Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinným tajemstvím neutečeme. Zuzana Maurery a Ivana Stejskalová jako nevlastní sestry, kterým matka zanechala opuštěný dům.
Ve starém venkovském domě, do něhož po dlouhé době přijíždějí po smrti své matky dvě sestry, Vilma a Hela, se odehraje komorní příběh o lásce a hledání cesty od jednoho k druhému. Film přinese na televizní obrazovku v několika zachycených osudech kromě jiného téma o tom, jak může člověka, v dobrém i ve zlém, formovat jeho rodinné prostředí, jak citlivě se na nás podepisují nevyřčená a zatajená slova a jak bolestná je někdy zkušenost z váznoucí komunikace. Dvě mladé ženy, mezi nimiž je odstup šestnácti let, vnímají každá po svém krajinu, v níž stranou rodiny prožívala svůj život jejich matka. Kdoví, možná jim tento dům odkázala právě proto, aby měly důvod znovu se potkat a aby zpětně porozuměly některým souvislostem. Mimo jiné nacházejí obrazy, které jejich matka malovala. Jakoby jim tak posílala své vzkazy a upomínky na důležitá místa, lidi i události... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Pokud chce někdo napsat psychologický film, měl by dbát na to, aby postavy byly charakterově dobře prokreslené. Což se tady nestalo, o charakteru obou hrdinek se dozvíme málo, jsou spíš jednorozměrné. Stějně tak se nedozvíme skoro nic o příčinách jejich rozkolu v minulosti. Autorka roztrousila jen pár náznaků, z nichž těžko sestavíme nějaký celistvý obraz. Není divu, že pak nefunguje ani sbližování obou sester. Nota bene když mu autorka nevěnuje moc velkou pozornost a soustředí se na zbytečnosti. Jedna velká zbytečnost je postava holčičky Milky, což měla být postava čistě symbolická a měla fungovat jako katalyzátor, ale to se vůbec nepovedlo. Chabý pokus o psychologický film. Ani herci si s tím nemohli poradit a taky si neporadili. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Spíš nežli samotnému příběhu bych byla schopná uvěřit baladické pohádce starší ze sester - cílevědomé lékařky Vilmy: O té holčičce, která se nešikovně proměnila v kapličku a pak už s tím nic dalšího nedokázala udělat ... Celou dobu jsem zkrátka měla pocit, že "Skrývačky" se snaží skrýt nedomyšlený scénář za pěkné záběry a nostalgii vzbuzující hudební doprovod. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh podle scénáře Jany Janíčkové mi připomněl CESTU Z MĚSTA. Užíval jsem si hledání, které SRÝVAČKY nabízely. Líbila se mi kamera, pohledy na symboly spojené s vesnicí byly parádní. Jako počin ostravského studia ČT nadprůměrné. Překvapily mě přirozené herecké výkony herců. Hudba: Johannes Repka. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +civilní dialogy, obrázky podznimí přírody, hudba -příběhově prázdné, méně známé herecké obsazení/// Film je to uklidňující, uvolňující. Nabýdne přirozené herecké výstupy. Krásné záběry kamery. Ukáže nám prostě normální svět, který existuje hned vedle za městem. Je to hezký film./// Celkem 61%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Výborně napsané, obsazené i zahrané čtyři ženské postavy rozehrávají zamyšlení nad vztahy nejen sester, ale i matek a dcer (jedno zda vlastních či nevlastních). Nechovají se sice vždycky správně, ale vždycky je máme možnost pochopit. Snad jen happy-end to s tou idylou zbytečně přehnal... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama