Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej filmu sa odohráva na odľahlom mieste hlboko v lesoch, široko-ďaleko od civilizácie. Na prvý pohľad zdanlivo šťastne pôsobiaca rodinka luteránskeho pastora a psychiatričky, postupom času zažíva doslova peklo na Zemi, keď sa ich deti začnú nezvyčajne správať a preukazovať sadistickú poruchu osobnosti. Prejavujú sa u nich násilné sklony, ktoré sa stupňujú a vyvrcholia do tragického konca. Na pozadí tejto drámy sa odohráva aj dráma manželská, a všetko, čo sa zdá byť idylické, sa zrazu rozpadne na prach... (larelay)

(více)

Recenze (19)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Home Movie“ je pro mě film, podle kterého by se měli posuzovat podobné „domácí“ horory, tedy pásky, které si někdo točí v soukromí a pak z toho vyleze horor. Má to charakter found footage, ale je to ještě specifické v tom, že to je to domácí video. A snímek je dobrý, má velmi dobrou atmosféru, a i když je obraz nekvalitní, i když je kamera místy roztřesená, pořád vidíte docela dost. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si mám o tomhle "found footage" hororu myslet. Na začátku se tváří jako bubákovina - něco zlého je v domě, ale nakonec je to jen takové ponaučení, že když máte děti s psychickou poruchou, která zabíjejí zvířátka, měli byste je co nejdříve zavřít někam do ústavu, než si to budou zkoušet i na lidech. Naštěstí film nenudí, trvá jen něco málo přes hodinu, ale z hororových prvků nenabízí nic (chápej lekačky), takže si na své přijdou jen milovníci Saw a jiných mučících hororů. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Skarede, do kosti iduce, brutalne psychologicke peklo, po ktorom si poviete, ze antikoncepcia je ten najlepsi recept :) Strach, ktory ide z tohto filmu je znasobeny kamerou, ktora sa uz osvedcila ci uz pri Blair Witch alebo Poughkeepsie Tapes. Velmi autenticke, neuveritelne rusive. Neodporucam pozerat v zlom psychickom rozpolozeni :) ()

SICK_BREED 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní found-footage film s neotřelým námětem a zajímavou formou epizodního zpracování. Poukázal bych na vynikající výkon Adriana Pasdara (ačkoli si svoji roli ulehčil neustálým šaškováním) a také na fakt, že herec může být každé dítě, pokud mu napíšete roli při jejímž ztvárnění nemusí mluvit a v inkriminovanou chvíli kdy by se od něj očekával nějaký mimický projev mu nasadíte masku. Podobně kvalitní film z F-F žánru: http://www.csfd.cz/film/296720-megan-is-missing/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a originálny film, v ktorom nebolo vôbec isté, ako sa to celé vyvinie. Herci to podľa mňa zahrali výborne. Spočiatku sledujeme oslavy Halloweenu, Vďakyvzdania, Vianoc a Nového roka jednej rodinky, pričom to nekončí veľmi šťastne. Deti očividne nie sú v poriadku - zlaté rybky si dajú do sendviča, žabu rozpučia vo zveráku, mačku ukrižujú a my len čakáme, čoho všetkého budú ešte schopné. Zaujímavé sú reakcie rodičov - doktorky a pastora, a ich rozdielne názory na celú vec. Zatiaľ čo matka by im najradšej predpísala všetky možné aj nemožné lieky, otec sa z nich snaží vyhnať zlého ducha pomocou exorcizmu. Ani divák nevie, čo s nimi vlastne je, možností sa tu ponúkalo viacero (vrodená porucha, démoni, sexuálne zneužívanie). Je to šikovne nakrútené, ale nejakého veľkého napätia sa žiaľ nedočkáme - jedná sa totiž o drámu, ale ja si to viem predstaviť aj ako dobrý horor. Stačilo len viac pritlačiť na pílu a spraviť z toho slušné psycho. Ale aj tak sa mi to páčilo, už len pre ten nápad. Záver ponúkol očakávane husté vyvrcholenie. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama