Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před lety dezertoval z námořnictva a propadl hazardu. Nyní se vrací s novou identitou, aby pomohl americké armádě zvrátit průběh 2. světové války. Stal se z něj lovec min. Kariéra námořního důstojníka Richarda Houstona vzala rychle za své, když si nejprve nadělal dluhy z hazardu a poté dezertoval. V pádu do propasti ho zastaví až šokující zpráva o napadení Pearl Harboru Japonci. Kdysi talentovaný voják se vrací se změněnou identitou do armády a stává se součástí speciálně vycvičeného týmu lovců min. Podaří se mu znovu nalézt sebe sama a odhalit v sobě dlouho skrývané hrdinství? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako náborovka do Americký armády, tak jsem si říkal, že to bude asi slušná švanda, ale pak se to kupodivu docela rozjelo a i ten příběh mě chytnul. Nejde tu o nějaký velkolepý akční scény film spíš ukazuje nesnadnou práci hledačů min kteří zajišťovali volnou cestu pro lodě a musí se i seznamovat s novým druhem výzbroje šikovného Japonského nepřítele. Mnozí za to zaplatí i životem. Musím říct, že mě celkem zaujali i postavy a jejich vývoj a tak odpustím snímku jistou naivitu a dávku dobové propagandy i jistou předvídatelnost. Vzhledem ke krátké stopáži se na to jednou či dvakrát dá bez újmy kouknout a nijak to nepohorší.60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lovec min mě zaujal od samého začátku. Neznámé tváře dodávají snímku větší autenticitu a samotný příběh důstojníka Hustona, resp. Smithe je chytlavý. Divák pochopitelně musí přijmout způsob, kterým se v době války a v 40. až 50. letech filmy tohoto žánru točily, ale pakliže překousne práci, již vykonal zub času, dostane se mu dramatické podívané, která rozhodně není žádnou limonádkou se šťastným koncem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Podobné s Palubným strelcom, akurát letcov vystriedali námorníci, a musím povedať, že o je to o chlp lepšie. Naviac, oba filmy majú v hlavnej úlohe toho istého herca a tu sa mi pozdával neznámy Richard Arlen viac. Ale aj niektorí ďalší herci sa objavili v oboch filmoch; a mladučký Mitchum si opäť struhol drobnú rolu. O zábavu sa väčšinou stará Guinn Williams a ide mu to náramne - veľmi príjemná postava. Aj keď nižší rozpočet toho veľa nedovolil, v scénach pod vodou pomaly niet čo vidieť a triky sú strohé, snaha o napätie tam je a aj vďaka kratšej stopáži a pár zábavným scénach nuda nehrozí. Nehappyendový záver je prekvapením. Škoda preto citeľne menšieho rozpočtu. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Film z válečných let, tentokrát propagující službu u námořnictva. Osa příběhu se točí klasicky kolem milostného trojuhelníku a nápravě hříšníka. Richard Arlen (hrající hlavní postavu), si záhral i v obdobném snímku Palubní střelec, natočeného stejného roku a který u nás vyšel též na dvd. ()

Reklama

Reklama