Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvordielny seriál belgickej televízie nakrútený na motívy románu H. Conscienca. Príbehy a osudy flámskych rytierov v boji proti francúzskej nadvláde na počiatku 14. storočia. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pod titulem Flanderský lev se skrývá historická dobrodružná minisérie z vrcholného středověku Flander. Byla u nás odvysílána na samém sklonku 80. let a v českém prostředí (nevím, jak na Slovensku) se od té doby nereprízovala. Slušná, nicméně z běžné produkce nevybočující záležitost, přiměřeně výpravná, tzn. že výprava odpovídala televiznímu zpracování z doby před nástupem produkce HBO. Děj brnkal na nacionalistickou notečku ve smyslu boje flanderských národních hrdinů proti frankofonním cizákům a žoldnéřům z celé Evropy. Trošku to připomínalo Vávrův pohled na husity v jeho husitské trilogii. Celkový dojem: 55 %. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Po třiceti letech jsem toto skvělé televizní zpracování Consciencova románu opět shlédl - tentokrát v originálním vlámském znění a musím říct, že čas mu ani trochu neubral na působivosti. Na svojí dobu se jedná o velice kvalitní produkci, ať už se to týká výpravy,zvláštních efektů nebo choreografii soubojů. Za vidění stále stojí, to je bez diskuze :-). ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 6.6.1986 (R: ČST 1 = 23.11.1989), réžia českého znenia (ČST Praha) = OLGA WALLÓ (15.5.2009) ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Belgický čtyřdílný seriál ze středověkých Flander. Hlavní část se odehrává v Bruggách, kde ve 14.století povstali chudí občané proti nadvládě francouzského krále Filipa IV. Sličného nad flanderským hrabstvím a proti majetným vrstvám. V čele stál rytíř na koni s maskou, kterému se přezdívalo Flanderský lev. Tento skvost si celkem dobře pamatuji i když jsem to viděl před 20ti lety. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Seriál Flanderský lev patří mezi nejlepší historické seriály své doby. Vypráví o povstání Vlámů proti nadvládě francouzské koruny, reprezentované králem Filipem IV. Sličným. Příběh popisuje osudy Roberta III. Flanderského, řečeného též Robert de Béthune, přezdívaného Flanderský lev, a jiných hrdinů tohoto ozbrojeného konfliktu přelomu 13. a 14. století. V závěru jsou ukázány události 11. července 1302, kdy došlo k bitvě u Kortrijku, která bývá označována jako „bitva zlatých ostruh“. Seriál pojednává o statečnosti a čestnosti, ale i krutosti a podlosti. Děj je protkán středověkými souboji i politickými intrikami středověku, vytvořen tradičním způsobem poctivé filmové práce. Škoda, že se již více nevysílal, protože se domnívám, že by ozdobil náš televizní program více než padlé telenovely a podobné hrůzy. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

To je neuvěřitelné co ještě díky ČSFD vytáhnu z paměti. Dodnes si vzpomínám jak při drancování bránil malý kluk(syn hlavního hrdiny ) maminku a sourozence velkou sekerou svýho táty. I na závěrečný souboj s nenáviděným katem, jako symbolem represe. Akorát bylo smutný, že po něm zůstala malá holčička. ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Do ted mam po letech v hlave zivy pohled na praci "Leru skrtice" , vesiciho se na obesence, lamajic jim vaz! Na svou dobu slusny serial, i kdyz ....zajimal by me ted po letech ,pokud na nej nekde narazim. ()

cernymotyl 

všechny recenze uživatele

Slabota. V osmdesátých letech to  pro mě a možná každého  Československého diváka byla pecka, ale dnes? Herecké výkony jako v ochotnickém divadle, kamera příšerná a stříhal to asi někdo po lahvi rumu. Tenhle pokus o historický seriál se pro mě řadí do stejné škatulky jako Sandokan a Čtyři z tanku a pes. Dnes se na to koukat nedá. Z nostalgie jedna hvězda. ()

Reklama

Reklama