Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý šampion v bowlingu, Roy, objevil mladého génia jménem Ishmael a má za to, že tento chlapec je jeho vstupenkou do světa úspěchu a bohatství. Roy vezme Ishmaela na turnaj 'vítěz bere vše' do Rena, aby se pomstil svému dávnému rivalovi. Roy Munson se stal v roce 1979 národním šampionem v bowlingu. Bohužel brzy poté, co získal titul, přišel o ruku - zapletl se totiž s nesprávnými chlápky a snažil se je podvést. Posledních sedmnáct let bylo pro Roye velmi neradostných, s gumovou rukou se živil jako prodejce bowlingového vybavení. Jednoho dne se však setká s Ishmaelem, mladým Amišem, jenž má přirozený talent pro bowling. Roy chlapce přesvědčí, aby s ním odjel na profesionální bowlingový turnaj, kde má šanci díky svému nadání vyhrát slušnou finanční sumu a zachránit tak rodinnou farmu. Netrvá dlouho a Ishmael začne vyhrávat jednu soutěž za druhou... Drsná a vtipná komedie však na konci velmi zvážní. (HBO Europe)

(více)

Recenze (95)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

To bol zase večer. Najprv som videl ťažkotonážne Libertine s Johnnym Deppom... a vzápätí farrellyovského Kingpina (prvýkrát v živote). Za iných okolností by som sa asi bavil lepšie, ale takto... Do postele som išiel s mozgom premeneným na totálny guláš... Harrelson a Quaid sú hnusní, vtipy staré (ten s dojením býka som už dokonca počul), celkové spracovanie štandardné. Znechutený som nebol, ale ani som sa ktovieako nepobavil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Celkově je to pouze průměr, ovšem některé vtípky jsou naprosto úžasné (např. podojení býka). Farrellyové se tímhle filmem jen odrazili ke svému dosavadnímu vrcholu jménem "Něco na té Mary je". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedie, která mě zákonitě musela bavit, mají ji totiž na starosti bratři Farrellovy. Nakonec nemůžu říct, že by to byl jejich top, ale pořád se jedná o komedii, která byla ve všech ohledech moc fajn. Byly v ní scény, které jsem si maximálně užil, ale bohužel tu převládala průměrná sebranka záběrů na po dráze točící se bowlingové koule. Závěr už je vysloveně komediální nuda. Jasně ale, chápu to. Film je o bowlingu a tak to taky musím brát. Každopádně trojka Harrelson, Quiad a Vanessa Angel je důvod, který stojí za to spolu vidět v tomhle životě alespoň ještě jednou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $25,023,434Tržby Celosvetovo $32,223,434║ Farrellyoví a ich klasicky zvrátený humor, občas v pohode ale prevažne prestrelené /45%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výživná komedie, která má velmi hezky našlápnuto k plnému počtu. Hlavní čtveřice lidí se povedla na výbornou. Náserový mistr v bowlingu Woody Harrelson s hákem místo pravé ruky, Amiš Randy Quaid, jemuž zvyky i tradice ve všedním světě jsou naprosto cizí a je tak slušný až je to úsměvné, překrásná Vanessa Angel, která se stará o pánskou erekci a hlavní záporák Bill Muray, který zde má svou životní roli, hraje toho největšího hajzla, který podrazí i největšího kamaráda. Gagy jsou naprosto perfektní, většina lidí ve filmu má IQ kolem 50, takže úplně každá scéna vyzní vtipně ( Přezout koně stylem,že místo odebrání podkovy se mu uřežou nohy byla síla i na mě). Doporučuji všem, zasmál jsem se jak dlouho ne. 85% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hodně nudná kuželkářská komedie bratrů Farrellyových. Opravdu legrační je jen Bill Murray, ale moc se na něj netěšte (já jsem tu chybu udělal), protože se vyskytuje jen krátce na začátku filmu, aby napálil Woodyho Harrelsona, pak odjede a už o něm nikdy neuslyšíme. Zjevně trik, jak přilákat důvěřivé diváky na jinak slabý film s druhořadými herci. 40% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Priemerná komédia o bowlingu. Má však niekoľko kladov - nikde inde neuvidíte ako sa hrá bowling s hákom miesto ruky a ani Billa Murraya s afrom v štýle 70tych. Keby sa film nesnažil mať nejaké mravné posolstvo, bol by omnoho lepší a tak najlepšou bowlingovou komédiou ostáva "Dude" Big Lebowski. 6/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie od bratrů Farrellyů, kterou bych dokonce trochu vyzdvihnul nad Blbý a blbější nebo Něco na té Mary je. Nejvíc mě pobavila část, kdy se Woody Harrelson infiltruje do společenství Amišů - podojení bejka, sundání podkov i s kopytama nebo stavba stodoly mě naprosto odrovnaly. Ale maximální hodnocení nedávám, protože od chvíle, kdy začal závěrečnej turnaj v bowlingu, začal film trochu ztrácet tempo. Posledních cca 30 minut nabídne hromadu dlouhejch záběrů na to, jak se koule kutálí po dráze a sráží kuželky, což mě prostě moc nebere. Jinak pochvalu si zaslouží i výkon Woodyho Harrelsona, Randyho Quaida a Billa Murraye a vnady Vanessy Angel. S tak úzkými boky nemůže mít ta dívka víc, než tak 6 nebo 7 dětí. Podle mě je tady film dost podhodnocenej i když mě to už ani nepřekvapuje. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hustá komedie se spoustou vtipných scének a králem bowlingu s hákem místo ruky a s pivním mozolem. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá buranský humor a poctivou nálož fekálních scének, tak je na správné adrese. Bratři Farrellyové byly v této oblasti vždy velmi silní. Nechybí ani moji oblíbení Amišové, do kterých je radost se strefovat. Samotné bowlingové akce se bohužel rychle omrzí a většinu času nemají potřebný náboj. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Matka buranských komedií s koňskou dávkou brutálně hrubozrného, nicméně vtipného humoru stojící ve stínu úspěchu předchozího (BLBÝ A BLBĚJŠÍ) a následujícího (NĚCO NA TÉ MARY JE) filmu bří Farrellyových. Bill Murray si tu vychutnává dalšího ze svých vychcánků, ale na Woody Harrelsona nemá, ten jako totální ztroskotanec absolutně exceluje a celý film za přihrávání roztomile naivního Randy Quaida neskutečně táhne. Farrellyovi hýří gagy, nápady, odkazy (ABSOLVENT a zejména geniální narážka na Harrelsonovu roli v NESLUŠNÉM NÁVRHU) a hláškami a nic jim (zaplaťpánbůh) není svaté, postižení, náboženství ani krávy respektive býci :) Plus skvělý soundtrack. Mimochodem Harrelsonovu roli měl původně hrát Michael Keaton, Murrayho zase Jim Carrey. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Možno dvojica Harrelson-Quaid nie sú takí sekáči ako magori z prvého filmu bratov Farrellyovcov, no stále si udržujú pomerne slušnú dementnú pozíciu vo filmoch tohoto typu. Bowling mám rád, súboje sú pekne spravené, neprehnané a záver by mal uspokojiť každého, kto dopredu tuší o čom to bude. 70%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Mám nato takový neustále pozitivní myšlení a po dlouhé době tomu zvedám hodnocení, mám i chuť si Kngpin pustit znovu a jenom se u toho bavit. Solidní komedie z bezrukým Woody Harrelson v hlavní roli. Randy Quaid měl teda ránu. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tento film bratří Farrelyových jsem doposud neviděl, tak jsem si řekl, že to napravim a podívám se. Musím říct, že mě opět nezklamali. Tato skvělá komedie s místy parodickými prvky na mě udělala obrovský dojem. Sice se pomalu rozjížděla, ale pak se rozjela velice svižně a vtipu zde bylo jak máku. U mě hodnocení více než jasné. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Farrellyovic bratry docela můžu a v 90. letech navíc prožívali vrcholné období. Jasně, že úspěch Blbého a Blbějšího se Kingpinem nedal zopakovat, ale to zřejmě nebyl ani cíl. Koho zajímají Amišové, že? Nejnudnější lidi na světě. Kdo film vykopává do vyšších sfér je jednoznačně postava Billa Murrayho. Často jsem moc nerozumněl tomu, proč jej lidé tolik milují, ale tímto filmem jsem definitivně pochopil. Ten chlap je fakt blázen. Na Kingpina se stojí podívat hlavně díky němu. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Z Kingpinu se vyklubala zábavná komedie, i když jsem si nějak ze začátku nemohl zvyknout na to, že Randy Quaid je Amiš. To mu k němu moc nesedělo, ale nakonec jsem se s tím nějak smířil. :D Příběh má své zvraty, je zajimavý, i když konec se "změnou povahy" u Roye, když se vyslovil u řeči s Ishem mi moc k němu neseděl. Nejvíc mě ale bavila Lin, která když byla na scéně, tak jsem vybuchoval smíchy. :D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kingpina majú na svedomí bratia Farrellyovci a je to ich ďalší komediálny počin, ktorý som zhliadol a celkom ma bavil. Celý film bol taký čistý ľahký nadpriemer, ale musím nechať, že niektoré scény boli priamo na roztrhanie brucha. Humor je miestami celkom prehnaný, ale to je u týchto bratov normálka. Kingpina tak považujem za ich slabší rozjazd, po ktorom chlapci preradili na rýchlejší stupeň ktorého menom je Niečo na tej Marry je. Inak títo týpci majú na svedomí oba klenoty menom Blbí a blbší. Túto snímku zachraňovala zvodná Vanessa Angel, ktorá bola ako znie z jej mena doslova anjelom. Inak bowling nemusím, ale rozhodne to ušlo ako voda a ja neľutujem, naopak divím sa, že som sa k tejto snímke nedostal skôr. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Farrelly Bros. v časoch najväčšej slávy s ich dokonalým vzorcom: litre telesných tekutín pulzujúcich z tela i do tela, kopec nadávok, primitivizmu a skvelá road movie atmosféra podporená geniálnym soundtrackom. Bohužiaľ, napriek nezanedbateľného humoru a nespochybniteľne skvelých (Harrelson, Quaid, Murray) i sexy (Vanessa Angel) hercov, je to len vývar z vývaru z vývaru z dokonalého Dumb and Dumber. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Extrémně buranská farellyovská komedie se vším, co k ní patří a co od ní očekáváme. Obrovské množství nechutných vtipů, které někomu připadají zábavné, mně ne, několik skvělých vtipů a jedno silné lidské nosné téma. Rozhodně vás to nebude nudit, ale řehtat na celé kolo se taky nebudete. Geniální výkon však předvedl Bill Murray jako perverzní bowlingový šampion. ()

Reklama

Reklama