomuje, že je s niekým iným, než by chcela byť, začne hysterčiť. A namiesto toho, aby sme ju chápali a ľutovali, skôr sa pousmeje. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film ve kterým hrály dvě krásný herečky Monica Bellucci a Sophie Marceau. Jeanne , která se necítí být sama sebou a vše se jí zdá být jiné, jakoby žila úplně někde jinde a život někoho jiného ... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Budu se na to muset podívat ještě jednou s pořádnými titulky. Tato lehce psychedelická hříčka na pomezí dramatu a thrilleru se zabývá hledáním minulosti, identity. Byla snaha rozdělit čas pro Sophii a Monicu fifty fifty, ale přijde mi že Sophie se nadřela více a smetanu slízla Monica. Velmi působivý a zajimavý nápad je postupná proměna hlavní hrdinky ze Sophie na Monicu, ještě že máme ty machry na počítačovou grafiku a animaci. Je to na Vás jak si tuto dějovou skládačku plnou flashbacků vyložíte. Ještě musím zmínit, že atmosféra je dosti silná a někdy nedá dýchat, zejména v první půli. Pak mi to přišlo až moc rozdrobené, uvidíme, co přinese další podívání, nejsem si totiž jistý, zda jsem si konec vyložil správně. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriozní drama, ve kterém bych uvítala více Marceau a méně Bellucci, která mi obzvláště zde přišla poněkud ordinérní. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Těžko se můžeme na snímek soustředit, když je tak bohatý na otázky. Tím je také podobný nejznámějším dílům režiséra Davida Lynche (Mulholland Drive nebo Lost Highway), tomu se ale podařilo udržet veškerá témata v jednom filmu v rovnováze. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Monica Bellucci a Sophie Marceau konečne v jednom filme. Bohužiaľ vo veľmi slabom, umelecky sa tváriacom akože horore, kde väčšinu času neviete, čo sa vlastne deje a keď konečne príde pointa, je to jedno veľké sklamanie. Premárnená príležitosť, ktorá sa už nebude opakovať. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zprvu zajímavý thriller, který se rychle zvrhne v překombinovaný film plný prapodivných náznaků a znamení jako z levného hororu. I když se konec pokusí většinu zápletky objasnit, stejně o nic chytřejší nebudete. Nicméně obě herečky, a to především Sophie Marceau, jsou nadprůměrné a tuhle podivnost hodně zpříjemní. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Další promarněný slibný námět, který ztroskotal na nerozhodnosti točit pro sebe anebo zaujmout diváka. Kafkovská proměna dvou žen s využitím počítačových technologií je zajímavým, nicméně naprosto nudným a nepochopitelným kusem. Chtělo to aspoň víc erotiky, aby bylo na co koukat. Taky bych chtěl být takový cestovatelský machr, že podle fotky trefím v cizím městě kamkoliv a najdu kohokoliv. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ma bavil asi dve tretiny času, malo to niečo do seba, prinášalo možnosť až hororového predstavenia v štýle Stephen King. Nekonalo sa, prišlo skôr mysteriózno s nie najdokonalejším záverom, ale nevadí, aspoň sme mali pri sebe dve krásky v rokoch a nikdy by som nepovedal, že Sophie Marceau môže vedľa niekoho vyzerať úplne priemerne. No ale pri Monice Bellucci tak vyzerá väčšina žien. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, do čeho jdu a neočekával jsem převratné filmové dílo. Dokážu pochopit, že se kritici a novináři v Cannes chechtali, ale zlomyslný smích si Ne te retourne pas rozhodně nezaslouží. Měl jsem tedy svoji vlastní teorii o pointě, která se nám nakonec vyjevila a nejsem si jistý, zda se můj nápad překrývá s autorčiným. Přesto se podle mě jedná o zajímavý pokus o mysteriozní thriller, nepovažoval bych ho za vykrádačku Lynchových filmů. Přesto, když jsem měl těžkou volbu, zda jít na předpremiéru Antichrista či Ne te retourne pas, jsem rád, že jsem volil první možnost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dvě nejžhavější a nejšukadeličtější evropské herečky v jednom filmu. To je skoro splněný sen. A k tomu dost psycho atmosféra nepříjemně se měnící reality velmi sugestivně, prudce a rychle nastíněná, až to strhne. Už jen ta představa, že by se to dělo mě, asi by mi fakt hráblo (tedy, nevím, zda by mi vadilo změnit se v Monicu Bellucci). Celý ten rozjezd je tak dobře nahozený (včetně trikové stránky, ty měnící se obličeje byly fakt děsivé), že jsem si říkal, jak z toho nakonec vybruslí pointa. A ono se to povedlo. Není to zase nic bombastického, ale má to hlavu a patu a vlastně... proč to řešit, když Sophie a Monica v jednom filmu? Bod k dobru za to, že si tuhle skutečnost uvědomuje i kamera. Jen je trochu škoda, že toho Sophie odehraje mnohem více (ne časově, ale charakterově), než Monica. Ten film, nehledě na obě představitelky hlavní role, není vůbec špatný. 3.5* ()

Reklama

Reklama