Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice prachobyčejný a na překvapivou pointu divák čekat nesmí (fakt tam žádná není - vlastně nejspíš ani být neměla), nicméně stále je několikrát zajímavější a lépe, přitažlivěji napsaný než třeba u atmosférou dosti podobné Černé labutě. Monica Bellucci i Sophie Marceau navíc skvěle hrají a moc hezky se na ně dívá (aby ne), režie se povedla a dělá film, který mohl snadno být opravdu hodně nudný, opravdu hodně zábavným. Dojde i na nějaké ty (velice slušné) vizuální efekty, potěší nepřítomnost hysterických a samoúčelně lekacích nebo odpudivých scén (ano, teď opět srovnávám s Labutí)... Nevidím důvod, proč dát méně než čtyři hvězdy. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Niesom moc fanúšik sci-fi, ale sfilmovať námet o tom ako si žena sama uvedomuje fakt, že sa z nej stáva paranoidná a hysterická mrcha je jednoducho úžasný. Všetko ostatné nazvime to "filmové" za veľa nestojí. Naťahovanie času a pokus o mútenie vody pomocou sexi Moniky sa míňa účinku a je tu zbytočné. Ďalší sopeľ z kategórie myšlienka predbehla spracovanie o svetelné roky. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

No lákadlo filmu je jasné a je celkem sranda sledovat proměnu nádherné Sophie Marceau (v tom datu narození se někdo musel seknout:) v nádhernou Monicu Bellucci.Film si drží napětí i tajemnou občas trochu hororovou atmosféru,říznutou Lynchem,která nenudí.No ale nějak nemám pocit že je tohle zase tak složitý film a opravdu si kvůli tomu nepřipadám jako génius.WTF kiddo??!! ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Skvělý mix Lost Highway a Mulholland Dr., ale už ne tak promyšlený a dechberoucí jako právě tyto dvě ingredience. Obě herečky výtečné, Monica snad nikdy nezestárne a nezoškliví - tady vypadala naprosto nadpozemsky. Snad toho moc neprozradím, když řeknu, že pokud máte rádi dvojrole, převtělování, spojení časových rovin, deformace obličeje (;-)), psychlogii, psycho věci, haluze a Davida Lynche, tak budete spokojeni. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní psycho-drama s účastí dvou největších francouzkých hereček současnosti. Obě jsou ve skvělé formě i věku, takže na film i na ně je radost koukat. Příběh je opravdu zajímavý, Marina si s divákem příjemně hraje a příjemně intimní kamera i lyrický soundtrack drží atmosféru, tam kde má být. Škoda, že je scénář občas až příliš podřízen myšlence a tu a tam logicky klopýtne. Jenže tahle ženská trojka to vždy zvládne, srovná krok a dá divákovi výborný zážitek. Jeanne se tak nějak mění celý svět před očima a ona neví jestli šibe jí nebo ostatním, nezbývá jí nic jiného, než pátrat, kde se dá... 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)

Reklama

Reklama