Reklama

Reklama

Určitě jste o něm četli v bulváru. Hollywoodské zlatíčko Johnny (Stephen Dorff) bydlí v proslulém hollywoodském hotelu Chateau Marmont. Jeho okolí brázdí v nadupaném Ferrari, a když je zrovna doma, bývá tam s ním dostatek krásných dívek nebo uklidňujících prášků, které mu pomáhají tenhle sladký život zvládnout. Z ničeho nic se jednoho dne přede dveřmi jeho apartmá objeví jedenáctiletá dcera Cleo (Elle Fanning), jediný úspěch jeho jinak velmi nevydařeného manželství. Jejich setkání donutí Johnnyho, aby se ohlédl za svým dosavadním životem a upřímně si odpověděl na otázku, ke které dříve či později dospěje každý. Nešel jsem náhodou po špatné životní cestě? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel Partina smazal svůj příspěvek.

dehtak

dehtak (hodnocení, recenze)

vetsi nudu jsem uz dlouho nevidel : Jasnej odpad, dej o nicem , konec o nicem a celej film obrooooooooovkaaaaaa nudaaaaaaaaaa

hygienik

hygienik (hodnocení, recenze)

Pri prvej projekcii v kine som bol z herectva Elle z kamery a réžie nadšený. O rok si pustím film a zrazu ma film nudí a Elle sa podozrivo herecky podobá na Dakotu - zdá sa mi byť nevýrazná. Smutná zmena názoru. Ešte, že ma napadlo skôr než si kúpim originál DVD, si to požičať a zistiť, či to naozaj chcem mať vo filmotéke. Ďakujem, netreba!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

24online

24online (hodnocení, recenze)

Mě se to moc líbilo, už jen za tu kameru a dlouhé záběry, to mám prostě rád :) Musím se přiznat že jsem tento film chtěl vidět hlavně proto, že tam hraje Elle Fanning. :)

 (hodnocení, recenze)

Netvrdím, že jsem z toho byla nadšená, ale ani nemůžu tvrdit, že mě to nezaujalo. Co člověk, to názor a nelze se zavděčit všem. Proto chápu negativní i pozitivní kritiku - neoblomné fanoušky téhle režisérky, i lidi, kteří jsou zvyklí ve filmu "na akci". Je to v pořádku, pokud od filmu očekáváte pouze to, že vás bude bavit. Čímž netvrdím, že Somewhere bavit nemohl... Bavit vás mohl,  ale asi nePObaví!
Je to o životě! Často se o filmu píše jako o vztahu otec-dcera. Mně to to tak nepřijde. Mně přijde, že je to spíš o něm, než o jejich vztahu. Ona je jen takový doplněk do toho příběhu, přihodila se mu tam... Někdo říká, že je to prázné, pomalé, bez děje... Já zase říkám: JE TO ZE ŽIVOTA! Nebo komu z vás se stane, že jdete po ulici, STŘÍH, přijede Richard Gere v nablejskaném fáru, STŘIH, sedíte u stolu se svíčkami, STŘIH, Gere vedle vás klečí na koleni a žádá vás o ruku, STŘIH, svatba, STŘIH, titulky...? Konec Endle Schluss? Ale no tak! Vzpomeňte si na mě, až v pondělí budete sedět zase ve škole/v kanclu a vaše každodenní rutina bude neodvratitelně plynout odnikud NIKAM (!)...

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

mi se to libilo. Kamera je podobná jako třeba ve filmu Lake Tahoe. Pomalý a rozvláčný styl tomu výborně sedí. Lehce Jarmuschovské, trochu připomíná povídku s Cate Blanchet z povídkového filmu Ten Minutes Older: The Trumpet.

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

já to tedy ještě neviděl, ale když vidím americký víkendový žebříček, kde to udělalo 250 tisíc dolarů, teď s 53 kin ve 4. víkendu, tak to asi špatný film nebude http://www.boxofficemojo.com/weekend/chart/ ,napočítal jsem jen 6 filmů, co mají víc diváků na kino. A ze světa mně fascinuje přes milión dolarů z Německa, na tržbách. Že to vydělalo vatu v Itálii, to chápu (Zlatý lev). Ale jak říkám, neviděl jsem to, ale myslím, že se mi to bude líbit.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

2Rover: Přiznávám se, že film nic neřekl, ale to taky nemusí okamžitě znamenat, že je špatný. Dlouhé záběry jsem vdržel do návštěvy maskérny, tam už jsem to opravdu nevydržel. Film jsem sice okomentoval, ale hodnotit si opravdu neodvážím.

Rover

Rover (hodnocení, recenze)

myslím, že ty dlouhé záběry měly nějaký smysl nebo důvod, tím, žes je přeskakoval jsi právě sám sobě znemožnil film pochopit.. myslim, že to nehodnocení je dobrá varianta, kéž by takhle přemýšleli všichni.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

2Rover: Jsem si nbyl jist, protože popis filmu jsem si přečetl až po shlédnutí a nějak mi ani nekoresponduje s dějem. Dlouhé přibližující se záběry jsou zajímavým zpestřením, ale pokud se ve filmu něco děje. Tady jsem akorát přeskakoval. Přišlo mi to jako single verze Lost in Translate. Tentokrát uvažuji o neohodnocení.

Rover

Rover (hodnocení, recenze)

nejde o nic... a chápat není třeba, nepochopil/nelíbilo - nevadí

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Zeptám se na rovinu: o co v tom filmu jde? Vůbec jsem nepochopil, na co se to dívám.

ad-k

ad-k (hodnocení, recenze)

Nebýt Febiofestu, Marie Antoinetta zůstala opomenuta zrovna tak. Na pražskou festivalovou premiéru to však z hlediska data letos nevypadá...

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

...proč posunuli českou premiéru z ůnora na duben ?? Že by čekali, až si to všichni pohodlně stáhnou a pak budou šolíchat jednu kopii po festivalech a okresních (bez urážky) kinech? Jako to udělali s Runaways...Ale co by člověk chtěl od těch distributorských géniů, když nedají v kinech ani Unstoppable s Denzelem Washingtonem....

zlabus

zlabus (hodnocení, recenze)

Imho se naopak jedná o velice povedený název, který vystihuje podstatu filmu a nijak neruší. Tedy, pakliže by se jednalo o verzi s "i". Takhle jsem z toho trošku v rozpacích.

termi

termi (hodnocení, recenze)

zrovna zase název který bych vůbec nepřekládal.. stejně by více lidí nepřilákal na tento film - to jest jediná politika distributorů u překládání názvů..

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Ne. Imho Bonton udělal překlep a všichni to od něj opsali

zlabus

zlabus (hodnocení, recenze)

Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že skutečně by český název měl znít Odnikud nikam. Nebo máte dojem, že hlavní hrdina prošel nějakým zásadním vývojem?

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

buď jak buď, v USA tenhle film má vyděláno 714 tisíc dolarů za 22 dní z pouhých 7 - 17 kin, a tedy hit, jako prase, má snad i nejvyšší počet diváků na kino ze všech filmů a divil bych se, kdyby ho nedali do mnohem více kin. A těch 7 miliónů, co stál, už má stejně vyděláno ze světa. A to má přitom R-kovou a tedy omezenou přístupnost.

Rover

Rover (hodnocení, recenze)

já se tanečnicím teda smál... ale po vašich argumentech uznávám, že to komedie nebyla.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Rob Roy: Doufám, že to nevyzní nabubřele, ale děkuji, tohle jsem chtěl slyšet. Přesně tak to vnímám i já...

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

V prvních okamžicích těchhle scén jsem se zasmál, ano. Ty pocity při těch sekvencích projdou několik stádii. Komedie to není, ale líznutý to humorem rozhodně je. I když ne natolik aby to bylo v popisu žánru

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Rob Roy: Provádíš výčet KOMEDIÁLNÍCH scén, ano? Jestli smích, tak jen nějaký vnitřní, hořký, jak píše termi. Ale komedie? Ty ses vážně smál (jako při komedii) sexy blonďatým dvojčatům, které tancují u tyče a ani nedokáží vzrušit chlapa, kterému je ta produkce určena? Smál ses stalkerovi, který píše vulgární smsky? Smál ses tomu, že všechny ženy nabízejí hrdinovi jen to jedno a žádná neprojeví zájem si popovídat, vyslechnout ho? Smál ses tomu, že povaha médií je dementní atd.?

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

tanečnice u tyče, sms-ky, rozbitá vana, slečna co ukazuje kozy na balkóně o patro níž. otázky novináře na tiskovce....

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Mohli byste vypsat pasáže, které by se daly označit jako komediální? (Mimo hraní videoher si žádné nevybavuji.) Možná jsme viděli každý jiný film...

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Vlastně jo, je to nejlepší film, jaký jsem v roce 2011 viděl :-))

A když už jste takhle "opravili" ty žánry, opravte i to datum premiéry, dík

termi

termi (hodnocení, recenze)

mno je pravda že jsem se párkrát zasmál ale velmi hořce.. můj zatím druhý nejoblíbenější film roku (2010)

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Raver: Matěji, podle hodnocení jsi to viděl, pak mi musíš potvrdit, že je to čistokrevné drama. Ostatně, stojí to i na IMDb. Žánr komedie nahodil někdo, kdo tenhle snímek zjevně neviděl...

Rover

Rover (hodnocení, recenze)

Jirkem - nějak se to zaškatulkovat muselo... Komedie, Drama je tomu imho nejblíž

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Posunuto na 14.4....Febiofest se asi chystá pozvat i Sofiu Coppolu

Jirkem

Jirkem (hodnocení, recenze)

Pořád jsem čekal, kdy se něco stane, kdy přijde nějaký zlom, nebo alespoň vtipná hláška, bohužel jsem se nedočkal až do poslední minuty filmu vůbec ničeho.. Komedie? Nějak jsem postrádal vtipné scénky. Drama? Nejdramatičtější z celého filmu asi bylo když píchl pneumatiku a musel zavolat odtahovku.. 1/10

HOODY

HOODY (hodnocení, recenze)

přesně tak, ve filmu se skoro nemluví a když už, tak to neni nic složitého... SydneyB: Ty anglický titulky jsou jenom na některé scény, kde se mluví v italštině. Jinak sleduj http://www.titulky.com/?Stat=5&item=5753 , nějaký překladatel už na českých pracuje, ale podle předběžného datumu dokončení mu to bude trvat docela dlouho...

Dines

Dines (hodnocení, recenze)

Já nenašel žádný, ale ve filmu se ze začátku skoro vůbec nemluví a angličtina je tam velmi jednoduchá, takže mi to vůbec nevadí :-)

SydneyB

SydneyB (hodnocení, recenze)

A nenašel někdo aspoň anglický? Všechny, co jsem já našla, jsou až od 47. minuty.

Reklama

Reklama