Reklama

Reklama

Total Detox

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sekera je jediný lék. Jediné řešení je naprostá detoxikace. Mladý nadějný narkoman Martin (Jiří Krupica) je přinucen svým otcem (František Strnad) skončit s drogami. Zatímco se pokouší zbavit závislosti za pomoci psychoterapeuta Machovského (Miroslav Rataj), v temných zákoutích města maskovaný vrah brutálně masakruje každého, kdo má cokoliv společného s narkotiky. Pokud Martin nedokáže přestat, hrozí mu stejný osud. Krev smíchaná s heroinem teče špinavými ulicemi. Total Detox - slasher v klasickém střihu se vším, co k tomuto oblíbenému subžánru hororu patří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

obitus 

všechny recenze uživatele

Na Total Detox jsem se těšil opravdu hodně a to ani ne proto, že je režisér můj kamarád, ale spíš vzhledem k faktu, že jeho předchozí počiny prostě byly dobré a tak jsem chtěl zjistit, jak dopadne na poli slasheru. A s výsledkem jsem velmi spokojený. Vojkůvkova největší síla byla zatím vždy v originálním a zajímavém příběhu a dobře napsaném scénáři a ani tentokrát tomu není jinak. Příběh je originální nejen zasazením do ryze specifického prostředí, ale i svým vývojem, což je u slasheru věc, která už z filmového světa prakticky vymizela. Technická stránka je velice kvalitní, jediné co zlobí (a vzhledem k rozpočtu se tomu nelze divit) je zvuk. Herecky je Total Detox na standardní české úrovni (ne, nemluvím teď o amatérských filmech), prakticky u žádné větší role jsem neměl problém s uvěřitelností. Otec hlavního hrdiny mi přišel dokonce naprosto vynikající. Hodně pomáhá, že herci nemusí pronáše šroubované věty, ale mluví jako normální moraváci. S tou spisovnou moravštinou mám trochu problém, kterého se asi nikdy nezbavím. Neubráním se srovnání s NTDTMR, proti kterému mi připadá Total Detox sevřenější a celý lépe šlapající. Aby taky ne, vždyť je to slasher (s pořádným bodycountem) standardního střihu, s maskovaným vrahem, originální zabijáckou zbraní, kozama, říznout muzikou, dobrou pointou a řadou velmi příjemných režisérských vychytávek a správně mířených odlehčení (Kamilové; citace Raimiho...). Co víc si přát? Snad aby dal Romanovi někdo prachy na další film. ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Finančně by to kvalitě filmu a střihu odpovídalo. Ale na tohle prostě nejsem stavěná. Film mi vůbec neutekl. A kdybych já chtěla točit český amatérský film s takovými hereckými výkony jako se tu objevovali, s takovou trochou peněz, co měl nejspíš režisér na zpracování tohoto snímku, nechám si film snad jen pro mé domácí použití a pro nejbližší přátelé a nepouštim tuhle šílenost do světa. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

OMFG! Po poslednom Vojkůvkovom filme som bol nadšený a tešil som na na jeho daľší film. Po prvých informáciách som sa na Total Detox nijak extra netešil, ale to čo som nakoniec dostal bol šok. Někdo tam dole mě má rád bol skvelý kus expliotationu, ktorý bol dobre vymyslený a obstoje natočený. Total Detox je tupý na kolene napísaný "film", aký vymyslí väčšina hororových nadšencov. Nemám viac čo dodať. Jo, a nuda! Od úplného odpadu film delí len fakt, že to vôbec vzniklo (alebo, aj snaha sa cení). PS: Kamarát, nekamarát, fanúšik, nefanúšik, toto je nazaj velký fail a neskutočný pokles od predošlému filmu. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí a opět velmi kvalitní zářez do české hororové historie v podání Romana Vojkůvky. Tentokrát se jedná o slasher s parádním maskovaným zabijákem a pořádnou porcí násilností, které zavánějí syrovým exploitem, takže divákovi ihned naskočí předchozí režisérův kousek Někdo tam dole mě má rád. Příběh se točí kolem mladého Martina, který se potýká kromě své závislosti i s neopětovaným citovým vztahem k bábovce, která také ráda občas upadne do rauše a se svým otcem, jehož praktiky v čele s návštěvami psychoterapeuta Martina přímo ubíjejí. Zatímco se Martin plácá ve svých problémech, kolem pobíhá maskovaný zabiják a nemilosrdně likviduje každého, kdo má co do činění s fetem. Celé dílko perfektně šlape za pomoci vhodné muziky, nezbytného ženského poprsí, místy nadprůměrných hereckých výkonů, spousty vychytávek (hororové postery na zdích, speciálně vytvořené kraťasy, odkazy na slavné filmy) a vyšperkované pointy. I přes hrozný zvuk se v celku jedná o velmi slušnou krvavou jízdu, která si zaslouží s přehledem čtyři hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z ukázek, fotek a informací, které o filmu byly dostupné před jeho uveřejněním jsem čekal úplně něco jiného. Nakonec jsem ale nebyl moc zklamaný. Potěšující je fakt, že se Vojkůvka od NTDMMR dost zlepšil, hlavně jako kameraman a střihač a vlastně i jako scénárista, Total Detox není tak rozdrobený, zlepšilo se i herectví v jeho filmech (psychiatr je naprosto výborný, stejně tak i Katka, když někoho posílá do prdele). Přesně jak píše Obitus, problém je místy zvuk, ale to je čistě technicko/finanční problém, který v jistém směru prostě nelze ovlivnit. Z filmařského hlediska je Total Detox Vojkůvkovým velkým krokem vpřed. Jako horrorový fanoušek jsem však trochu zklamán, protože i když je tu mrtvých dost, až na pár vychytávek (zabití trubičkou na šňupání koksu), mi to z horrorového hlediska připadalo dost suché, ze tří Vojkůvkových filmů nejsušší. To je i jediným důvodem, proč dám jen tři, i když bych strašně rád dal čtyři, protože jinak mě Total Detox docela potěšilo. Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme zaznie viackrát pieseň od českej punkovej skupiny Pipes and pints. (Déé X Géé)

Reklama

Reklama