Reklama

Reklama

Tajný obřad

  • Velká Británie Secret Ceremony
Trailer 2

Obsahy(1)

Zámožná, mentálně nevyrovnaná dívka vtáhne neznámou ženu do své fantazie, kde představují matku s dcerou. Vzájemná citová pouta, vztahy závislosti a nadřazenosti ovlivní dramaticky chvíle, kdy do hry vstoupí muž. Tuto zápletku používá Losey k odkrývání psychologie postav, které vnímají svou identitu jen prostřednictvím jiné osoby - způsob nazírání pro Loseyho typický. Sám režisér chápe Tajný obřad jako příběh tří lidí ovládaných emocemi v ovzduší individuálních úzkostí, jejichž nesoulad vylučuje možnost i té nejmenší naděje. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut bylo tak příšerně hysterických (navíc hrozně zahraných – hlavně Liz Taylorová, když předvádí zlomení žalem na hřbitově), že jsem to málem vypla. Pak ale přichází Mitchum, coby hrozba, před kterou není úniku a začne se ukazovat, že všechno není tak jednoznačné, jak se doposud jevilo. Naivní dívenka v podání Mii Farrow si ráda hraje nejenom s panenkami a medvídky, ale i s temnějšími hračkami a pudy. Liz Taylor není tak chladná a Mitchum zase není úplně jednoznačný záporák. Film je zvláštní hrou, exaltovaným předstíráním a je uzavřený ve světě, který si vytvořily ve svých poněkud ujetých hlavách hlavní postavy. ____ Podivné dílko pro fajnšmekry, které si možná ještě jednou pustím, ale rozhodně až za delší dobu. /5. 6. 15./ ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je frapantně okatý - dal bych mu stěží tři hvězdy - polopaticky ukazuje, co kdo kdy jak a do toho nás příliš rychle hází doprostřed situace - kromě drobného Taylorčina zaváhání s ukradenou mincí obě rázem vstupují do rolí - bez zakolísání, bez tajemství... Navíc jsem viděl kopii (špatnou???) s neskutečně špatným střihem facky, která padne během první minuty "hry" - za ten by se nemusel stydět ani Buňuel - hle hranice subverze a nekvality-). Pak se ale vše začne stavět a stavět a i přes můj rezervovaný postoj k žánrovým filmům (tohle je trochu Carrie, trochu horor... nevím - Losey je divnej režisér), prostě mě to dostalo. Příjemné bylo, že si člověk fakt nebyl až do konce jistý ani morálkou, ani povahou osob, natož koncem. A obě báby hrály jak o život. A ten Dior-). 4.6 * - zaokrouhluju... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podivinska drama s pani Elizabeth Krajcirkou /Kleopatra, Vlak s mlekem zde jiz nestoji/ a Miou Farrow- Farrow byva v dome, kde je plno desivych panenek a kadejakych zaludne hrajucich skriniek, a to nie je vsetko, skryva sa tam dalsie tajomstvo, ktore sa behom filmu divak dozvie. Okrem tych dvoch som videl aj slavneho Roberta Mitchuma /Nevada1944, Big Steal, Lovcova Noc, Nepritel pod hladinou/. Rezisersky takmer perfektne, dialogy su masakrozne dobre : suhlas s distributorom - Losey uz natocil Sluhu - film, kde sa naucil ako sa vykresli znepokojujufce prostredie korespondujuce s tazivou atmosferou - tu sa mi zdalo, ze to dovieol do este vacsej dokonalosti, coz je len dobre : 88 % ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Loseyho styl je naprosto nezaměnitelný a ani v Tajném obřadu jej tvůrce neopustil, přesto mi tento snímek připadal o hodně méně kvalitní než předchozí režisérovy filmy. Losey je téměř geniální v převádění jakéhosi bezčasí na plátno, okamžiků kdy se nic neděje a všechno je stojaté jako voda v rybníce. Tady mi ovšem vadilo přílišné tlačení na pilu v otázce mysterióznosti - byla příliš nucená a jak známo, dobré psychologické drama se bez ní obejde. Co mě však nejvíce překvapilo, byla mladičká Mia Farrow, kterou mám v hlavě vizuálně zapsanou jako nepříliš výraznou blondýnu či zrzku - tady mi ovšem docela vyrazila dech jak svým výkonem, tak i vzhledem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Divný film s príbehom, ktorý prešľapuje na mieste a nikam sa nepohýňa. Síce zaujímavo obsadený a s nekonvečnými nastaveniami, nejakými tými provokáciami (incest), ale aj s divnými psychicky labilnými postavami, mdlými dialógmi a takmer nikam nesmerujúcim dejovým vývinom. Chýbala tomu atmosféra a nedostavili sa ani žiadne trilerové prvky. Uspávalo ma to, a to nie je dobrá referencia. ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama