Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej filmu sa odohráva na odľahlom mieste hlboko v lesoch, široko-ďaleko od civilizácie. Na prvý pohľad zdanlivo šťastne pôsobiaca rodinka luteránskeho pastora a psychiatričky, postupom času zažíva doslova peklo na Zemi, keď sa ich deti začnú nezvyčajne správať a preukazovať sadistickú poruchu osobnosti. Prejavujú sa u nich násilné sklony, ktoré sa stupňujú a vyvrcholia do tragického konca. Na pozadí tejto drámy sa odohráva aj dráma manželská, a všetko, čo sa zdá byť idylické, sa zrazu rozpadne na prach... (larelay)

(více)

Recenze (19)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

The Children meets found footage. Věřím, že na papíře to mohlo vypadat dobře, leč ty děti neumí vůbec hrát, jen se tváří děsně nasraně a dramatické scény i přes viditelně nízký rozpočet vyznívají směšně (vymítání, test). Mám rád tyhle filmy, ale není to zdaleka tak dobře natočené jako Blair Witch nebo Paranormal Activity. Home Movie je tak krásným příkladem toho, že nestačí jen vzít do ruky kameru a točit hrůzostrašný materiál, ale že je zapotřebí zejména talent. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Těžké na hodnocení. Je to jedno z hodně mála found footage (snad druhé?), kde ten styl ruční kamery dává smysl a dokonce má i svoji logiku. Je také vidět, že o to šlo Denhamovi především a to se mu podařilo opravdu skvěle, že se viděnému dá stylově věřit (až na mizerně vypadající ukřižovanou kočku). Problém je v tom, že tenhle záměr docela brání tomu, aby se zde vyvinula silnější atmosféra nebo aby se divák dočkal jakéhokoli vysvětlení. Sice se to dá vyvodit duševními poruchami, schizofrenie, sociopatie, něco takového, možná i něco nadpřirozeného, ale nemůže to nic říct nad rámec svého stylu, což je na jednu stranu dobře, protože se to aspoň drží svého cíle, ale na tu druhou jsem si říkal, že to stejně mohlo poodkrýt víc, když si pak kameru do ruk vzala i ta děcka a točila si vlastní "film". Jít to nad svůj rámec, mohlo se to zvrtnout v nejtypičtější found footage, ale takhle je to aspoň o něco málo inteligentnější a to určitě cením, i když se na scénáři dalo ještě hodně zapracovat. Takhle se ani moc nedivím, že to tak zapadlo. Kazí to taky nelogické chování rodičů (v jejich případě bych ta děcka poslal do ústavu a o to divnější je, že je nic takového nenapadlo, i když je jejich matka psychiatrička (!!)), ale vím, že Američani jsou občas dost pošahaní a je odtamtud nejeden takový skutečný případ, kdy rodiče moc dobře věděli, že je s jejich děckem něco špatně, ale vůbec to neřešili, takže s tím až takový problém nemám. Není to nic extra, co si budem, graduje to pomalu a nakonec je to docela obyčejné (i když (naštěstí!) bez typického hororového konce), ale svojí snahou vymanit se z šedého průměru svého subžánru mi to je dost sympatické, i tím, že se to opravdu snaží tvářit jako úseky z domácích videí a to i kvalitou obrazu (a ano, opravdu je to záměr). Takže dám slabé tři, to je, myslím si, naprosto ideální hodnocení. A možné poselství z toho plynoucí je jasné: "Lepší než-li riskovat, radši jíti na potrat." Nebo si aspoň uvědomit, že na rodičovství mám koule. Slabé 3* ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Skarede, do kosti iduce, brutalne psychologicke peklo, po ktorom si poviete, ze antikoncepcia je ten najlepsi recept :) Strach, ktory ide z tohto filmu je znasobeny kamerou, ktora sa uz osvedcila ci uz pri Blair Witch alebo Poughkeepsie Tapes. Velmi autenticke, neuveritelne rusive. Neodporucam pozerat v zlom psychickom rozpolozeni :) ()

Valenta28 

všechny recenze uživatele

Filmů jako je tenhle vzniklo set sakra málo. A také si troufám tvrdit, že další už nevznikne.. Pohled do HOOODNĚ děsivé rodinky moderního Křesťana a naivně namyšlené psycholožky, kteří spolu mají dvě introvertní, FAKT ne moc normálně vypadající a chovající se děcka, co se narodila o Halloween. Ve filmu pomalu začnete zjišťovat, že s těmahle děckama fakt neni něco v pohodě... A dojde i na nejhorší, nebojte :]. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a originálny film, v ktorom nebolo vôbec isté, ako sa to celé vyvinie. Herci to podľa mňa zahrali výborne. Spočiatku sledujeme oslavy Halloweenu, Vďakyvzdania, Vianoc a Nového roka jednej rodinky, pričom to nekončí veľmi šťastne. Deti očividne nie sú v poriadku - zlaté rybky si dajú do sendviča, žabu rozpučia vo zveráku, mačku ukrižujú a my len čakáme, čoho všetkého budú ešte schopné. Zaujímavé sú reakcie rodičov - doktorky a pastora, a ich rozdielne názory na celú vec. Zatiaľ čo matka by im najradšej predpísala všetky možné aj nemožné lieky, otec sa z nich snaží vyhnať zlého ducha pomocou exorcizmu. Ani divák nevie, čo s nimi vlastne je, možností sa tu ponúkalo viacero (vrodená porucha, démoni, sexuálne zneužívanie). Je to šikovne nakrútené, ale nejakého veľkého napätia sa žiaľ nedočkáme - jedná sa totiž o drámu, ale ja si to viem predstaviť aj ako dobrý horor. Stačilo len viac pritlačiť na pílu a spraviť z toho slušné psycho. Ale aj tak sa mi to páčilo, už len pre ten nápad. Záver ponúkol očakávane husté vyvrcholenie. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama