Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vězeňský dozorce Vince Rizzo (Andy Garcia) má strašné tajemství. Vlastně má několik tajemství. Jedním z nich je fakt, že se touží stát hercem. A tak po večerech tajně navštěvuje hodiny herectví. Za jeho nepřítomnosti se mu začíná odcizovat celá jeho rodina. Přicházejí pravidelné hádky se ženou, synem i dcerou. Poslední kapkou je pak Vinceho náhlé rozhodnutí přivést do domu mladého odsouzence, kterému chce pomoci začlenit se do společnosti. Každý člen rodiny má svá velká tajemství a problémů přibývá. Vše neodvratně dospívá do okamžiku, kdy se křehká struktura lží zhroutí. Všichni zúčastnění se ze všech sil snaží tento konec odvrátit. Vypadá to ale, že právě tajemný trestanec je tím správným katalyzátorem, jenž pomůže pravdě na světlo. (Brady)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

City Island aneb jak si spravit chuť po pitomý hovadině jakou byli Správci osudu. Nezávislý filmy žeru a tenhle patří k těm nejlepším, co jsem v životě viděl. Finální gradace na ulici, kdy se sbíhají všechny příběhy zúčastněných je naprostý herecký koncert a děkoval jsem bohu, že Andymu Garciovi pomohl zdrhnout tenkrát z Kuby. Nejlepší real comedy, co jsem v poslední době viděl. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku som vedela, že sa mi to bude páčiť. Šialená rodina - a to doslova - hlava by ma asi bolela u nich na obede. Viem, všetci máme nejaké tie tajomstvá, tieto tu boli tak trošku neobyčajné. Herci boli výborní a Garcia doslova žiaril. Muzika tiež parádna. Ezra ako vždy divný. Naozaj pozitívny film, páčilo sa mi. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

City Island je filmom, ktorý dokáže zasiahnuť srdce aj mozog a robí to úplne prirodzene a nenútene. Veľkým plusom je scenár, písaný "ľahkým perom", pričom sa snaží poukazovať aj na typické a filmovo prevarené rodinné stereotypy, našťastie nie nasilu. Postavy sú sympatické (Garcia rules!!!), pár menej sympatických, niektoré tak trochu zbytočné (napr. syn), ale určite im budete v podstate každej fandiť. Film viac funguje ako milá komédia, dramatické línie sú trocha kŕčovité (predovšetkým ten pomotaný a umelý záver, ktorý dobrý dojem trochu kazí). Každopádne City Island je príjemným ľahkým filmom, ktorý zanechá dlhodobo dobrý dojem... ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Truth is stranger than family. Perfektně rozehraná rodiná krize, které postupně spěje k jistému konci. Všichni lžou, ale nakonec budou muset stejně s pravdou ven. Všemu tomujně vede Andy Garcia, který si to po pacinovsku suveréně krácí celým filmem. Taková scéna na castingu, to bylo něco. Celkově je City Island příjemná maličká komedie, kterou zajisté nepohrdne žádný filmový fanda. Pohlazení po duši. "I´m Vince Rizzo..." ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* přes mé oblíbence se mi podařilo objevit tuto zajímavou americkou nezávislou především konverzační drakomedii. V rámci nezávislé scény na mě však působil hodně americky vlastenecky, přesto to nebylo až tak na škodu a možná o to osobitější. A i když je příběh jednoduchý, naivní a vlastně i trošku předvídatelný, tak je tam tolik zvratů, že nenudil. Tak dobře nudil, ale jen chvilku ze začátku než se dostal do do správných obrátek. Prostě příjemný odpočinkový film, který s radostí doporučím. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Andy Garcia a jeho dcéra Dominik García-Lorido si zahrali aj vo filme otca s dcérou. (U_S_O)
  • Všetky exteriérové scény boli filmované priamo na City Islande v Bronxe. Ak si pozriete túto lokáciu cez Google Maps a priblížite si východný koniec Horton Street v "street view", uvidíte dom Rizzovcov. Čudné však je, že dom oproti, kde bývala slečna Botero, je úplné iný. (MDesign)

Reklama

Reklama