Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (850)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obsazení by člověk čekal, že se bude jednat o naprostý komediální nářez. Vyklubal se z toho jakýsi mravokární paskvil s velmi málo vtipnými hláškami a absolutně nulovým situačním humorem. Jediný aspekt, díky kterému stojí film za zhlédnutí je zřejmě velmi pohodová atmosféra, která celý film vyplňuje a nerad bych opomenul šípovou ruletu, která jistě stojí za zahrátí. Jen bych asi nedokázal vystřelit šíp tak, aby dopadnul na místo, ze kterého byl vystřelen. Děj je nemálo ubohý. Parta různě divných lidí jede společně strávit víkend mimo civilizaci, kde dělají přesně to, co lidé s dětmi běžně dělají. Nečekejte žádné šílenosti. Většinu stopáže se jen sedí a kecá a není vidět větší snaha někam s filmem pohnout. Vážně mě film zarmoutil, protože když v komedii chybí humor, tak je něco špatně. Pěknější hvězdička. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Machři jsou snímkem rozdováděných komiků, kteří, evidentně bez starosti o zaplacení hypoték, ležérně předvedli dějově nesourodé skeče v průměrné kvalitě, z níž vybočilo přibližně stejné množství trapnosti jako geniality. Chtěl bych se bavit tak, jak se bavili oni při natáčení, ale nějak jsem tu pohodovou atmosféru nedokázal správně nasát. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Omleté přirovnání, ale i Sandler se pokusil o své ‚Expendables‘ a výsledkem je solidní sbírka komiků na metr čtvereční filmového placu, přičemž je jasné, že natáčení si užili všichni bezezbytku. Rodinné hodnoty neprudí, naopak, pánové už nato mají věk, aby mohli mentorovat malé caparty, ale všechny prdící a gerontofilní vtípky bolestně mučí. A navíc vám dojde, že na tuhle sebranku je to i do vtipnosti nakonec relativně chudé. Přesto dobrá ‚trojka‘, jelikož vyjma Schneidera všichni hrají a duo Salma & Maria jsou absolutně dokonalé… mammas! :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mnoho komiků pro nic, ale to se v tomto případě nepotvrdilo. Adam Sandler svolal všechny svoje kamarády a elitní komiky do jedné komedie ze své produkční dílny. Sám se podílel na scénáři a na výsledku je to znát, ačkoliv je tu snaha o kultivovanější projev. Pětice kamarádů z dětství se po letech sejde na pohřbu trenéra basketbalu, který byl pro ně v dětství vzorem. A když se tak po letech všichni pěkně svorně sešli, nebylo by od věci strávit společně i s rodinami pohodový víkend v chatě u jezera, jejíž majitelem je vlivný filmový producent, kterého hraje Sandler. A přesně tohle je to pravé místo, kde zavzpomínat na staré zlaté časy, a vyřídit si po letech drobné resty v podobě odvetného zápasu v basketbale proti mužstvu, které tenkrát titul nezískalo. Nebyl by to Sandler, kdyby do svého projektu nezařadil dávku bizarních vtipů balancujících na hranici nevkusu. Rob Schneider tedy nutně musí mít za partnerku nepěknou babiznu, ale dvě z jeho tří dcer vypadají jako modelky, Maria Bello stačí nakojit svého čtyřletého syna i zraněného ptáčka, Kevin James močí z loďky do jezera, a hned na to "pustí" do bazénu v aquaparku, a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Jsou tady však i umírněné pasáže, jako třeba úvodní pohřeb, který ale není brán ve vážném duchu nebo drobný pokus o moralizování. Dohromady však z filmu sálá velmi uvolněná letní atmosféra, na které mají podíl vedle Sandlera také Salma Hayek v roli jeho manželky, již zmíněná Maria Bello, jejíž věk by jí nikdo nehádal, odvázaný Kevin James, zábavný Rob Schneider, ironický David Spade, vtipně komentující Chris Rock, Steve Buscemi ve vedlejší roli troubovitého chlapíka a v neposlední řadě režisér Dennis Dugan, velmi zdatně režírující tuhle posádku. Herci se na natáčení asi dobře bavili, a tahle dobrá nálada se z filmu přenesla i na mě. A nic na tom nemění, že scénář zaváněl improvizací. 100% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychovka, bavilo ma to. Určite jedna z tých podarenejších komédií od Sandlera, aj keď je to možno aj tým, že sa tu zišiel komediálny výkvet a samé "hviezdy". Je tu veľa podarených hlášok a kopec srandy, čo je v tomto žánri to hlavné. Ostatné veci, ako napríklad slabší a jednoduchý dej, filmárske nedostatky a pod. nemá zmysel riešiť. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Protože tvůrci chtěli natočit snímek co nejrealističtěji, bylo v plánu použít skutečné exteriéry. Jejich přání nejlépe naplnila stavba s pozemkem o rozloze 25 akrů v Essexu v Massachusetts. Nemovitost, ve které se chystali natáčet, patřila městu, a tak nebyl problém si ji na delší dobu pronajmout. Na tomto již několik let nepoužívaném objektu, který dříve sloužil jako rekreační středisko, bylo ale potřeba odvést mnoho práce. Uvnitř byla vybudována nová koupelna a řada místností, venku pak nový vstupní trakt a několik dalších konstrukcí, které sloužily jen jako kulisy. Po skončení natáčení plní rekonstruovaný dům funkci rekreačního sídla pro děti. (oje)
  • V scénach pri bazéne má postava Lennyho (Adam Sandler) tričko s logom bývalého hokejového klubu z NHL, Hartford Whalers, ktorý sa v roku 1997 presťahoval do Severnej Karolíny. (NG)

Reklama

Reklama