Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Teď už opravdu nelze přehlédnout sestup Adama Sandlera. Kde jsou časy Kliků, 50 x a stále ... nebo Kurzů sebeovládání. V poslední době si vzal Sandlera pod režisérskou taktovku Dennis Dugan výsledek se k mé spokojenosti ne a ne dostavit. Nenadchnul mě ani Chuck s Larrym ani Zohan. Postrádám prostě více vtipných situací. Machři se sice snaží místy tvářit dospěle anebo alespoň výchovně. Ale ty scény, které dokáží rozesmát prostě nenacházím. Humor je dosti fekální, nic s čím bychom se ve spojení se Sandlerem nedočkali, tady se na něj sází ovšem až moc.PS: Když si vzpomenu na nějakou vtipnou scénku tak ji sem určitě napíšu :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na hodnocení ostatních, tak mám asi malé nároky, ale mě Machři bavili tak moc, že jim prostě musím dát plný počet. A proč? Kvůli té skvělé letní pohodové náladě, kterou na mě přenesli, i když léto už skončilo. Navíc to obsazení! Tohle je bez nadsázky komediální Expendables! Kde jinde můžete najít spolu herce jako Sandler, Hayek, James nebo Buscemi, který si (mimochodem) i na prostoru pár minut ukradne jedny z nejlepších hlášek, které ve filmu zazní! Já dostal to, co jsem chtěl - mnoho podařených hlášek (pro představu, na jednu slabší připadají asi dvě skvělé), krásné ženy (Salma, Maria) a hlavně jak jsem uvedl nahoře, naprosto pohodovou atmosféru. Bez nadsázky zřejmě komedie roku 2010 a vím určitě, že u jednoho zhlédnutí (alespoň u mě) rozhodně nezůstane! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi příliš nesedlo. Dennis Dugan tentokrát kočíruje až příliš mnoho jindy a jinde velmi vtipných/dobrých herců a má pro ně napsaných velmi málo skutečně vtipných momentů. Většina partnerek pětice přátel je tak pro dění na plátně úplně zbytečná, nemají co hrát a leckdy se to samé dá říct i o srdci basketbalového týmu, který se po letech setkává na pohřbu milovaného trenéra. Tím ale příběh a jakákoliv zápletka končí. Režie je odbytá (přitom Dugan naposledy potěšil velmi dobrou taškařicí Zkus mě rozesmát), scénář je mizerný a prakticky žádný z herců nedostává příležitost svou postavu pořádně rozehrát. Jen se všichni od srdce smějí a přejí si, aby i to samé dělal v kině divák. Jenže tomu nepřijde zrovna dvakrát k popukání opakování scén, ve kterých někdo padá obličejem do výkalů nebo močí do bazénu. Nečekal jsem komediální veledílo, ale aspoň něco jo.. Tentokrát jen ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou parta kamarádů okolo Sandlera sešla a řekla si, že zrovna nemají co točit, tak by mohli natočit komedii o tom, jak se jiná parta kamarádů sejde a jen tak kecá. No a vznikla průměrná komedie s pár dobrejma hláškama a vtipnýma scénama. Kamarádi si odehrajou svoje a je vidět, že se při natáčení dobře bavili. Možná je to vidět až moc, protože příběh to nemá prakticky žádnej a místy jde opravdu o takovou placenou dovolenou hereckého obsazení. Navíc, se zde najde i pár opravdu trapných scén, ve kterých se většinou objevuje Rob Schneider se svou manželkou nebo Maria Bello jako pojízdná mlékarna. Steve Buscemi si tu navíc střihne svou nejhorší roli kariéry. Jako komedie na jedno podívání se to ale dá snést.50% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Strašně americké, ale naprosto cíleně. Mě se na tom líbila taková ta chlapská upřímnost. Kámošství a touha si zase, jen tak z prdky, hrát jako malí na chatě přímo sálá z každýho záběru a já se u toho parádně pobavil. Fakt byla sranda, jak se ty kámoši mezi sebou furt dobírali a navíc mám rád ten Sandlerovskej humor. V jinym filmu neuvidíte, jak tlustá babča-negřice spadne držkou přímo do šlehačkovýho dortu. A je tam aquapark. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Napriek pomerne idylickému letnému prostrediu v Lakehouse v Massachusetts v určitom okamihu počas výroby každý deň pršalo. (Zeker)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 162 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 271,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama