Reklama

Reklama

Mladá žena dělá dvě práce, aby si mohla dovolit koupit byt s výhledem na proslulý přístav v Hong Kongu. Ale když zjistí, že nemůže držet krok se stále rostoucími cenami nemovitostí, použije extrémní prostředky, aby získala co chce.
Když byla Cheng (Josie Hoová) ještě malá, mohla z jejich bytu v Hong Kongu sledovat proslulý přístav Victoria. Ale jak šel čas, staré budovy před jejich domem byly zbourány, aby uvolnily místo pro velký rezidenční projekt, který nyní blokuje její výhled. Zklamaná a naštvaná Cheng přísahá, že jednoho dne našetří dost peněz, aby se její rodina mohla přestěhovat do nového bytu s nádherným výhledem na moře. Pro dosažení svého snu, musí Cheng tvrdě pracovat na plný úvazek na dvou místech. Dokonce zajde tak daleko, že ukradne data zákazníků, aby je prodala jiným společnostem. Nicméně, bez ohledu na to jak moc dře, nemůže vydělat dost, aby udržela krok s neustále se zvyšujícími cenami hongkongských nemovitostí. Když její otec smrtelně onemocní a léčebné náklady rostou, rozhodne se učinit pro rodinu osudovou volbu - nechat otce zemřít a vyinkasovat peníze z jeho pojištění. Ale jak se ukáže, ani peníze z pojistky nebudou stačit, protože ceny opět poskočily. Její sen se zdá být navždy nedosažitelný ... dokud Cheng náhle nedojde, že pokud má získat co chce, musí vzít věci do svých vlastních rukou ... i kdyby to mělo znamenat, že budou hodně od krve. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pro mě hrozně depresivní záležitost. Ne kvůli té extrémní a hodně vynalézavé brutalitě, ale kvůli postupnému odhalování motivů hlavní hrdinky. Její posedlost a beznaděj začne člověk chápat a já jí vlastně přál, aby jí to vyšlo, což je vzhledem k ději hodně na pováženou. Strašně se mi líbilo, že ten film dokáže doopravdy dojmout momenty z hrdinčina dětství a zároveň servírovat scény, jako ty s vyvražděním bytu mladejch frajírků, které naprosto vládnou a jsou plné toho nejčernějšího humoru. Nejvíc ale na člověka dýchá depka z realitního trhu. Vůbec celá ta soustředěnost na bydlení mi připoměla film Medianeras, ale ten je z opravdu hodně jiného soudku. 9/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se prolínají dvě dějové linie. V první z nich sledujeme jednu na pohled křehonkou Asiatku, jak nemilosrdně a brutálně kosí člověka za člověkem, v linii druhé sledujeme tutéž ženštinu v jejím obyčejném společenském módu, přičemž události druhé linie osvětlují "hrdinčinu" motivaci pro to, co koná v linii první. V závěru se to pěkně logicky propojí, problém mám ale trošku s tím, že můj západoevropský mozek onu motivaci nepovažuje za tak úplně dostatečnou. Hororová stránka ale funguje bezchybně, celé je to takové pochmurné a bezútěšné, oběti nemají téměř žádnou šanci setkání s tou vraždící mašinou přežít. Myslím, že je dost pravděpodobné, že lépe provedené vraždy už letos neuvidíme. 75 % Horror movie of the year ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Fungujuce sklbenie socialnej dramy (s rydzo lokalnymi prvkami HKG bytovej vystavby) a slasher prvkov s vysokym stupnom inovativnosti prevedenych mordov. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Seriózní aktuální téma bytové krize + umně naroubovaný příběh slečny, která zoufale touží po vysněném bytu s výhledem na moře a nebojí se jít přes mrtvoly + s rozkošnou samozřejmostí zvládnuté (a někdy příjemně inovativní) scény vraždění, ve kterých často nechybí černý humor = překrásný film! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ BUDEŠ TVRDĚ STUDOVAT A SNAŽIT SE JAK NEJVÍC UMÍŠ, TAK JEDNOU BUDEŠ MÍT DOST PENĚZ NA BYT S POKOJEM JEN PRO SEBE“....... /// Víme co se děje, nevíme proč. Jednoduchý příběh s černohumornou zápletkou – pointou. Hongkongský ,,Soukromý pasti“ s všemi těmi krásnými ,,nechutnostmi“, jenž do asijských filmů patří. ,,ŠÍLENÝ MĚSTO PŘEŽIJE JEDINĚ JEŠTĚ ŠÍLENĚJŠÍ ČLOVĚK“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád příběhy založený na skutečný události. 2.) Zajímá mě realitní situace v Hongkongu. 3.) Zjistím, že i vyhřezlej asiat si dokáže vychutnat jointa. 4.) Thx za titule ,,maddy1111“ a ,,NewScream“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dream Home je jako návrat do zlaté éry hongkongské kinematografie, dokonce se nabízí ho přirovnat k dílům tamní nové vlny, která také spojovala žánrová vyprávění s reflexí soudobých společenských fenoménů a odehrávala se v prostředích důvěrně známých svým divákům. Zde se takto spojuje slasher a pojednání o hongkongském trhu s nemovitostmi od 90. let přes dobu předání až do roku 2007 na začátek světové ekonomické krize. Zatímco 90. léta byla ve znamení dravé výstavby a násilného vyhánění nájemníků z bytů, které měly ustoupit nové zástavbě, předání přišlo s nárůstem cen a propadem příjmů, zatímco ekonomická krize poslala trh strmě dolů. V takovémto prostředí se sen o vlastním bydlení v domě s výhledem na moře stává posedlostí, které ustupují veškeré hodnoty včetně ceny lidského života. Důmyslné vyprávění prokládá sekvence vraždění z jedné noci řadou různě datovaných flashbacků, které ozřejmují motivace hlavní postavy. Samotné scény vražd jsou pojaté až nevídaně nápaditě s důrazem na realistické zobrazení agónie ve vypjatých chvílích protahovaného umírání. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je šíílenej masakr!!!! Nebýt dvou prolínajících se dějových linek, kde ta jedna je úplně nudná a pro Evropana fakt o ničem, a ta druhá je neuvěřitelbně brutální, sadistická a nekompromisní jízda, dal bych tomu 5/5. Tak geniálně provedený vraždy jsem fakt neviděl už hodně dlouho, pokud nevzpomenu Viděl jsem ďábla/I Saw the Devil (Korea) 2010, který je o několik levelů ještě dál ... Tak šílenej masakr, kde ve finále je jeden byt úplně zmalovanej krví mi připomněl excelentní francouzskej INSIDE (2007), se kterým si ta "lepší" dějová linka fakt nezadá ... Některý mordy jsou až ad absurdum, fakt mě z toho docela mrazilo a každý další vyvraždění bytu, jeden po druhým je nápaditější, brutálnější, krvavější a šílenější ... Ke konci jsem měl po mnoha letech fakt docela strach z toho, co ještě příjde ... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak je to tady, přišel čas kdy i asijští soukmenovci dokázali natočit strašlivou kundovinu u který se mi chtělo zvracet víc než po pěti chemoterapiích v řadě. Hlavní borka Cheng je nejen ošklivá ale jako bonus je to strašná kráva, co sice má velký kladivo, ale i když dá čtyři rány tak vůbec není hotovo. Ať už používá kladivo, nůž nebo škrtící kroužky, pokaždý je to bída, oběti jsou nesmrtelný a ona v jednom kuse panikaří jako by chytla krámy. Celej film sem doufala že jí někdo sejme jenže oběti jsou nesmrtelný díky tomu že dle všeho nemaj mozek jelikož tolik blbů pohromadě sem naposled viděla když měl proslov Babiš se svou stranou takže její smrti se nedočkám což mě sere nejvíc. Dostat tenhle scénář do rukou korejci, byla by to pecka, Hong Kong buddhožel zesral komplet všechno a ani spousta gore tuhle hovadinu nezachrání. Jedinou hvězdičku dávám za nesmrtelnou nahatou borku co byla extrémně šukatelná a nebála se ukázat všechno. Její herecké umění mě dokonce vytrhlo z mdlob, který na mě během sledování Dream Home šly. Poprvý v životě teda nepochopim že se evropanům líbí od nás zrovna tohle "veledílo" ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Drsný exploitation horor o mladé dívce, co si jde za svým snem i přes mrtvoly. A že jich bude! Hned od začátku vám vražedkyně ukáže svou bezcitnost a čeho je schopná. Ta holka se s ničim a nikym nesere! Oběti popravuje opravdu s nevídanou vervou a krutostí, dokonce vymaluje jeden byt na tmavě červenou, až se bodycount zastaví na čísle 13. Nájemníky jednoho bytového komplexu rafinovaně vraždí vším možným (na řadu přijdou nejen nože a pistole, ale i vysavač), načež její důvody a pohnutky k těmto jejím činům pochopíte až z druhé dějové linie, která se rýpe hlavně v její minulosti. Pokud bych Dream Home musel k něčemu přirovnat, tak je to francouzský Inside. Ano, takovej masakr to je! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Slušné násilí, ale ta krizová zápletka působí děsně nastrčeně a nepřirozeně - to propojení jsem opravdu nespolknul. Takže polovina filmu na 4 a polovina na 2 hvězdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Drsná obdoba slasheru, která ale v HK provedení se pokouší i o nějakej řekněme příběh, kterej by měl mít pointu, ale přesto si nemyslim, že by to filmu nějak výrazně pomáhalo, tady jsou hlavní především gore scény, který jsou brutální a nabízej takový bonbónky jako vyhřezlý střeva na podlahu, vystřelenej mozek, useklý péro a nebo kus prkna zabodnutej v krku, ale zároveň to nepůsobí vyloženě prvoplánově, což filmu odebírá jakejsi zábavnej prvek, kterej lze vidět u splatterů, kde jsou filmy tak stupidně brutální, až jsou zábavný, ale na druhou stranu to tomuhle přidává na dramatičnosti a realističnosti do který se tenhle horor snaží stavět a to taky nebylo zrovna v tomhle případě naškodu.. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pangovi se v tomto snímku daří nebývale spojovat kritické pojednání o sociálně ekonomické situaci v Hong Kongu s temným příběhem o vražedkyni s originální motivací. Hlavní devizou Vysněného bytu je rozhodně atmosféra. Pengovi se daří nejen vykreslovat bezmoc veškerých obětí, ale na neobvykle malém prostoru jim též dodává jakousi nezaměnitelnost a snad až charakter. Každá oběť jakoby mohla vyprávět vlastní silný životní příběh. Jejich nezaměnitelnost posiluje i fakt, že jednotlivá zabití jsou osobitě pojatá a skvěle gradují. Výrazná Josie Ho přenáší mrazivou atmosféru svého temného života i do vyprávění z běžných pracovních dnů. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hororovo ladená dráma z Hong Kongskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mladej žene, ktorá netúži po ničom inom, len jednom byte s výhľadom na more, do ktorého chce zobrať aj svoju rodinu a preto robí, čo len môže, aby naň zarobila, keďže sa nachádza na lukratívnom mieste a je veľmi drahý. Ale keď sa tesne pred úspechom všetko pokazí, rozhodne sa pre to najkrajnejšie riešenie. Spracovanie je na tom dobre, síce by som skôr ocenil priamy chronologický postup deja, od úvodu do záveru s občasnými scénami z detstva ako tento striedavý, ale aj takto sa na to veľmi dobre pozerá, síce tie scény z detstva ma až tak moc nezaujali, ale aj tak nemajú až tak moc priestoru, súčasnosť je zvládnutá dobre, celá táto tématika snahy získať byt tou normálnou cestou pôsobí zaujímavo a tak hlavnej postave sa určite nedá nefandiť už len kvôli tomu, ako sa snaží, ale nič jej nevychádza, no najlepšia je samozrejme aj tak tá hororovo ladená časť, kde už síce dejovo nemá čo zaujať, keďže sa v nej takmer ani nerozpráva, ale základné prvky tohto žánru fungujú dobre. Zabitých je tu pomerne dosť, bez ohľadu na vek a pohlavie, ušetrený nie je nikto, o napätí sa tu samozrejme vôbec hovoriť nedá, keďže zabijakom je hlavná postava a tak vo filme fandím práve jej, aby to všetko vyšlo podľa jej predstáv. Samotné úmrtia sú pomerne originálne, rozmanité a pôsobia dosť drsne. Najviac ma zaujala úvodná originálna likvidácia strážnika a celá situácia v byte mladíkov, kde sa toho nájde viac než dosť. Herecké obsadenie je na tom dobre, Josie Ho v hlavnej úlohe si ma získala hneď, jej postava je dobre vykreslená a dobre zahraná a okrem nej už prakticky nikto nemá viac priestoru, všetko to už sú len také menšie postavy bez väčšieho významu, možno až na jej otca v podaní Normana Chu. Réžia a technická stránka sú na slušnej úrovni, páči sa mi hlavne kamera. Táto kombinácia brutálneho thrilleru a sociálnej drámy sa vydarila nadmieru dobre, celá táto myšlienka spôsobu zníženia ceny bytu je originálna a zaujímavá, všetky stránky sú na výrazne nadpriemernej úrovni a dá sa na to pozrieť aj viackrát, takže som spokojný. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Cheng žije od malička so svojou rodinou v stiesnenom byte v Hong Kongu. Má však obrovský sen. Kúpiť jedného dňa byt s výhľadom na oceán, aby tak splnila sen svojmu otcovi. Ceny nemovitostí sa však v tomto meste dostávajú na maximá. Za dvoj izbový byt, 55 metrov štvorcových - 7 miliónov €. Priemerný plat občana je tisíc €. Cheng je jedným z nich. Nakoľko si vysnívaný byt nemôže dovoliť, rozhodne sa pre krvilačný plán. Byt chce za každú cenu! Spôsob, akým režisér vysvetľuje konanie hlavnej postavy, je výnimočný. Prelínanie dejových osí a následne splynutie do záverečného rozuzlenia je originálny natoľko, že vďaka týmto dôvodom dosahuje tento film nadpriemer. Aj spôsoby vrážd sú zaujímavejšie, ako pri iných snímkoch. Presto všetko to nebude viac ako tri hviezdy a úroveň 70 %. Miestami mi prišiel film monotónny, bez "charizmy". Takmer ma vôbec nevtiahol do deja. Najväčším problémom je totiž - to, že dej síce plynie plynule a pomerne Vám film rýchlo zbehne - no je úplne bez napätia. Proste prídem a vraždím a vraždím a vraždím a vraždím a .... ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, leč aktuální příběh (sami zrovna hledáme byt), rozvíjený ve dvou dalších paralelních liniích o hrdinčinu motivaci, naroubovaný na maximálně výživné scény vraždění, které fascinují svou originalitou, krutostí, naprostou agónií, v níž nechává Pang své postavy umírat a odlehčeností nekompromisním černým humorem. Co víc si přát? CAT III je mrtvý, ať žije hong kongský slasher! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horor? Ani náhodou, páč tady se není čeho bát. Masakr? Ano. Sociálně kritická studie společnosti o tom, kam až lze dohnat frustrovaného jedince. Podle skutečné události? Nu, o jedenácti mrtvých silně pochybuji, takže tenhle otřepaný slogan na mne nepůsobí. Cheng si prošla nelehkým dětstvím, a tak se chtěla alespoň v dospělosti zařídit podle sebe. Již otevírací scéna má pěkné grády a je vskutku mistrovsky realistická. A to divák ještě netuší, co všechno přijde! Ano, nejen střeva ven, ale i prkno v držce. A když se střílí, tak létají cákance až na kameru. Po trikové stránce nelze moc vytknout, jelikož občas uměle působící kůže je jen malinkým kazem na zdařilém gorefestu. Krev se tak valí v proudech a baňka zaražená do krku má rovněž své kouzlo. Jenže kromě masakru je zde, na rozdíl od třeba tupého francouzského Inside (2007), solidní příběh, což se počítá! ()

Reklama

Reklama