Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nemám rád výšky a tenhle film mi ještě tuhle fobii zdvojnásobil. První polovina byla naprostá bomba. Lezení po skalách, to napětí, jestli někdo nespadne, nebo jestli se něco neulomí a vy nezamávate svým kamarádům když letíte dolů. Prostě atmosféricky skvěle zvládnuté a některé záběry mi vážně způsobily závratě. Jsem se ani nemohl naklonit z postele, strašná výška. No, od nástupu Toncka to ale přechází do takové té normální klíšovité naháněčky, kde se postupně umírá atd. Gore se objeví, ale je to úplně klasické a nějak to neohromí. Za první půlku bych dal i 5*, ale jelikož druhá byla slabší, zůstávám na 4*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +celkem dobře napsané postavy, jejich chování je přirozené, herce sice neznám, ale hrát umí, potěšilo mě prostředí ve kterém se děj filmu odehrává, má to i hodně hutnou atmosféru, občas jsem napětím nedýchal -problém by někdo mohl vidět v druhé polovině filmu, kdy se změní tempo a poodhalí se další část filmu, rovněž se (naštěstí jen občas) některé postavy chovali jako pitomci/// Závrať je podle mě povedený horor. Divákovi nabídne neokoukané prostředí, které samo o sobě by dokázalo všechny eliminovat. To že si tvůrci nakonec vzali na pomoc kanibalského zabijáka jim leckterý divák nemusí odpustit. Mě to ovšem až tak nevadilo. Částečně mi to připomnělo filmy Vertikal Limit a Wrong Turn, které byly v lecčem podobné./// Celkem 73%/// ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dej filmu sa odohráva v horách, ja som sa toho hneď chytil a veril, že to nemôže byť až tak hrozné ako to mnohí opisujú. Nakoniec s pokorou priznávam porážku, pretože toto bolo často strašne na hlavu. Môj blbý pocit ešte umocňoval strašný anglický dabing. Film je francúzky a ani neviem ako som sa dostal k tejto hroznej verzii. Dabovaná angličtina mi prišla z úst hercov ešte trápnejšia než český či slovenský dabing. Úvod filmu je celkom fajn, na snímaní hôr sa toho veľa pokaziť nedá, ale od momentu keď spadne most, to už ide s kvalitou len dole. Asi nemá cenu spomínať strapatého bezdomovca, uvrešťané postavy, chaotické zábery v tme, priblblé chovanie sa postáv...Dôležité je, že "madmaisel" má veľký výstrih na tričku...Takýchto vyvražďovačiek vznikli stovky a tomuto nebudem pridávať body len preto, že mám rád hory. 40%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

další z podobných filmů, ala skupina v lese na výletě, tentokrát evropská produkce. Opět klasický nesourodý model, to jest lichý počet dvě holky a tři kluci. V podtatě to bylo hodně předvydatelné a i jsem si velice dobře odhadl, kdo, že přežije. Přesto se to nechalo. Ps- nechápal jsem ty utržky z minulosti toho, co měl závrať, k ničemu to nebylo, jen to zbytečno kazilo děj a hlavně , proč jde lézt na hory, když se bojí a má závrať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem měl pocit, že by mohl být snímek „Závrať“ výjimečný film, ale on není výjimečný, on je celkem průměrný, protože nedovedl hlavně ve své druhé části nějak zásadně překvapit a ukázat, že ten začátek nebyl vlastně jen velmi dobrý úvod k tomu, aby se zabíjelo. Ti vidláci mi tu přijdou skoro jako pěst na oko a podle mě to nefunguje tak dobře, jak by mohlo, kdyby se tvůrci pokusili o trochu jiného nepřítele. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama