Reklama

Reklama

Fakta v případu pana Hollowa

(festivalový název)
  • Kanada The Facts in the Case of Mister Hollow (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní
Kanada, 2008, 6 min

Obsahy(1)

Detail fotografie môže kadečo odhaliť. Treba sa len lepšie pozerať... (*CARNIFEX*)

Recenze (31)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro až neuvěřitelná hra s detailem a tím, co to vlastně znamená se dívat na fotografii a na její jednotlivé detaily. Na první pohled se může zdát, že je to vlastně zachycení hezké momentky, ale právě ty detaily, ty tomu dávají naprosto jiný rozměr. Tady vidíte, co všechno vám může uniknout, když se díváte ne obraz jako celek, ale nikoli jako na celek složený z jednotlivých součástí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K natočení velice zajímavého shortu zde stačí jedna stará fotografie a smysl pro detail pána kameramana + solidní tvůrčí myšlenka. Postupně začneme odhalovat všechna tajemství, která jsou skrytá v jednotlivých detailech. Samozřejmě musím pochválit i zvolený hudební doprovod, kterým jsem se nechal těch šest minut doslova unášet. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna stará vybledlá fotografie dokáže při bližším pečlivém průzkumu přinést nejedno překvapení a poté, kdy se kamera blíží víc a víc, odhaluje detaily, které vypráví temný příběh o zločinech, lásce a obětování. Je zajímavé, že důležitost filmového detailu potvrzuje paradoxně animovaný kraťas. Film je působivým zpracováním jediného nápadu, se kterým si na ploše 6 minut bohatě vystačí. Celkový dojem: 90 %. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak toto je skutočne niečo. Už dlho mi chýbala riadna porcia originality, a The Facts in the Case of Mister Hollow ju jednoznačne nepostráda. Skvelá atmosféra, neskutočné detaily, dôkladne budované mystérium, skvelá hudba a vynikajúco rozanimované a zahrané. Viac takýchto dielok! A hneď! :-D 95% UPDATE: Vykrádačka systému videoklipu R.E.M. - Imitation Of Life. 80% ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

A já furt proč jsem si tak rád doma prohlížel babičiny stará fotoalba.---Skvělý kraťas s takovou hudbou,že by obstála i bez filmu jakože bububu.Už to jak je již při úvodních titulcích navozena atmosféra a při závěrečných vás to hezky nechá dohnít,by stálo za moje nadšení a co teprve zbytek.Vřele doporučuji jako předkrm před nějakým dobrým horrorem. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Titulní postava pana Hollowa je pojmenován podle autora hudby Johnnyho Hollowa. (Tom_Lachtan)

Reklama

Reklama