Reklama

Reklama

Návod na použitie

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Slovensko, 2008, 16 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Instruktážní video o jednom lidském životě natočené na fiktivní objednávku pro mimozemské bytosti z planety Perelandra. (hippyman)

Recenze (3)

hippyman 

všechny recenze uživatele

hmm... no zas tak vtipné to nebylo a natočit stroje v akci taky není zrovna dechberoucí... ale tu chvíli to zabije celkem bezbolestně. přesvědčit se můžete tady... 50% ()

KrajicHlad 

všechny recenze uživatele

„Návod na použitie“ možná poslouchal za dveřmi „Sexuálních praktik pozemšťanů“. Moc se s tím ovšem nezdržoval a chopil se úkolu popsat výřez z nás nepozemské civilizaci odlišně. Tentokrát šlo o oči vlastní, ne jinoplanetární. Snad proto (a nepochybně také pro výrazně kratší stopáž) byla terminologická stránka našich reálií ve srovnání s „Praktikami“ tak ledabyle načrtnuta (ale ufouni si s tím určitě poradí). Komentář Marka Majeského sice drží oproti tomu v podání Vladimíra Čecha linii téměř meditativní a je úsečnější (někdy ke škodě, jindy pro dobro věci), což ale koresponduje s vizuální i hudební složkou. Zobrazení plynoucího času prostřednictvím strojově neúprosného rytmu pásové výroby rekvizit našeho života rozhodně funguje. ()

Reklama

Reklama