Reklama

Reklama

Fakta v případu pana Hollowa

(festivalový název)
  • Kanada The Facts in the Case of Mister Hollow (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní
Kanada, 2008, 6 min

Obsahy(1)

Detail fotografie môže kadečo odhaliť. Treba sa len lepšie pozerať... (*CARNIFEX*)

Recenze (31)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je půlnoc a chce se mi spát, ale dřív musim u linky si kafe dát.... a pak si to pustim ještě 15x, abych plně docenil ten originální nápad s námrdovou atmosférou, kterou umocňuje ta neskutečně děsivá hudba.Až mi sepnou všechny kolečka a dám si dohromady všechny detaily do finálního sepnutí, nejspíš * přihodim.Myšlenka dobrá, ale bolíííí!!! 69%. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

A já furt proč jsem si tak rád doma prohlížel babičiny stará fotoalba.---Skvělý kraťas s takovou hudbou,že by obstála i bez filmu jakože bububu.Už to jak je již při úvodních titulcích navozena atmosféra a při závěrečných vás to hezky nechá dohnít,by stálo za moje nadšení a co teprve zbytek.Vřele doporučuji jako předkrm před nějakým dobrým horrorem. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K natočení velice zajímavého shortu zde stačí jedna stará fotografie a smysl pro detail pána kameramana + solidní tvůrčí myšlenka. Postupně začneme odhalovat všechna tajemství, která jsou skrytá v jednotlivých detailech. Samozřejmě musím pochválit i zvolený hudební doprovod, kterým jsem se nechal těch šest minut doslova unášet. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Kulervoucně skvělé. Amen. A krom toho? Další důkaz, že animace by měla kašlat na podřadnou snahu o co největší počet pixelů na 3d modeláži, ale využít počítačovou grafiku na mnohem zajímavější hrátky, a přesně takové jsou tady (sice nejsou až tak originální, jak zjistil Madsbender, ale co), je neskutečně zábavné pozorovat tuhle záležitost s jedním jediným záběrem podpořeným dechberoucí, atmosferickou a skvostně zvolenou hudbou. Kéž by konečně nějaký filmový producent našel dostatek koulí na natočení celovečerního, animovaného filmu, kde by se podobné věci objevili. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zase jeden zcela vysoce originální a osobitý krátkometrážní snímek. K navození té správně tajemné a ponuré atmosféry zde není vůbec zapotřebí klasický "děj." Postačí zdánlivě "obyčejná" fotografie z dávných, prachem zapadlých let a velmi zručná filmařská technologie "zoomování." Spočívající ve zkoumání a prohledávání různých nevýrazných a obyčejných objektů a prvků, které se tak skutečně zdají z prvotního pohledu být. Jen však do okamžiku, než se kamera začne přibližovat blíže a ponořovat se hlouběji do temného lesa, který postupně začne v detailech odkrývat děsivá tajemství... Celkovou atmosféru dokonale utváří skvostná hudba jakéhosi chlapíka jménem Johnny Hollow:) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Titulní postava pana Hollowa je pojmenován podle autora hudby Johnnyho Hollowa. (Tom_Lachtan)

Reklama

Reklama