Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vězeňský dozorce Vince Rizzo (Andy Garcia) má strašné tajemství. Vlastně má několik tajemství. Jedním z nich je fakt, že se touží stát hercem. A tak po večerech tajně navštěvuje hodiny herectví. Za jeho nepřítomnosti se mu začíná odcizovat celá jeho rodina. Přicházejí pravidelné hádky se ženou, synem i dcerou. Poslední kapkou je pak Vinceho náhlé rozhodnutí přivést do domu mladého odsouzence, kterému chce pomoci začlenit se do společnosti. Každý člen rodiny má svá velká tajemství a problémů přibývá. Vše neodvratně dospívá do okamžiku, kdy se křehká struktura lží zhroutí. Všichni zúčastnění se ze všech sil snaží tento konec odvrátit. Vypadá to ale, že právě tajemný trestanec je tím správným katalyzátorem, jenž pomůže pravdě na světlo. (Brady)

(více)

Recenze (98)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $6,671,036Tržby Celosvetovo $7,857,709Tržby za predaj DVD v USA $1,735,044 //počet predaných kusov 102,648 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každé rušné město potřebuje ostrov klidu a každá rušná duše potřebuje místo odpočinku..... Filmeček o jedné docela nenormální rodince, která si potřebuje popovídat o svých nejintimnějších tajemstvích. V první půlce je čas pro jízlivý i sympatický humor (žádný zvratky), ta druhé spíš řeší vztahy, osobní problémy a nepochopení. Milovníci dramat (a divadla) ocení zajímavej konec, ve kterým se vyperou všechny sračky. Přesto bych tento film, který nabádá k upřímnosti doporučil jen jako jednohubku pro poklidné odpoledne. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem milován nefunkční rodinou. 2.) Nevím, jak se řeší rodinné problémy. 3.) Jsem bachař a chodím do kurzu herectví. 4.) Toužím po Velmi Krásné Ženě. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Otec bachař chodí do kurzu herectví, před rodinou to tají. Matka má pocit, že ji manžel nějak uniká, snad podvádí, před rodinou to tají. Dcera je striptérka, před rodinou to tají. Syna vzrušuje krmení extrémně obézních žen, před rodinou to tají. Otec má ještě jednoho syna s jinou ženou, kterého si vezme domů na probaci z vězení, obojí (vězení i příbuzenství) oba tají. A já se ptám: "Kdo ještě neví, jak tahle americká komedie bez humoru, ale plná rodinné soudržnosti skončí?" Řekneš-li, čtenáři: "Já," nejspíš bys měl požádat POMA, aby ti na ČSFD zrušil účet. Slabé **. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po opravdu dlouhé době jsem viděla opět herecký koncert Andyho Garcii. Sledovat ho mimo jiné např. při konkurzu uchazečů, byl pro mě opravdu zážitek. Od komedie se očekává humorný nadhled nad lidskými slabostmi a lidskou nedostatečostí, kde se problémy hlavního hrdiny nakonec podaří vyřešit a všechno dobře dopadne. To rozhodně mé očekávání splnilo. Díky za tip na tento skvělý film, byla jsem víc než spokojená, protože najít něco kvalitního v tom obrovském množství komedií se stává už téměř zázrakem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film je v rámci svého žánru docela zajímavě rozvržený, ale body mu značně ubírá odér příručkové scenáristiky. Vsadila bych se, že v literárním scénáři by se daly přesně na stránky rozpočítat všechny plot pointy přesně tak, jak mají být. Ve výsledku ale většina zlomů působí nepřipraveně a nepřirozeně a výběr herců tomu moc nenahrává. Mám zrovna takovou malou lásku k Ezrovi Millerovi, takže k němu výhrady nemám, ale zbytek představitelů by se dal popsat na modelovém příkladu Stevena Straita - ten je sice roztomilý, sem tam nějaký vtípek utrousí pěkně, ale vlasy a vousy jsou očividně nalepené a tím se nám boří čtvrtá stěna (aniž by to autoři chtěli), a lehká (a potenciálně freakovská) komedie ztrácí svou hlavní avízu, totiž tu lehkost, plynulost. A už se nějak zase ztrácím v souvětích. Zkrátka, nedostatek kouzla postav nemůže formální práce štábu ničím nahradit a zázrak nenastává. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie s jednoduchou, avšak funkční zápletkou. Místy docela úsměvná, ale především příjemná a pohodová. Na druhou stranu, celkem dost záleží na tom, kdo je zrovna na scéně. Pasáže s dvojicí Garcia-Mortimer byly výborné, stejně tak sólová vystoupení prvního jmenovaného (casting!), společné rodinné scény však postrádají tu správnou šťávu (stolování + poněkud nezvládnutá „řecká tragédie“). Co se týče předvídatelnosti, nelze od filmu čekat nic překvapivého, ale (ne) vyvinutí jedné linie příběhu jsem přesto nečekal. Celkově mi to vychází na slabší, ale přesto ještě 4*. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další americká nezávislárna, další neotřelý příběh a další dysfunkční rodina. Nezávislé filmy já hodně rád, musejí mě však nějak zaujmout a to se City Islandu podařilo tak napůl. Vynikající Andy Garcia v roli dozorce, vedoucí dvojí život (skrytý herecký talent) a také v roli neschopného manžela, jehož manželka a dcera berou společnou domácnost lhostejně, jako nutné zlo. Každý ze zúčastněných přede všemi něco tají a samozřejmě to nemůže dopadnout jinak, než postupným vycházením pravdy najevo. Což o to, zůsob, jakým se věci pomalu vyjasňují a odhalují je podán příjemně a přirozeně, ale přesto celý film působí, jakoby nic neplynulo nikam. Vše se odehrává jen proto, aby se v závěru všichni dozvěděli, co se dozvědět mají. Formou ani hereckým obsazením nelze film za nic odstřelit, ale divácký zážitek byl od začátku zaseknut někde v půli cesty a ne a ne se pohnout jakýmkoliv směrem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

City Island je opravdu scénáristickým skvostem. Plejáda herců slavných jmen se sešla na jednom prostoru a vyšel z toho výborný snímek s propracovaným příběhem, v němž má každý haluz a smůlu v jednu chvíli. Andy Garcia to dopracoval tak daleko, že zaujal castingovou porotu a možná se dostane do Scorseseho filmu, Steven Strait je zase sexy s těma fousama a Ezra Miller je jako Paul Dano, ti kluci mají obličej, se kterým prostě nemůžou zahrát "normální" roli :) Tady má slabost pro MILF a Emily Mortimer je jako spásný anděl. Vrcholem snímku je scéna velkého odhalení všech zúčastněných na silnici. Jako by člověk sledoval řeckou, rodinnou tragédii. To tedy byla po(d)vedená famílie :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dnes to naozaj dá veľkú námahu, kým sa divák dopracuje k takejto idylicky jednoduchej filmovej pochúťke. V nezávislom šate zabalená, áčkovými hercami predvedená, a i keď trošku nemotorne ukončená, tak cez to všetko perfektná prechádzka filmovým umením. Sympatický príbeh o rodine, v ktorej nie je všetko tak ako má byť, cez to všetko sú ich problémy viac úsmevné, než tragické. Záverom sa film síce trošku uberá smerom k antickej tragédii, záver samotný trošku zaváňa tým hollywoodskym, takže to mohlo skončiť niekde uprostred. Nebyť tejto chybičky krásy, tak by to bol stopercentný zážitok, najmä vďaka hereckej úprimnosti (Andy Garcia boduje naplno), scenáristickej ľahkosti (najmä v dialógoch) a hudobnej zložke. Viac takýchto. 90%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

City Island je založený na nevtieravom humore, je totálne jednoduchý a oddychový. Príbeh si svojským šaškovaním postupne získava divácku náklonnosť a počas 1 a pol hodinovej nadsázky všetky postavy postupne odhalia svoje tajomstvá. O top secret záležitostiach vie len postava a divák, čo som si celkom užívala. Film je tak trochu ad normum, baví, pošteklí bránicu (výborná scéna Andyho Garciu ala Marlon Brando), občas spôsobí jednorazový výbuch smiechu, záverečná scéna je dosť hystericky vygradovaná, film by sa kľudne zaobišiel aj bez záveru a nestratil by na komediálnosti a ušetril by divákovi mierne rozpačitý dojem v závere. Celkovo som však veľmi spokojná, je to komédia, ktorá príjemne pobaví a neurazí "šedú mozgovú". ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Scéna z castingu a očekávané finální rozhřešení si získaly mou pozornost, jinak se mi ale zdálo, že se tohle dramedy nijak nevymyká z průměru, ačkoli skvěle zapadá mezi podobné vztahové hříčky alá Welcome to the Rileys, nebo Kids are all right. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

neotřelá americká komedie s odlehčenou atmosférou, nenucenými dialogy, úžasně vytvořenými (a zahranými) charaktery a skvěle vygradovanou pointou... malý velký film, který si nechce hrát na megasuper popcornový blockbuster, a to je přesně to, co mu svědčí... lež má krátké nohy a kór na městském ostrově s ní evidentně daleko nedojdete... 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká talianska rodinka, v ktorej každý člen má nejaké to tajomstvo, ktoré pred svetom úpenlivo stráži až raz.... až raz príde niekto, kto všetko vráti na pravú mieru k všeobecnej spokojnosti... Taký priam až rozprávkový námet, ale na druhú stranu veľmi príjemný a pozitívne ladený. Začiatok bol síce trošku ťažkopádny, chvíľu mi trvalo kým som si na všetkých a na tú všeobecnú urevanosť zvykol, no našťastie sa to zakrátko rozbehlo, pričom dejová linka ma potom už neustále až do konca zásobovala zaujímavými a často i vtipnými situáciami. Koniec bol zo všetkého najlepší, také finálne odhalenia právd pred všetkými mám veľmi rád. Nadpriemer. 75/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása! Vezměte rodinu, každému členu přiřaďte nějaké tajemství, zálibu, úchylku, problém, něco, co před ostatními skrývá, nenásilně je šoupněte na pár dní na jedno místo a máte film. A to dokonce přirozeně vtipný film, protože jste měli kliku a vybrali herce, kteří k sobě pasují a působí přirozeně. # Otec rodiny, ve které jsou hádky na denním pořádku, dělá dozorce v base. Jednoho dne ve vězení objeví svého syna, o jehož existenci sice ví, ale nikdy ho neviděl (natož pak jeho žena a děti). Na podmínku ho vezme k rodině domů, ale nikomu neřekne, že jde o jeho syna. Navíc přijíždí na jarní prázdniny dcera, která studuje VŠ. Pak je tu ještě manželka a druhý (mladší) syn a zábava může začít. To je tak pro představu. Je to oddechovka; mě oslovila i pobavila; snad i někoho dalšího... 79% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, ze začátku mě to vůbec nebavilo! Musela jsem si tento film pustit dvakrát, jelikož jsem to poprvé vypnula asi tak po 15 minutách nudy, ale jsem ráda, že jsem si ho pustila podruhé, jelikož to opravdu stálo za to. Je to hodně vtipné a nevšední, jednoduše originální. Bavila jsem se a to hodně. Postavy jsou skvělé až na Emily Mortimer - tu opravdu nemusím, vůbec se tam nehodila a její mastné vlasy mě celkem iritovaly. O vtipné scénky a celkově vtipný snímek vážně není nouze. Rozhodně to stojí za to! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je to navenek taková normální čtyřčlenná americká rodina, jakých je určitě spousta. Ale to by každý nesměl mít svoje tajemství, které se snaží za každou cenu před ostatními chránit. Až příchod bývalého trestance spustí pomalu, ale jistě nezadržitelný kolotoč, který nakonec přispěje k tomu, že tahle nefukční rodina se možná opět vrátí zpět do normálu. Velmi příjemná komedie, na kterou jsem narazil ve svém budíčku v čele s tradičně bezchybným Andy Garciou v hlavní roli rodinné " hlavy ", se kterou ale ostatní členové kývají na všechny světové strany. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku som vedela, že sa mi to bude páčiť. Šialená rodina - a to doslova - hlava by ma asi bolela u nich na obede. Viem, všetci máme nejaké tie tajomstvá, tieto tu boli tak trošku neobyčajné. Herci boli výborní a Garcia doslova žiaril. Muzika tiež parádna. Ezra ako vždy divný. Naozaj pozitívny film, páčilo sa mi. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Zatraceně příjemná rodinná komedie se sympatickým hereckým obsazením. Celý děj se zdá jednoduchý, ale postupem času se příběhy a osudy lidí začnou krásně proplétat a vy jen čekáte jak vše dopadne. Opravdu hodně milé překvapení a Andy Garcia pořád umí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Andyho Garcii,ve filmu,kde lež za lží,vede jen k další lži,neupřímnost a strach z komunikace ničí rodiné štěstí a taky film o tom,že na svoje sny nikdy nezapomenete a pokud vás v nich někdo podpoří a dodá vám kuráž,nejsou nesplnitelné.Film mě mrtě překvapil a velice potěšil.Miluju filmový klub a nezávislé filmečky a můžu vám děcka říct,že City Island je jedním z nejlepších,které sem viděl.Hned za Blikajícími Světly. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hořkosladké vyprávění o jedné "standardní" americké rodince, kde má každý člen své velké tajemství a všechna vyjdou najevo ve chvíli, kdy otec pracující jako vězeňský dozorce, přivede do své rodiny mladého výtržníka. Nejedná se o bezchybný snímek, ale na poli amerických "malých" filmů se jedná o příjemné překvapení, které naštěstí více baví, než moralizuje. ()

Reklama

Reklama