Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý pašerák alkoholu Kristófer se snaží žít poctivým životem. Ale když je ekonomika na dně, práce není a je třeba se postarat o dům a rodinu, není jiné východisko, než se vrátit k riskantnímu způsobu obživy. Jedna cesta z Reykjavíku do Rotterdamu může zaplatit dluhy a vyřešit všechny problémy. Režisér Óskar Jónasson se islandskému podsvětí a organizovanému zločinu věnoval již ve svém debutu Sodoma Reykjavík z roku 1992, ale tehdy je ztvárnil ještě jako směšný odvar opravdové mafie. O šestnáct let po své průlomové komedii se k tématu vrátil s vážnější tváří. Ačkoli se film zaměřuje na fungování pašerácké sítě na Islandu, přináší vedle toho obraz společnosti, která je tváří v tvář finanční krizi a sociální nejistotě nucena vydávat se všanc zločinu. Na rozdíl od klasických žánrových thrillerů ze zločineckého prostředí se Z Reykjavíku do Rotterdamu zaměřuje především na vztahy mezi postavami a jejich motivace. Díky tomu dostávají žánrově typické zvraty a komplikace dramatický podklad a intenzitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer
Trailer
D: islandština T: angličtina
01:29

Související novinky

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

06.12.2010

Může se zdát, že Mark Wahlberg teď bude hrát ve všem. Nepochybně se jedná o součást kampaně před uvedením boxerského dramatu The Fighter, ale jeden projekt je tady už dávno a natáčení začne už v… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Reklama

Reklama