Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto je tamtá kurva?“ – „To je naša babysitterka z Číny.“ Mám rád Adama Sandlera, ale toto mu nevyšlo. Je to skôr nevtipné tliachanie piatich kamošov, ktorí sa stretli pri jazere a rozprávajú si vtipy, ktoré, ako to už v dlhoročných vzťahoch býva, pripadajú vtipné len im. So svojimi rodinami blbnú v parádnej chate pri jazere a snažia sa sebe a svojim ženám a deťom dokázať, že hoci pribrali (ale kto od dvanástich nie?), nepatria do starého železa. Tipujem, že šialených 80 miliónov dolárov stála najmä práve chata a honoráre pre všetkých zúčastnených Adamových kamarátov. Bohužiaľ, Sandler mal tentokrát k dispozícii slabý scenár, ktorý pozostáva z neveľmi spolu navzájom (ne?)súvisiacich scén. Občas sú trocha vtipné, občas nie sú vtipné vôbec, no skoro ani raz nie sú vtipné na popukanie. Našťastie, výprava je fakt krásna, herci zohraní (i keď sa mi zdalo, že namiesto tímovej improvizácie každý šiel one man show a spolu mali len minimálnu chémiu, pomaly ako keby každý svoje scény natočil oddelene s dablérmi) a niektoré scény (lano do jazera, šíp) a vtipy na pokračovanie (štekanie psa, ázijská slúžka, tri dcéry) ako-tak pobavia. Divákom to ale stačilo, viď. závratná celosvetová tržba 271 miliónov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Troška lepšia komédia a predovšetkým "dospelejšia" oproti niektorým.Herecké obsadenie je dosť dobré a dej tiež nieje špatný rovnako tak ani hudba.Ale nieje to ani žiadna šupa pri ktorej sa smejete celý film.Hlášky poslednú dobu už vychladli alebo nemajú ten správny náboj a bohužiaľ toto je tiež ten prípad.Na nudný večer je to inak celkom fajn. 70% - 3* ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Omleté přirovnání, ale i Sandler se pokusil o své ‚Expendables‘ a výsledkem je solidní sbírka komiků na metr čtvereční filmového placu, přičemž je jasné, že natáčení si užili všichni bezezbytku. Rodinné hodnoty neprudí, naopak, pánové už nato mají věk, aby mohli mentorovat malé caparty, ale všechny prdící a gerontofilní vtípky bolestně mučí. A navíc vám dojde, že na tuhle sebranku je to i do vtipnosti nakonec relativně chudé. Přesto dobrá ‚trojka‘, jelikož vyjma Schneidera všichni hrají a duo Salma & Maria jsou absolutně dokonalé… mammas! :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou parta kamarádů okolo Sandlera sešla a řekla si, že zrovna nemají co točit, tak by mohli natočit komedii o tom, jak se jiná parta kamarádů sejde a jen tak kecá. No a vznikla průměrná komedie s pár dobrejma hláškama a vtipnýma scénama. Kamarádi si odehrajou svoje a je vidět, že se při natáčení dobře bavili. Možná je to vidět až moc, protože příběh to nemá prakticky žádnej a místy jde opravdu o takovou placenou dovolenou hereckého obsazení. Navíc, se zde najde i pár opravdu trapných scén, ve kterých se většinou objevuje Rob Schneider se svou manželkou nebo Maria Bello jako pojízdná mlékarna. Steve Buscemi si tu navíc střihne svou nejhorší roli kariéry. Jako komedie na jedno podívání se to ale dá snést.50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Z celkovýho pohledu jsem se jakž takž zabavil, ale ze začátku to je fakt šíleně křečovitý, Dugan vymýšlí jeden trapnější fór než druhej a s postupem času se to moc nelepší, nicméně to aspoň trochu vygraduje zábavnost, ale i tak je tohle asi jeden z těch nejslabších filmů, kde parta kamarádů vzpomíná na starý časy a blbnou, tady navíc se svýma rodinama, krom toho je tady dakt děsná sposuta rodinných klišé, který maj být zábavně podaný, ale to se vůbec nedaří, navíc celá ta partička včele se Sandlerem k sobě zase tak moc nepasuje a nezachrání to ani celkem srandovní cameo Buscemiho ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Protože tvůrci chtěli natočit snímek co nejrealističtěji, bylo v plánu použít skutečné exteriéry. Jejich přání nejlépe naplnila stavba s pozemkem o rozloze 25 akrů v Essexu v Massachusetts. Nemovitost, ve které se chystali natáčet, patřila městu, a tak nebyl problém si ji na delší dobu pronajmout. Na tomto již několik let nepoužívaném objektu, který dříve sloužil jako rekreační středisko, bylo ale potřeba odvést mnoho práce. Uvnitř byla vybudována nová koupelna a řada místností, venku pak nový vstupní trakt a několik dalších konstrukcí, které sloužily jen jako kulisy. Po skončení natáčení plní rekonstruovaný dům funkci rekreačního sídla pro děti. (oje)
  • Vedúci štúdia neboli nadšení správami, že do filmu bude obsadená Salma Hayek (Roxanne) a na stretnutí navrhli Adamovi Sandlerovi (Lenny Feder), aby pokračovali v hľadaní, kým sa im nepodarí získať „menej etnickú“ herečku. Sandler im potom povedal, že Hayek už túto rolu ponúkol a ona ju prijala, pričom dodal, že nebude uvažovať o opätovnom obsadení roly a varoval ich, aby svoj návrh už neopakovali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama