Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tesne pred svadbou si ženích vypočuje zložitý príbeh, v ktorom je jeho milá nevesta Nancy (Laraine Day) vykreslená ako žena, ktorá ničí životy druhým mužom... (westerns)

Recenze (10)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Další z tipů z mé čím dál oblíbenější stránky www.noiroftheweek.com. Jediná výtka - díky několikanásobnému flashbacku (a tudíž předpokládané nespolehlivosti jednotlivých vypravěčů) bych čekal méně jednoznačný závěr. Ale i tak hodně dobré. P.S. Obstálo i napodruhé. Ale od Brahma mám ještě radši retra Lodger a Hangover Square. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý psychologický noir, který zaujme hlavně svou efektní narativní výstavbou s několikanásobnými flashbacky. Připočtěte si příjemnou stopáž, neokoukanou a sympatickou Laraine Day a mladého Mitchuma a další povedený noirový kousek je na světě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zábavný noir, kde sa Brahm bez akejkoľvek hanby nebojí naservírovať flashback vo flashbacku vo flashbacku! Napriek krkolomnému vyrozprávaniu je príbeh prekvapivo konzistentný a prehľadný a doplňujú ho skvelí herci. Laraine Day si strihla ukážkovú psychopatku. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Film noir o jedné psychopatce, která ničila životy mužů okolo sebe. Nenudil jsem se, hráli zde solidní herci, stopáž byla ideálně dlouhá, mělo to spád, ale prostě mi tam chybělo něco, co by mě výrazněji zaujalo, abych mohl přidat čtvrtou hvězdu. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Výborný noir o psychopatickej kleptomanke, ničiacej mužom život, má rozhodne čím zaujať: psychologická zápletka, presvedčiví herci (Mitchum je stávka na istotu), až trojvrstvové flashbacky a Musuracova veľmi pekná kamera (nasvietenie tvárí, nápadité prechody do flashbackov, tiesnivé podhľady, pôsobivý záver príchodu nevesty). 4,5* ()

ad142 

všechny recenze uživatele

Psychologický noir s prvkami gotiky, silne vychádzajúci z freudovskej psychoanalýzy, ktorá bola v tej dobe veľmi populárna aj v Amerike. Občas som mal pocit, ako keby Alfred Hitchcock z neho až príliš čerpal vo svojom oveľa neskoršom snímku  "Marnie (1964)". The Locked  je rozhodne vydarený prínos k tomuto "psychoanalytickému" žánru a najmä hlavná postava, Nancy, je zahraná výborne herečkou Laraine Day. Tradične skvelý je aj R. Mitchum, akurát už začínam rozmýšľať prečo práve on musí tak často v noir filmoch končiť podobne ako aj tu...:) Brilantný scenár, využívajúci až trojvrstvové flashbacky, nasvietenie scény podľa nálady hlavných hrdinov a výborne zrežírovaná záverečná scéna svadby. Za mňa veľká spokojnosť. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

MEDAILON...Překombinované, psycho noir s několika flashbacky odhaluje osudy kleptomanky, kterou pronásleduje dětství bez lásky. Zestárlo.(50%) ()

MrJoda 

všechny recenze uživatele

Přestože dost překombinované j to vážně moc dobré. Zub času je znát, ale herecké výkony jsou vynikající! ()

Reklama

Reklama