Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinným tajemstvím neutečeme. Zuzana Maurery a Ivana Stejskalová jako nevlastní sestry, kterým matka zanechala opuštěný dům.
Ve starém venkovském domě, do něhož po dlouhé době přijíždějí po smrti své matky dvě sestry, Vilma a Hela, se odehraje komorní příběh o lásce a hledání cesty od jednoho k druhému. Film přinese na televizní obrazovku v několika zachycených osudech kromě jiného téma o tom, jak může člověka, v dobrém i ve zlém, formovat jeho rodinné prostředí, jak citlivě se na nás podepisují nevyřčená a zatajená slova a jak bolestná je někdy zkušenost z váznoucí komunikace. Dvě mladé ženy, mezi nimiž je odstup šestnácti let, vnímají každá po svém krajinu, v níž stranou rodiny prožívala svůj život jejich matka. Kdoví, možná jim tento dům odkázala právě proto, aby měly důvod znovu se potkat a aby zpětně porozuměly některým souvislostem. Mimo jiné nacházejí obrazy, které jejich matka malovala. Jakoby jim tak posílala své vzkazy a upomínky na důležitá místa, lidi i události... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +civilní dialogy, obrázky podznimí přírody, hudba -příběhově prázdné, méně známé herecké obsazení/// Film je to uklidňující, uvolňující. Nabýdne přirozené herecké výstupy. Krásné záběry kamery. Ukáže nám prostě normální svět, který existuje hned vedle za městem. Je to hezký film./// Celkem 61%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Výborně napsané, obsazené i zahrané čtyři ženské postavy rozehrávají zamyšlení nad vztahy nejen sester, ale i matek a dcer (jedno zda vlastních či nevlastních). Nechovají se sice vždycky správně, ale vždycky je máme možnost pochopit. Snad jen happy-end to s tou idylou zbytečně přehnal... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh podle scénáře Jany Janíčkové mi připomněl CESTU Z MĚSTA. Užíval jsem si hledání, které SRÝVAČKY nabízely. Líbila se mi kamera, pohledy na symboly spojené s vesnicí byly parádní. Jako počin ostravského studia ČT nadprůměrné. Překvapily mě přirozené herecké výkony herců. Hudba: Johannes Repka. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Spíš nežli samotnému příběhu bych byla schopná uvěřit baladické pohádce starší ze sester - cílevědomé lékařky Vilmy: O té holčičce, která se nešikovně proměnila v kapličku a pak už s tím nic dalšího nedokázala udělat ... Celou dobu jsem zkrátka měla pocit, že "Skrývačky" se snaží skrýt nedomyšlený scénář za pěkné záběry a nostalgii vzbuzující hudební doprovod. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Sympatické, civilní, skromné. Tři a půl za dobře zvládnutou výtvarnou stránku filmu probouzející nostalgické pocity. Pořád lepší než soudobá nedělní produkce, která se tváří, že se pokouší o bůhvíco... ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Pokud chce někdo napsat psychologický film, měl by dbát na to, aby postavy byly charakterově dobře prokreslené. Což se tady nestalo, o charakteru obou hrdinek se dozvíme málo, jsou spíš jednorozměrné. Stějně tak se nedozvíme skoro nic o příčinách jejich rozkolu v minulosti. Autorka roztrousila jen pár náznaků, z nichž těžko sestavíme nějaký celistvý obraz. Není divu, že pak nefunguje ani sbližování obou sester. Nota bene když mu autorka nevěnuje moc velkou pozornost a soustředí se na zbytečnosti. Jedna velká zbytečnost je postava holčičky Milky, což měla být postava čistě symbolická a měla fungovat jako katalyzátor, ale to se vůbec nepovedlo. Chabý pokus o psychologický film. Ani herci si s tím nemohli poradit a taky si neporadili. ()

Bránolog 

všechny recenze uživatele

Tak...hezké obrázky, celkem uvěřitelně napsané dialogy, zdálo se mi, že i dobře zahrané, ale o čem to, proboha, bylo? ()

Reklama

Reklama