Reklama

Reklama

Mladá žena dělá dvě práce, aby si mohla dovolit koupit byt s výhledem na proslulý přístav v Hong Kongu. Ale když zjistí, že nemůže držet krok se stále rostoucími cenami nemovitostí, použije extrémní prostředky, aby získala co chce.
Když byla Cheng (Josie Hoová) ještě malá, mohla z jejich bytu v Hong Kongu sledovat proslulý přístav Victoria. Ale jak šel čas, staré budovy před jejich domem byly zbourány, aby uvolnily místo pro velký rezidenční projekt, který nyní blokuje její výhled. Zklamaná a naštvaná Cheng přísahá, že jednoho dne našetří dost peněz, aby se její rodina mohla přestěhovat do nového bytu s nádherným výhledem na moře. Pro dosažení svého snu, musí Cheng tvrdě pracovat na plný úvazek na dvou místech. Dokonce zajde tak daleko, že ukradne data zákazníků, aby je prodala jiným společnostem. Nicméně, bez ohledu na to jak moc dře, nemůže vydělat dost, aby udržela krok s neustále se zvyšujícími cenami hongkongských nemovitostí. Když její otec smrtelně onemocní a léčebné náklady rostou, rozhodne se učinit pro rodinu osudovou volbu - nechat otce zemřít a vyinkasovat peníze z jeho pojištění. Ale jak se ukáže, ani peníze z pojistky nebudou stačit, protože ceny opět poskočily. Její sen se zdá být navždy nedosažitelný ... dokud Cheng náhle nedojde, že pokud má získat co chce, musí vzít věci do svých vlastních rukou ... i kdyby to mělo znamenat, že budou hodně od krve. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Originální způsob, kterak snížit cenu bytu s výhledem na moře: Není nic jednoduššího - stačí v příslušném domě brutálně a sadisticky zmasakrovat aspoň deset nájemníků, nejlépe včetně nějaké těhule, aby to bylo jó hustý, no a ceny začnou rapidně klesat. Slečna Čeng prostě ten byt chtěla, tak se nedalo nic jiného dělat, to dá rozum. Když musíš, tak musíš. A za to všechno nese odpovědnost Panna Marie, která malé Čeng nesplnila její dojemnou dětskou modlitbičku "Prosím dej nám byt s výhledem na moře, aby se na něj dědeček mohl dívat z okna a nemusel chodit do přístavu. On byl totiž námořník a moc se mu po moři stýská..." Sladké. Marie se na ní ovšem vybodla, a tak se už dospělá Čeng jednoho dne rozhodne splnit si svůj dětský sen svépomocí. Černočerná slasherová komedie, ve které se naprosto nenásilně a se samozřejmostí střídají scény maximálního ultranásilí s výjevy z rodinného nebo pracovního života. Sociální drama zkřížené s brutální řezničinou. Žeru tyhle asijské šílenosti! ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film je děsně nevyvážený. Na jednu stranu masakr vším, co je zrovna po ruce - být ve filmu pouze tato část, je to na jasných pět. Nicméně části "vysvětlující" motivaci hlavní postavy mne vůbec nebavily, přestože jde o důležité téma. Výsledkem je dobrý film se špičkovými gore pasážemi. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že nápad se 2 liniemi je zdařený, nicméně ani to nezajistilo, abych se nenudil. Podle mě se to zbytečně moc vleklo a popravdě mi unikl smysl jejího vraždění. Kdyby se pustila do vražd těch zástupců bank, realitek a dalších, kteří jí znemožnili si dovolit svůj byteček, tak to pochopím. Ale její likvidační choutky se zaměřily na naprosto náhodné osoby, které doplatily jen na to, že byly ve špatnou dobu na špatným místě. I proto vyznívá její boj proti nespravedlivé a kruté době dost do ztracena, takže vzhledem k tomu, že jsem málem usnul nudou a že mi nějak nedával smysl jejího vraždění, dávám 2 hvězdy. Na zdejší celkové hodnocení to stejně nebude mít vliv. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Keby tento film videli realitky, nadšené by asi neboli. Recept ako znížiť cenu bytu je drastická, ale ako vidíme funkčná. Takže, kto chce lacno bývať a má gule, nech sa páči. Dream House je však priemerný film, ktorý má síce niečo do seba, ale po pár hodinách Vám isto vyšumí z hlavy. Chváliť budem určite citlivú kameru a strih, takto nejak si predstavujem natočený film. Tí, ktorí natáčajú vražedné scény, alebo ak chcete násilné scény s trasľavými rukami (v poslednom čase je ich neúrekom) pri tomto filme sa môžete mnohému priučiť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horor? Ani náhodou, páč tady se není čeho bát. Masakr? Ano. Sociálně kritická studie společnosti o tom, kam až lze dohnat frustrovaného jedince. Podle skutečné události? Nu, o jedenácti mrtvých silně pochybuji, takže tenhle otřepaný slogan na mne nepůsobí. Cheng si prošla nelehkým dětstvím, a tak se chtěla alespoň v dospělosti zařídit podle sebe. Již otevírací scéna má pěkné grády a je vskutku mistrovsky realistická. A to divák ještě netuší, co všechno přijde! Ano, nejen střeva ven, ale i prkno v držce. A když se střílí, tak létají cákance až na kameru. Po trikové stránce nelze moc vytknout, jelikož občas uměle působící kůže je jen malinkým kazem na zdařilém gorefestu. Krev se tak valí v proudech a baňka zaražená do krku má rovněž své kouzlo. Jenže kromě masakru je zde, na rozdíl od třeba tupého francouzského Inside (2007), solidní příběh, což se počítá! ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama