Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný film pro dospělé natočený s notnou dávkou nadsázky, vtipu a humoru. Joska, maďarský přistěhovalec se vydává do USA s představou snu o lehkém zbohatnutí. V Los Angeles bydlí v bytu s Rusem Vladislavem, který přišel s podobnými plány. Všechno je ale trochu těžší a komplikovanější, než si oba doma představovali. Při naplňování představ se dostávají do nejrůznějších problémů, čekají na ně divoká dobrodružství a komické situace. V cizí zemi přežijí nakonec všechny útrapy díky svému velkému přátelství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Výjevy ze sladkého života imigrantů v USA se snaží vytěžit smích z "přistěhovaleckých stereotypů", žel použitá metoda je neúčinná. Nevím, neumím se bavit tím, že chlapi slintají nad sexy pěvkou, Rus pije vodku, Maďar vaří guláš, přistěhovalci dělají podřadnou práci atd. Otravné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po té, co Gabor Csupo věnoval své dva první hrané filmy mladším diváků, svůj animovaný film věnoval dospělým. Zužitkoval své zkušenosti z produkce takových animovaných seriálů jako Lumpíci (1991) nebo Aaahh!!! Real Monsters (1994) a animaci původně adresovanou dětem použil pro satirický příběh maďarských, ruských, mexických a dalších přistěhovalců v USA. Bere si na mušku otázku amerického snu a je skutečně vtipný. Výborné filmové hlášky - paní domácí je tak stará, že hrála ve Zrození národa (1915). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animácia je výrazne nesympatická a filmový príbeh to ani nie je. Skôr sa jedná o "zlepenie" viacerých dobrodružstiev do jedného filmu, resp. ako keby to bol seriál. Zbytok ujde, i keď je to viacmenej komediálna naivita, niekedy šteklivá, niekedy trápna. Hodnotenie: 55% ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Imigranti Joška s Vladislavem přijeli do Ameriky za lepším životem, ale neměli to tak jednoduché jak si představovali. Film měl okamžiky, při kterých jsem se dobře zasmál, hlavně pár dobrých hlášek, ale mohlo jich být víc. Zlatý střed, který nenadchne ani neurazí 55% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Animovaní imigranti v animovaném Los Angeles poznávají na svou vlastní animovanou kůži animovaný american dream. Úsměvný pohled na realitu přistěhovaleckého života společně s nadsázkou vyobrazenými národními rysi přináší humor ne příliš vzdálený legendárním kresleňákům stanice FOX. Maďarská nehraná tvorba má od dob lišáka Vuka nebo rodiny Smolíkovi místo v mém filmovém srdci, do kterého se vodkomilný Vladislav se svým širokým ruským úsměvem a typicky proneseným „da“ taky vejde. ()

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Pro mě, co do animace, zajímavý film. Osobně jsem neměl problém s tím, že byl film relativně jednoduchý dějem. Dostatečně mi to vynahradila již zmíněná animace, vtipnost i spád. Aspoň tedy mě to příjemně a rychle uteklo. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Originální, avšak šílené úzkoprsé, vyhrazené a černobílé. Tvůrci se snažili o extrémní nadsázku, která ale dopadla jako extrémně nevýrazné zobrazení jednostranných názorů na imigranty. Místy až blbé, místy zábavné. 4/10. ()

zdeci 

všechny recenze uživatele

Tak po pár pivech, nějakém tom grogu, dni úplně na pytel, trapném díle Všechnopárty a Uvolněte se; navíc před 50 km pochodem před spaním vcelku zábavná záležitost. Taková ta, jak můžete absolutně vypnout a semtam se zasmějete úplné kravině z maďarsko-amícké koprodukce. Ve světle výše uvedených skutečností dávám 3 hvězdy! ()

Tomas_2002 

všechny recenze uživatele

Ale jo, mě se to celkem líbilo :-D Konflikt amerického snu s typicky ruskou náturou. Do toho nadržená domovnice ghetta pro přistěhovalce, indická rodinka a vůbec celkem pestrá plejáda podivínů. Jen ten Maďar mi tam moc neseděl...,ale třeba to je zrovna typické pro Maďary :-D Tenhle fim prostě od diváka vyžaduje celkem velkou spoustu smyslu pro pokleslý a laciný humor. A to já dokážu ocenit :-D ()

Reklama

Reklama