Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank jeho druhé já udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň. A jak tohle dopadne? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (604)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je pro takové role velmi adekvátní představitel. Jeho policista s rozdvojenou osobností, je vedle vulgárně mluvících černochů, asi tím nejvýraznějším z celého filmu. Je to taková skládačka hodně hrubozrnných gagů a obhroublý humor bratrům Farrellyovým nikdy nečinil potíže. Kdyby se film smrskl na přijatelnější stopáž, asi bych se bavil víc. Několik gagů je opravdu dobrých a jako celek by to fungovalo, kdyby se pořád jen nesázelo na to, jak co nejvíce dostat diváka do kolen gagem, který v jiných filmech dosud nebyl k vidění. Pořádná zápletka filmu citelně chyběla, ale tak to už se stejně nenapraví, tak nemá smysl nad tím bádat. Naprosto úděsný je dabing a Dejdar by už nikdy neměl dabovat, rozhodně ne Carreyho, za otřesný nehodící se hlas bych ho vystřelil z trenek. Jedině Tůma je specialistou na nepřekonatelně groteskního Carreyho. 60% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, přestože je "Mé druhé já" narvané solidními fóry, já chci od komedie víc než jen sled zábavných skečů vedoucích odnikud nikam. Příběhově tedy naprostá nula, některé téměř geniální komediální výjevy by bývaly s klidem vyhnaly hodnocení na tři hvězdy. Bývaly. Nebýt celé řady nevydařených, vulgárních trapáren a nechutností. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Carrey ve své nejlepší "ksichtové" formě, aneb je opravdu jen málo herců s takto brutálně sofistikovanou mimikou (Ryan Gosling je opačný extrém). "Závažnost" příběhu bych nechal zcela stranou a vystačil si s tvrzením, že jde o svěží komedii s několika nezapomenutelnými momenty a někdy i dost smrtícími hláškami. Bratrská trojice byla v tomto ohledu bezkonkurenční. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Morbídne, extrémne, nápadité a úchylné, no Carrey sa na to hodí, občas ma to dokonca aj pobavilo, ale bolo toho veľa, po hodine to bola nuda. Aj z prehnaného dobráka sa dá urobiť komediálny film na ostro. Osobne to však nemusím, je to ten štýl Blbý a blbší, či Ace Venturu, často rozpačité v tom preháňaní. ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že stopáž je trochu přepálená, ve zbytku se ale se zdejší majoritou moc neshodnu. Tohle je podle mě dost zábavný, pohodový kus se spoustou skvělých gagů a Jimových klasicky ujetých kreací. Na rozdvojené osobnosti je Carrey machr. Renée to tady navíc moc sluší a má to i dobrý soundtrack. Jen to trochu kazí Dejdarův dabing, Tůma chybí. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (21)

  • Duševní choroba, kterou Charlie (Jim Carrey) trpí, není ve skutečnosti paranoidní schizofrenie, jak ve filmu zazní, ale disociativní porucha identity. Tyto dvě nemoci lidé často zaměňují, přestože ve skutečnosti nemají nic společného. (Ilus)
  • V jedné scéně v motelu lze v záběru spatřit děravý meloun, o němž se ale postavy nijak nezmiňují. To proto, že scéna, v níž je použit coby sexuální pomůcka byla vystřižena. Důvodem byl především film Prci, prci, prcičky (1999), ve kterém se podobná scéna odehrávala s koláčem. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama