Reklama

Reklama

Fakta v případu pana Hollowa

(festivalový název)
  • Kanada The Facts in the Case of Mister Hollow (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní
Kanada, 2008, 6 min

Obsahy(1)

Detail fotografie môže kadečo odhaliť. Treba sa len lepšie pozerať... (*CARNIFEX*)

Recenze (31)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi originální, působivý a krásně mysteriózní 6 minutový počin z Kanady, který je postaven na jedné fotografii z konce 30.let. Krása tkví v detailech, a co tvůrce dokáže vyčíst z jedné fotky je doslova úchvatné. 8/10. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna stará vybledlá fotografie dokáže při bližším pečlivém průzkumu přinést nejedno překvapení a poté, kdy se kamera blíží víc a víc, odhaluje detaily, které vypráví temný příběh o zločinech, lásce a obětování. Je zajímavé, že důležitost filmového detailu potvrzuje paradoxně animovaný kraťas. Film je působivým zpracováním jediného nápadu, se kterým si na ploše 6 minut bohatě vystačí. Celkový dojem: 90 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zase jeden zcela vysoce originální a osobitý krátkometrážní snímek. K navození té správně tajemné a ponuré atmosféry zde není vůbec zapotřebí klasický "děj." Postačí zdánlivě "obyčejná" fotografie z dávných, prachem zapadlých let a velmi zručná filmařská technologie "zoomování." Spočívající ve zkoumání a prohledávání různých nevýrazných a obyčejných objektů a prvků, které se tak skutečně zdají z prvotního pohledu být. Jen však do okamžiku, než se kamera začne přibližovat blíže a ponořovat se hlouběji do temného lesa, který postupně začne v detailech odkrývat děsivá tajemství... Celkovou atmosféru dokonale utváří skvostná hudba jakéhosi chlapíka jménem Johnny Hollow:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detail fotografie môže kadečo odhaliť. Veľmi nápadité a originálne. Nič podobné som ešte nevidel. A videl som toho pomerne dosť. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to pětkrát za sebou... A to bych u nezajímavého, neoriginálního a škaredě zpracovaného kraťasu s ošklivou hudbou rozhodně neudělal. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Kulervoucně skvělé. Amen. A krom toho? Další důkaz, že animace by měla kašlat na podřadnou snahu o co největší počet pixelů na 3d modeláži, ale využít počítačovou grafiku na mnohem zajímavější hrátky, a přesně takové jsou tady (sice nejsou až tak originální, jak zjistil Madsbender, ale co), je neskutečně zábavné pozorovat tuhle záležitost s jedním jediným záběrem podpořeným dechberoucí, atmosferickou a skvostně zvolenou hudbou. Kéž by konečně nějaký filmový producent našel dostatek koulí na natočení celovečerního, animovaného filmu, kde by se podobné věci objevili. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak toto je skutočne niečo. Už dlho mi chýbala riadna porcia originality, a The Facts in the Case of Mister Hollow ju jednoznačne nepostráda. Skvelá atmosféra, neskutočné detaily, dôkladne budované mystérium, skvelá hudba a vynikajúco rozanimované a zahrané. Viac takýchto dielok! A hneď! :-D 95% UPDATE: Vykrádačka systému videoklipu R.E.M. - Imitation Of Life. 80% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Krásná hra s jednou ****** . V podstatě to vypadá jednoduše a předvídatelně, ale vymyslete to .. zvlášt v tak stylovém zpracování. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Hohoho tak toto bol vážne peckový kraťas. Dokonca aj počas rušnej atmosféry v práci mi nahnal zimomriavky. Perfišné. Zaraďujem medzi obľúbené kraťasy, a vychvaľujem úžasne zvolenú hudbu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mě to zaujalo. Do 6 minut se podařilo nacpat kupu záhad. Atmosféra je luxusní. Hudba je naprosto dechberoucí. A hlavně je to všechno maximálně orginální. S přihlédnutím na to, že jsem v samotném závěru měl zimomriavky musím dát 4*. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je půlnoc a chce se mi spát, ale dřív musim u linky si kafe dát.... a pak si to pustim ještě 15x, abych plně docenil ten originální nápad s námrdovou atmosférou, kterou umocňuje ta neskutečně děsivá hudba.Až mi sepnou všechny kolečka a dám si dohromady všechny detaily do finálního sepnutí, nejspíš * přihodim.Myšlenka dobrá, ale bolíííí!!! 69%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K natočení velice zajímavého shortu zde stačí jedna stará fotografie a smysl pro detail pána kameramana + solidní tvůrčí myšlenka. Postupně začneme odhalovat všechna tajemství, která jsou skrytá v jednotlivých detailech. Samozřejmě musím pochválit i zvolený hudební doprovod, kterým jsem se nechal těch šest minut doslova unášet. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Buď už jsem kdysi něco podobného viděl, nebo jsem viděl tohle a zapomněl na to a teď jen tuším že jsem někdy něco podobného viděl. Provedení je hodně dobré, ale relativně předvídatelné, konec jsem čekal naprosto stoprocentně, resp že něco uvidím a kde to uvidím. Osobně bych ještě uvítal tajemný obrys fotografa bez větších detailů jež by se odrážel v oku havrana. Co musím pochválit je výběr hudby, ktrá k tomu 100% sedne a dělá 60% z celkového zažitku (pro někoho možná i víc. A klidně bych si to dovedl představit i delší, nicméně to už by se vytratila ona technika jedné fotografie. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální. Nikdy bych si nemyslel, že lze příběh vyprávět jen zoomováním a 3D manipulací jediné fotografie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Originálna filmárska exhibícia, kde na vytvorenie napätia stačí 5 minút a dopodrobna nasnímaná fotografia. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle krátkometrážní snímek mě naprosto uhranul. Zajímavý hudební doprovod a nádherná forma zpracování. Neuvěřitelné, co všechno se dá vytáhnout z jedné ošumtělé fotografie 89%. ()

Reklama

Reklama