Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerák odohrávajúci sa na via ferrate? Ano, a slušne rozbehnutý, s parádnou kamerou. Ale akonáhle nastúpi na scénu vraždiaci maniak a outdoorové dobrodružstvo sa chce stať vyvražďovačkou, veškerá sviežosť je preč. Druhé dve tretiny filmu sú totiž iba zlepencom scénok zo všetkých možných, či už lesných alebo texaských vyvraždovačiek. I keby išlo o váš prvý film svojho druhu, oproti známejším predchodcom funguje v napätí sotva polovične. Herci tiež podpriemer. Striedma stopáž a rýchly spád deja pomáhajú, ale nezachránia. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hory za 5*. Nádherná krajina, lesy, skály, horské řeky - to by chtělo velké plátno. Hudba (Jean-Pierre Taieb ) hymnická, smyčcově táhla, potemnělá, k horolezecké části skvostně padnoucí. V horrorové části se proměňuje spíše ve zvuky a tóny. Škoda, že horolezecké dobrodružství je napínavější, než blížící se masakr. Scéna s lanovou lávkou nemá chybu ( byť dá vzpomenout Cliffhangera, a tak trochu i Indana Jonese...) - po ní bych se s chutí prošel. Jak bylo v jiných komentářích zmíněno, film se po půlce přehoupne do Pachu krve, případně Hory mají oči a další různé podobné texaské masakry, což je škoda. Postavy si vás příliš nezískají, ale v tomhle žánru jde snad už o běžnou věc. O ústředním monstru se raději ani nebudu rozepisovat. Gore efekty jsou však vydařené. Celkový dojem mně trochu kazily titulky. Věřím, že původně je Livingdead udělal bezchybně, ale verze, kterou jsem viděl, měla titulky jak od hotentota, kde většina diakritiky se proměnila v přeškrtlá o a jiné paznaky... ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Boli tu výletníci, snowboardisti, jaskyniari ale horolezci ešte nie. Až do teraz. Vertige dieru do hororového sveta neurobia ale na spríjemnenie nenáročného večera to postačuje. Už úvodné scény lezenia sú dostatočne adrenalínovou záležitosťou a potom k veci príde i jediný člen z Wrong Turn, ktorý nie je zrovna neporaziteľným monštrom ale len taký nezbedník a pri tejto kritickej situácii vyplávajú na povrch aj charaktery jednotlivých postáv. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Mazec. Ještě teď mě mrazí po celém těle. Frantíci vědí, jak natočit dobrý hororový příběh. Tento je ještě zasazený do krásné přítody na Balkáně, což je další plus. Ze začátku je to velmi napínavé, pak to sice upadné do klasické vyvražďovačky, ale v tomto případě budiš. A ten lesní tarzan byl fakt dobrej. Konec také nebyl šťastný a takových je málo. 75% ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

No víte, já mám taky závrať a proto se i na žebříku držím jako klíště, ale rozhodně bych se na horolezeckou výpravu nevydala ani kvůli Colinu Farrellovi a už vůbec ne s takovým pakem jako byl Fred. Ale to co přišlo pak, byla sice docela účinná léčba závrati, ale pro film, který ve svých horolezeckých momentech nebyl vůbec špatný, to bylo smrtící. Logika a paradoxně i napětí skončily a film se stal směšným, ale nikoliv nezábavným. (Kdo sehnal ty herce, a kde?) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama