Reklama

Reklama

Plague Town

  • USA A Slaughter in Plague Town (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Průměrná americká rodina vyrazí na pěší výlet po Irsku, aby zde objevila své kořeny. Vydají se do hlubokých lesů bez jakéhokoliv náznaku civilizace, ale brzy zjistí, že to neměli dělat. V lesích na ně totiž číhá nebezpečí v podobě zmutovaných zrůd, které mají jediný cíl a to dát si je k večeři. (topr harley)

Recenze (85)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tééda, nepamatuju, kdy se mi něco podobného stalo naposled. Čekal jsem nějakou levnou amatérskou blbost a dostal jsem nejlepší horor za (minimálně) poslední dva měsíce. Jak pročítám komentáře na IMDb, tak vidím, že jeden uživatel to tam moc pěkně shrnul slovy "gory, funny and scary". S tím mohu jen souhlasit. Krví se nešetří a gore ja velice povedené (vzhledem k evidentně nízkému rozpočtu), zábavný element je do filmu v první třetině vnesen pomocí sympatických hlavních charakterů (rozhádaná rodinka podobně jako v Dead End), strach a creepy atmosféra jsou od určitého momentu přítomny stále. Můj momentální úsudek je pořád ovlivněn tím šokem, jak se z nenápadného snímku stala takováhle hororová paráda, takže pokušení dát plné hodnocení jsem prozatím radši rozumově zamítl, ale na 4* to má naprosto s přehledem. Doporučuju! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Obsah začíná průměrná Americká rodina.. Tak já říkám: Průměrný americký Horor! Dle chvály ostatních.. jsem čekal skvělej slasher... Bohužél přišlo zklamání.. Ten film prostě neměl štávu.. Hrozné dialogy, příšerné chování postav.. Žádnej Děj!.. Jediné, co stojí za pochvalu je gore, Které se Překvapivě povedlo.. Ale opět ten způsob provedení dosti zvláštní. A mě to spíš otravovalo než bavilo ! Takže slabší 3 * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror mě docela zklamal, čekal jsem víc. Sice atmosféra, neustálé temno, les, tajemno a zvuky jsou výtečné. Ale i když mi nevadí zas tak moc vykrádačky, tak vykrádačka těch největších vykrádaček, to už je i na mne moc ... Rodinka pobíhá po lese a je naháněna zrůdnými mladými lidmi, dětmi i dospělými a to vše proto, aby "byl zachován rod" a rodina mohla mít další a další potomky a po těch snad 30ti (je jich fakt plný les ...) se dočkala nějakého toho neznetvořeného ... No v kolika filmech jsme tohle téma už viděli? Za vše mluví perfektní francouzský Frontier(s) (2007), ale zejména pak ne příliš výrazný exploitation Timber Falls (2007), který byl sám vykrádačkou mnoha buranských horrorů až do morku kostí a kterému se film svojí podstatou a atmosférou podobá nejvíce. Takže fakt už mě to trochu nudilo a počáteční dobrá atmosféra upadla po zjištění, o co ve filmu vlastně jde (což bylo docela brzy)... Jinak gore efekty výborné, takový hodně násilný a brutální slasher. Ale nic výrazného, takový průměr. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších komentářů se jedná o zatraceně rozporuplné dílko. Spousta jejich autorů se ohání slovy jako amatérismus, klišé či dokonce sračka. Celkem to chápu, už kvůli námětu si o to koleduje. Ale bacha, sračku si představuju úplně jinak! Plague Town sice vaří zdrclou kaši, ale pod nos vám jí servíruje opravdu s láskou k žánru. Snaží se zavděčit hlavně nenáročným divákům, a nutno dodat, že se mu to daří. Rozhádaná rodina (půlka jde hledat pomoc, druhá čeká v odstaveném vozu), tmavý les, znepokojivé zvuky a nablízku jen někdo, kdo s radostí otevře vaší mozkovnu. Nemůžu si pomoct, ale mě tenhle příspěvek do subžánru hixploitation vážně bavil a párkrát i vyděsil. Sedm hvězd z deseti. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Teda, po zhlédnutí tohoto amatérsky vzhlížejícího, nejspíš nízkorozpočtového horůrku, si člověk musí pomyslet, co to mají v tom Irsku za bordel:) V jedné zapadlé vesničce uprostřed hlubokých lesů totiž žije poměrně obsáhlá komunita zmutovaných, neurvalých vidláků, kteří mají dost nevychované parchanty, kteří mají vskutku vybrané způsoby. Tu nejbrutálnější práci na náhodných turistech totiž obstarávají oni. Plague Town je v jistém směru docela originální, především v podobě místních dítek, kterým bezpochyby kraluje "Nevěsta" Rosemary, která byla fakt kočka:) Závěr filmu je vskutku nezávidění hodný, nicméně, mu předcházející scéna, kdy se hlavní hrdinky snaží přejet most a tam jim cestu zahradí zástup místních obyvatel, jsem se musela zasmát a řekla si: "Ha! Jaký poděl." :) ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

PLAGUE TOWN mi svojím vizuálom a podaním pripomenulo WICKED LITTLE THINGS, čím chcem naznačiť, že keby túto T.R.A.G.É.D.I.U natočili napr. v Rumunsku, výsledok by nebol o nič horší. Asi v polke filmu, keď došlo k umláteniu obeti puklicou (WTF!!!) a "masaker" pokračoval bičovaním vetvičkami (WTFF!!!), mi nadobro docvaklo, že táto S.P.R.O.S.T.O.S.Ť za dopozeranie určite nestojí. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Slušný "amatérsky" vizuál a atmosféra. Zvuky ozývajúce sa z lesa osvetleného len baterkou sú správne strašidelné a napríklad scéna, keď otec prvýkrát vojde do domu s hravými dievčatkami je dokonale zimomriavková. No ako už býva zvykom, s postupným odhaľovaním tajomstva horory obvykle divákov záujem strácajú a prestávajú byť strašidelné. S týmto si tvorcovia poradili asi tak, že po odhalení zámeru bubákov nasadili miestami nečakane slušné krvavé scény. Inými slovami, bičovanie vetvičkami skutočne nie je jediné, čo film ponúkne, keby náhodou niekoho ďalšieho svrbelo Alt+F4. :) Do štvrtej hviezdičky chýba len lepšie vygradovaný záver. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Tati, jsou tvé kořeny na určitém místě, nebo jsou poházené po těhle kopcích?" Ano, někde v kopcích... Lesní horrory mám opravdu rád! Rodina si vyjela na poznávací a stmelovací výlet, který se jaksi pokazil. V momentě, kdy ujel poslední autobus, bylo zcela jasné, že je všechno špatně. Poměrně početná komunita mutantů je jim v patách, okolo pustina, lesy a podivní starousedlíci. Nevěřte výše uvedenému obsahu - zrůdy si je vůbec nechtějí dát k večeři, jejich záměr je daleko drsnější...hudba: Ladytron, Claudio Gizzi, Solemn Novena. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

I přes nízký rozpočet, tudíž bijící béčko, stravitelná záležitost. Hlavní postavy dostačující, ale největší klad je děj. Od začátku se člověk nenudí a když přijdou první vážnější scény, tak jsou skvěle doplňovány hudbou nebo strašidelnými zvuky. Plague Town je nenápadný horor, ale rozhodně doporučuji... 7/10 = 70% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celkem zastrčená, malá hororová hixplo parádka komunitního degen typu. Pro mě více než milé překvapení. Hlavními hrdiny jsou členové nově seskládané famílie, kteří se vyjeli sbližovat někam do lesů hory Říp. Potě, co se dohádají jak psi, jim navečer ujede poslední bus ze sraček, načež začne ta pravá rodinná ponorka. Místní hvozdy totiž po dlouhé generace obývá rozsáhlá komunita minimálně incestních degenů, kteří jsou živou vodou tohoto hororůku. Ve filmu je pár slušných lekaček, několik kvalitních gore efektů, plno naprosto "freak" záporáků, navíc je to celé oblečené do děsivo-strašidelného kabátku. Za mě palec nahoru. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Len z máločoho som mal taký nesympatický amatérsky dojem ako z tejto hororovej kakačky. To akože myslel ten D. Gregory vážne? Pokiaľ áno, tak to je potom dobrá správa, pretože môžem aj ja zobrať zopár kamarátov, mobil, púder alebo trochu latexovej farby na ksicht a hajde do lesa točiť hixplo. Totálne neherecké, nestrašidelné, trápne, bez atmosféry a s dialógmi, za ktoré by sa hanbil aj prváčik z pomocnej školy. Viac k tomu nie je čo dodať, jedna hviezda za tú srandu, keď už nič iné, tak sa na tej hlúposti človek aspoň zasmeje. 20/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie! Taký dobrý horor aby dnes človek pohľadal. Je to v podstate niečo ako americká odpoveď na Ills. Možno nie natoľko desivá, ale pekne krvavá, invenciou prekypujúca a hlavne neskutočne zábavná. Guilty pleasure. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zdegenerovaná komunita, tentokrát kdesi v Irsku. Nikdo o nich léta neví, hlavně že po okolí běhají stovky jejich znetvořených harantů a mrzačí výletníky. Sociálku na ně ! Film mě nudil už od samého začátku, americká rodinka se skládala z totálních pitomců, jejich jednání v určitých situacích, ani nemá cenu komentovat, vzhled retarďáků byl levný a jediný co se dá vyzdvihnout je poměrně slušná atmosféra a sem tam povedené krvavé scény - uřízlá půlka hlavy strunou asi vede, ale už vidím, jak takovouhle sílu vyvinou dvě malé holčičky. Podíval jsem se, co vzniklo v roce 2008 za Horory (a že kurva vyšlo perfektních Hororů v tomhle roce), tudíž nevidím důvod, proč bych měl téhle slabotě, udělit více jak jednu hvězdu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Už to zde zaznělo. Kdyby se jednalo o amatérský či studentský horor, kde pár nadšenců vezme kameru a pustí se do toho, byl bych nadšen a nešetřil bych chválou. Ale jako profesionální pokus o natočení hororu tohle prostě nelze brát. Zklamání a ta jedna hvězdička? Jen tak...:) ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Čo pozitívne hľadať, aby som nadšených hororových fanúšikov nesklamal? Veď zápletka bola úplne obyčajná, gore scény a triky ako pred 30 rokmi, herecké výkony zlé, scenár priemerný (a mohlo byť horšie, to "rodinné" klišé sa našťastie celkom skoro stoplo, inak by sme sa dočkali ešte aj vykrádania Darie)... Kurva, to vám vážne stačí tak málo? Ako keby ste boli nadržaní puberťáci, ktorým stačí ku šťastiu chytiť svoje dievča za kozy cez zimnú bundu. Ja vážne nechcem nikoho nasrať, ale na tú otázku zo začiatku tohto komentára čakám odpoveď ešte vážnejšie. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Slušnej nízkorozpočťák, kterého sice malinko táhnou ke dnu (ne)herecké výkony, ale jinak atmosféra je hustší než všudypřítomné mlhy a tma. Co naopak musím vyloženě pochválit, jsou skvělé masky hlavně těch harantů, libové gore a taky trefně zvolená hudba a strašidelný zvuky (safra už je to tu zas- už mě zase vyděsil dětskej smích :-). Dějově nic objevnýho a pomalejší tempo by mohlo někoho možná i nudit, já si však tohle městečko pošuků užil maximálně, silné 3* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý. Masky slušné, některé postavy fakt naháněly strach. Napětí postupně stoupá. Krev stříká. Dostaví se jistá míra úchylnosti a nenormálnosti. Postavy jsou docela v pohodě. Jen to provedení trošku pokulhávalo. Ale nakonec se z toho vyklubal možná až překvapivě zajímavý film. Rozkvetlý kvítek na hromadě hnoje. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní temná lesní naháněčka s disfunkční famílií a nízkorozpočtovejma maskama. Krve dost a herci sympatičtí. Moc jsem nečekal, takže spokojenost. 60% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové béčko, které ve mě vzbudilo rozporuplné pocity. Na jedné straně tu byla lacinost a místy i trochu trapnost, ale jak děj postupoval tak se atmosféra zahušťovala. Co do nápadu se šílenými vraždícími dětmi, tak to byl opravdu úlet :-) ()

Reklama

Reklama