Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou téměř romantického příběhu plného napětí je válečný veterán a zkušený pilot, major Cleve Saville, který má během války v Koreji na starosti skupinu mladých začínajících letců, téměř chlapců. Je mezi nimi nejen až nezdravě sebevědomý poručík Ed Pell, ale také bázlivý poručík Carl Abbott. A právě do jeho překrásné manželky Kris se major Saville proti své vůli zamiluje. Když pak Abbott havaruje za nepřátelskými liniemi, je Saville společně s Edem Pellem vysláni, aby se pokusili sestřeleného pilota zachránit.
Pell sice tuší jaké city major k Abbottově manželce chová, ale ten ví kdy jaká je jeho povinnost a kdy je třeba, aby šlo soukromí a osobní problémy stranou. Během vyčerpávající zpáteční cesty k americkým liniím je to právě on, kdo svými válečnými zkušenostmi, chladnokrevností a odvahou pomůže dostat se Pellovi i Abbottovi zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU WANTED COMBAT? SURE. WHY?DO YOU LIKE THE WAR? IT'S THE ONLY WAR I'VE GOT!!! Robert je tady jinej Rambo. Drsnej jak John Wayne a to je na tom filmu to nejlepší. Samo sebou nádherná Mrs. Abbott taky. Letecké souboje jsou uchvacující a Saville vs. Casey je třešnička na nejsladším dortu. Adrenalínová letecká smršť. Závěr, kdy kluci utíkají z nepřátelské bojové linie před severo-korejci, jako James Bond, před sekretářkou Monneypenny, je napínavej a z Pella se přeci jenom stal na konec frajer! George? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Letecké souboje z období korejské války nejsou právě častým filmovým tématem, takže z tohoto pohledu jde o poměrně originální počin. Pro větší spád i poutavost by si podle mého názoru snímek zasloužil kratší stopáž, kolem 85-90 minut. Robert Mitchum potvrzuje svoje herecké kvality a v dnešní době je tak de facto jediným důvodem, proč si takto starý a prakticky neznámý (toho času pouze 51 hodnocení) film pustit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mitchum si střihnul roli pilota stíhačky Sabre a nad Korejí prohání Migy. Je velitelem eskadry a opravdu tvrdý chlapík, pro nějž létání a sundavání nepřátelských letounů je hlavní náplní života. Bojové letecké souboje prvních prouďáků jsou úžasné a i dnes nepůsobí úsměvně. Mitchum se zamiluje do manželky jednoho z pilotů z jeho letky. Ta jej poprosí aby jí tam nahoře na manžela dohlédl. V jedné z misí je Sabre manžela zasažen a ten se těžce zraněn katapultuje nad nepřátelským územím. K hořícímu letounu a pilotovi, který uvízl v bezvědomí na stromě na padáku se už začínají sjíždět Severokorejští vojáci. Mitchum si musí vybrat. Buď splnit rozkaz a vrátit se na základnu kde by na něj navíc čekala krásná žena a zřejmě i vdova, nebo splnit svůj slib a postarat se o sestřeleného kolegu. Je to super válečný film a milovníkům leteckých filmů doporučuji! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkné válečné drama z korejské války se zajímavými leteckými souboji. Na pátou hvězdičku mi ti Američané přece jen přišli jako trošku velcí Spidermani. Robert Mitchum v této poloze neměl chybu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Očividně propagandistický, ale poctivě natočený snímek se zajímavými leteckými souboji. Milostná linka slouží jen k tomu, aby zdůraznila napětí mezi dvěma soky a přitom zároveň letci z jedné posádky, kteří ve válce musí držet při sobě. Válka je zde zobrazená jako práce, která se musí udělat, i když je někdy nepříjemná. Hrdinství je neokázalé. /25. 5. 15./ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mna to prilis nenadchlo. Romanticka linia mi pripadala priemerna a vsetky tie letecke suboje su sice na svoju dobu na skvelej urovni, ale ja holt na letecke suboje nie som, takze som sa nudil rovnako ako pri tom romantickom trojuholniku. 4/10. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po moři (Nepřítel pod hladinou) obrátil bývalý muzikálový herec a později příležitostný režisér Dick Powell svou pozornost k nebi- a opět u toho byl Robert Mitchum. Skoro to vypadá, že Lovci posloužili do jisté míry jako inspirační zdroj pro druhý Top Gun, jen s tím rozdílem, že tady se nikdo moc nezdržuje výcvikem, ale jde se rovnou do akce. Povinná romantická linka neuráží a disponuje skvělou pointou- zatímco žena ještě mává a snad doufá, že on se za ní rozběhne, hlavní hrdina už k ní stojí zády a kouká do mraků po stíhačkách. Výborný film. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Krásný snímek z války v Koreji,který nepostrádá bojové souboje stíhaček Mig 15 sovětské výroby proti F86a Sabre americké výroby.Originální použití bojové techniky,láska,rozpolcení citů manželky jednoho s amerických pilotů,přátelství,kolegialita-hraničící s těžkým porušením přímých rozkazů,strastiplný utěk před bandou "čínských dobrovolníků"na uzemí které ovládalo OSN.Tak toto je film Lovci.A já nechápu proč jsem mu dal jen čtyři hvězdy.Po druhém shlédnutí opravuji na plnou palbu hvězd.A vřele doporuručuji. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Vynikající film se skvělým Robertem Mitchumem v hlavní roli a parádními leteckými souboji. Americké stíhačky F-86F Sabre jsou originály, „sovětské“ MiGy-15 musely nahradit (v době natáčení je nebylo možné z pochopitelných důvodů získat) také americké letouny F-84F Thunderstreak. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kde prim hrajou (překvapivě) hodně kvalitní bojové letecké sekvence. Sabre byla pěkná stíhačka, která se navíc minimálně vyrovnala Migu, který Rusáci mohli postavit mj. díky daru britské labouristické vlády Ta jim věnovala dva nejmodernější proudové motory Merlin. A že je Rusáci snadno okopírovali a uzpůsobili svým podmínkám je jasné. Stejně jako atomovou bombu měli hlavně díky užitečným "idiotům", pocházejícím vesměs ze středních a vyšších vrstev na Západě, lidí, kteří chtěli změnit "svět" k lepšímu. Mitchum byl pan herec, lovestory mě za srdce moc nechytla...rozhodně stojí za shlédnutí pro všechny zájemce o historii a nejen letectví. Jediné, co mě dodnes zajímá je, kdo opravdu ty Migy pilotoval, protože podle posledních (cca 30 let) zjištění to byli sovětští piloti a taky jich tam řada zůstala. Takže místo onoho asijského letce, kterého Mitchum ve vrcholném boji sundá si představuji spíš namachrovaného Rusáka...podle oficiálních sovětských údajů (server Válka) se bojových akcí na Korejském poloostrově zúčastnilo asi 26 tisíc sovětských vojáků. Nevratné ztráty činily 316 lidí (z toho 124 pilotů) a 345 letadel. Podle řady badatelů a účastníků této války tyto údaje nezahrnují informace o těch, kteří zemřeli na následky zranění v nemocnicích v SSSR a Číně. ()

Pucmeloud 

všechny recenze uživatele

Poplatný době svého vzniku...a R. Mitchum hraje na úrovni okresního milovníka. Film je plný nesmyslů a ubohých filmových triků. Dvě hvězdičky za pár minut hezkých autentických letových záběrů. ()

Reklama

Reklama