Reklama

Reklama

Muž se zbraní

  • USA Man with the Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve westernu Muž se zbraní ztvárnil Robert Mitchum nájemného "likvidátora" zločinců na Divokém západě, který je za peníze ochoten zlikvidovat kohokoli, kdo ruší klid měst a vesnic. Když jej jeho žena (Jan Sterling) s odporem opouští, vydává se za ní, přitom se však dostává do největšího pistolnického souboje ve své "kariéře".

Hlavní postavou svižného westernu Muž se zbraní je neohrožený pistolník Clint Tollinger (Mitchum). Po svém příjezdu do Sheridan City se dovídá, že jeho žena „má na starosti“ místní dívky, navíc také zjišťuje, že zdejší šerif je ustrašený slaboch a všichni se bojí velkomajitele půdy, který vládne městu skrze své nohsledy. Nově příchozí je ovšem profesionální pistolník, takže bez váhání přijímá 500 dolarů, aby dal vše do pořádku. Zanedlouho ovšem najatý „ochránce“ začne město terorizovat a chová se jako neomezený vládce. Je však ve skutečnosti na vině on sám? Na tuto otázku velmi efektním způsobem odpoví závěrečná část filmu. Přestože hereckému obsazení dominuje Robert Mitchum, může se snímek pyšnit také skvěle ztvárněnými vedlejšími rolemi, např. Jan Sterling v roli ženy ze „saloonu“ a Tollingerovy manželky, Henry Hull jako stárnoucí šerif, John Lupton jako čestný mladý farmář či Emile Meyer jako nejváženější občan města. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera Wylzna nepoznam, ale evidentne sa vyznal do remesla, film sa odohrava len v makete jedneho westernoveho mestecka, asi skor len v jednej ulici tejto makety + k tomu este nic moc kulisy, vysloveny priemer, ale dobre dialogy, herecky Robert Mitchum /Lovcova Noc, Nepritel pod hladinou, El Dorado a The Big Steal 1949/ valil, a vedel hrat, to je tiez vyrazne plus. Kundovala mu Jan Sterling /Eso v Rukavu, Tim Hur kdyz padnou/ a vyborna bola i Barbara Lawrence /Thieve´s Highway/. Zvysok hercov som uz potom nepoznal. Aby ale divak nezabudol, ze rezsier natocil western, nesmie chybat kratka prestrelka - uz len kvoli nej sa oplati mat to a obcas napozerat . 70 % ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídny western, ktorý má vďaka Mitchumovi a jeho postave fajn noirový nádych. Škoda toho záveru, kde sa dobrá gradácia zahodí v jednej krátkej prestrelke s odporne sladkým happy-endom. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Černobílý snímek s Robertem Mitchumem v hlavní roli. Mitchum je rychlý pistolník a nový šerifův pomocník, který se nikoho nebojí a čistí prohnilé město od nadvlády zločinného rančera. I přes jednoduchou zápletku a úspornou výpravu (vše se odehrává v dřevěných kulisách jedné zapadlé ulice) jde o napínavý a podařený western. Z podobných filmů s nekompromisním šerifem můžu doporučit Strážce zákona, Rio Bravo, nebo rovnou V pravé poledne. Trailer: http://www.starz.com/titles/manwiththegun ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Typický příklad B-westernu 50. let. Dřív to byly neurážející filmy, dnešní béčka jsou sračky. Nejlepší B-western padesátek pro mě zatím zůstává Terror In A Texas Town. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Co do osobitosti se "Muž s pistolí" nemá čím pochlubit, v rámci žánrových pravidel je ale natočen šikovně, s mírným nadhledem, a počet chlapů proměněných titulní postavou v mrtvoly přesahuje průměr. Hvězdě v dotyčné roli lze sotva něco vytknout, snad kromě toho, že zas jednou spolkla pravítko. Stejně jako CERVENAK, LAIK-60 a jistě mnoho dalších bych se přimlouval za to, aby Clint Tollinger došel důstojnějšího konce, než jaký mu předepsali scénáristé. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama