Reklama

Reklama

Po posledním teroristickém útoku se vláda USA rozhodne pro speciální opatření. Vytvoří tzv. ODIN, centrální pozorovací systém, který využívá sítě miliónů robotů. Jejich videozáznamy mají sloužit jako důkazní materiál a odhalovat kriminální činnost. Jenže celá síť se jaksi vymkne kontrole a začíná žít svým vlastním životem. Inteligentní ODIN pomalu splétá své sítě a nenápadně získává nadvládu nad lidstvem. Z robotů se stávají plně ozbrojená monstra, která zlikvidují každého, kdo by mohl odhalit jejich tajemství. Lidstvo udělalo obrovskou chybu: dalo robotům inteligenci a právo zabíjet! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vláda Spojených států schválí nový bezpečnostní zákon, umožňující monitorovat bezdrátovou komunikaci, propojit veškeré sledovací systémy do centrální kybernetické sítě ODIN. Nově vyvinutý typ robotů jde ještě dál - v případě, že zjistí jakékoliv porušení zákona, a v blízkosti není žádný policista, může proti pachateli sám zakročit. Nikdo si ale neuvědomuje, že ODIN tímto získal jistou autonomitu - a udělá vše proto, aby získal nadvládu nad lidstvem. A kdokoliv, kdo by jeho cíl mohl ohrozit, se stává nepohodlným ... Říkal jsem si, že je pomalu čas si pustit nějaké zajímavé béčko - a ty, o ovládnutí světa počítačovou sítí nikdy nezklamou. A stejně tak tomu je i se Vzpourou strojů - velmi zajímavý námět, docela dobré vizuální zpracování - (Eyeborgs - nebo Viziboti, v českém dabingu jsou docela roztomilí alespoň než vytáhnou své zbraně). Bohužel ale zhruba ve dvou třetinách autorům došla invence, a tak do poslední třetiny naflákali veškerá filmová klišé, která je napadla - a podle toho to taky s hodnocením vypadá... ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Stále aktuálna myšlienka o sledovaní a odstaňovaní nepohodlných občanov a to skrze robotov, je opäť riešená v deji filmu. Myslím, že ľudia, nielen v USA, by sa mali mať preto na pozore a nenechať si zobrať slobodu prejavu, a boj za pravdu a spravodlivosť. Inak slušný scenár(okrem tej nemravnej scény), i predstavenie robotov. ()

Reklama

zjs 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mohl být trhák, lepší než minority report. První polovina skvělá i napínavá. Všechno dobré ale končí, když lidé začnou s roboty bojovat. Takové nelogické a komické bojové akce film totálně shodily. Taková dokonalá robotika a nakonec, když dají robotům zbraně, tak z nich najednou udělají malé hloupé tančíky, kteří se nemůžou trefit a jen čekají, až jim lidé sundají zaměřovací kamerku. ()

Heso odpad!

všechny recenze uživatele

Jak bych vlastně popsal Eyeborgs, neboli Vzpouru strojů? Jako jednoduchou a nesmysluplnou věc plnou chyb. Je to vlastně o vizibotech (robotech), co mají chránit svět a kontrolovat bezpečnost. Prvních 20 minut jsem si povídal, že by to nemuselo být špatné, ale pak muž jednoho omylem zastřelí, a pak všichni začnou napadat a zabíjet lidi bez ohledu na původ. Navíc Vás ti viziboti po chvíli začnou pěkně štvát...Film je navíc plný chyb (např. žena je při přestřelce trefena do hlavy a spadne a nezvedá se, ale v další scéně normálně střílí a žije dál) a je plný jednoduchých a předvídatelných efektů. Fakt mě dostal konec, kde muž jednoho vizibota zastřelí a tím film končí, ale problém se vůbec nevyřešil...Film mě nijak nenadchl, ale ani nezklamal, protože jsem od něj nic neočekával. A navíc ani název neodpovídá ději, protože je to Vzpoura vizibotů a na Vzpoura strojů! ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

škoda toho čiste béčkového prevedenia. Film mal našlapnuté na kultovú záležitosť. Herci OK, triky prekvapivo dobré vzhľadom na nízky rozpočet a rok 2009. Navyše to malo aj dobrú záverečnú myšlienku, škoda. Ale ako béčko to funguje nad priemer, scenár aj réžia OK bez zbytočne hluchej vaty, ako bonbónik tu vystupuje Danny Trejo prekvapivo v úlohe klaďasa, na toho chlapa s plechovým ksichtom mám jednoducho slabosť. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci vydali prohlášení, že během natáčení nebylo zabito žádné zvíře a že byl poškozen jen jeden robot. (Terva)
  • Vo filme sa objavilo celkovo 7 typov robotov (6 druhov “Eyeborgs“ a 1 kamerový robot “Camera-borg“). (fefee)
  • Natáčení probíhalo v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama