Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vězeňský dozorce Vince Rizzo (Andy Garcia) má strašné tajemství. Vlastně má několik tajemství. Jedním z nich je fakt, že se touží stát hercem. A tak po večerech tajně navštěvuje hodiny herectví. Za jeho nepřítomnosti se mu začíná odcizovat celá jeho rodina. Přicházejí pravidelné hádky se ženou, synem i dcerou. Poslední kapkou je pak Vinceho náhlé rozhodnutí přivést do domu mladého odsouzence, kterému chce pomoci začlenit se do společnosti. Každý člen rodiny má svá velká tajemství a problémů přibývá. Vše neodvratně dospívá do okamžiku, kdy se křehká struktura lží zhroutí. Všichni zúčastnění se ze všech sil snaží tento konec odvrátit. Vypadá to ale, že právě tajemný trestanec je tím správným katalyzátorem, jenž pomůže pravdě na světlo. (Brady)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na první pohled není City Island nějaká extra šokující a zábavná tragikomedie, nicméně nejde taky o žádnou tuctovku. Asi to zní paradoxně, co jsem napsal, ale přišlo mi to tak. Máme tu čest s nenormální a dysfunkční rodinou, ve které má každý člen svá tajemství, touhy a strasti. Každý charakter byl sám o sobě dobře promyšlený a hercům skvěle padl jako oblek šitý na míru. I když člověk od začátku tušil, jak to nejspíš dopadne, tak i přesto jsem byl v mírném napětí až do konce filmu (Co kdyby?). Herecké obsazení bylo naprosto perfektní - v čele s Andym Garciou a Ezrou Millerem. Pohodový film, který se od ostatních jednorázových oddychovek liší tím, že si na něj vzpomenu ještě v budoucnu - a to v dobrém. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase nadpriemerná "nezávislá" vecička. Keďže ich zbožňujem, a priznám sa že v poslednom čase som mal na ne v pri výberoch v podstate dosť smolu...jej vychutnanie bolo teraz o to lepšie. A zvlášť btw, keď sa v nej Andy Garcia pripravuje na konkurz do filmu Martina Scorseseho:). Fajný úletík, nazdar ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Dnes to naozaj dá veľkú námahu, kým sa divák dopracuje k takejto idylicky jednoduchej filmovej pochúťke. V nezávislom šate zabalená, áčkovými hercami predvedená, a i keď trošku nemotorne ukončená, tak cez to všetko perfektná prechádzka filmovým umením. Sympatický príbeh o rodine, v ktorej nie je všetko tak ako má byť, cez to všetko sú ich problémy viac úsmevné, než tragické. Záverom sa film síce trošku uberá smerom k antickej tragédii, záver samotný trošku zaváňa tým hollywoodskym, takže to mohlo skončiť niekde uprostred. Nebyť tejto chybičky krásy, tak by to bol stopercentný zážitok, najmä vďaka hereckej úprimnosti (Andy Garcia boduje naplno), scenáristickej ľahkosti (najmä v dialógoch) a hudobnej zložke. Viac takýchto. 90%. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Truth is stranger than family. Perfektně rozehraná rodiná krize, které postupně spěje k jistému konci. Všichni lžou, ale nakonec budou muset stejně s pravdou ven. Všemu tomujně vede Andy Garcia, který si to po pacinovsku suveréně krácí celým filmem. Taková scéna na castingu, to bylo něco. Celkově je City Island příjemná maličká komedie, kterou zajisté nepohrdne žádný filmový fanda. Pohlazení po duši. "I´m Vince Rizzo..." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

City Island vznikl ve stejném roce jako stejně laděné Everybody's Fine a vzhledem k obsazení byl De Felittův film logicky zastíněn. Teď mohu říct, že zcela neprávem. City Island je vtipnější, neotřelejší, nenucenější a emotivnější. Má všechno, co má komedie řízlá rodinným dramatem mít a ještě něco navíc. Jestliže do Everybody´s Fine museli být povoláni prvoligoví herci nárokující si ty nejvyšší honoráře, tak City Island si vystačil s těmi mediálně méně propíranějšími, ale, troufám si říci, že v mnoha ohledech kvalitnějšími. Tenhle film mě potěšil jako už dlouho nic. 95% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Andy Garcia a jeho dcéra Dominik García-Lorido si zahrali aj vo filme otca s dcérou. (U_S_O)
  • Všetky exteriérové scény boli filmované priamo na City Islande v Bronxe. Ak si pozriete túto lokáciu cez Google Maps a priblížite si východný koniec Horton Street v "street view", uvidíte dom Rizzovcov. Čudné však je, že dom oproti, kde bývala slečna Botero, je úplné iný. (MDesign)

Reklama

Reklama