Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Halovi je devět a reverend Larson, jeho otec, umírá. Žádá syna, aby mu slíbil, že se nikdy v životě nesmíří s průměrností a najde si hezkou ženu. Když obtloustlý a málo přitažlivý Hal dospěje, navštěvuje s přítelem Mauriciem zábavní podniky, kde loví krásné ženy. Dvakrát se mu nedaří. Jeho současná přítelkyně Jill, se kterou měl jen jedno rande, mu řekne, že ji nepřitahuje. Ani v práci není povýšen, jak očekával... Když odchází od nadřízeného, setká se se známým guruem Tonym Robbinsem, který pomáhá lidem s problémy spojenými s důstojností a odvahou. Uvíznou ve výtahu a Hal mu vypráví o svých snahách získat krásnou ženu. Robbins mu řekne, že takové jednání je povrchní, a zhypnotizuje ho. Od tohoto okamžiku bude Hall hledět jen na vnitřní krásu. Mladík ztratí schopnost rozeznávat fyzický vzhled žen, ale neví o tom. Jednou se na ulici seznámí s krásnou štíhlou dívkou Rosemary. Její otec je ředitel firmy, kde Hal pracuje. Rosemary se svěří, že se přihlásila do zahraničních mírových sborů. Zatímco čeká na povolávací rozkaz, vypomáhá v dětské nemocnici. Hal stále nemůže pochopit, proč o sobě Rosemary tvrdí, že je tlustá. A také ho udivuje, kolik jídla spořádá. Rosemary nemá přítele, a když jí Hal řekne, že je štíhlá, myslí si, že se jí vysmívá. Zanedlouho pozve Rosemary Hala k sobě domů. Seznamuje se s ředitelem Stevem Shanahanem a při obědě mu nastíní své nápady, jak zlepšit činnost firmy… (TV Prima)

(více)

Recenze (259)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zprvu se to zdálo jako velmi dobrý nosný nápad, vsugerovat hlavnímu hrdinovi myšlenku, že krásá lidí je uvnitř, takže krásné mohou být i ženy, které nejsou podle jeho obvyklých měřítek (playmate 90-60-90 na 170), ale postupně se vkrádá otázka, že to vnitřní krásno si tvůrci představují přesně tak, jak on to vnější povrchno, takže tím tu původní bohulibou myšlenku vlastně shazují. Každopádně Jack Blackova komika a jeho ležérnost, s jakou si dělá šoufky sám ze sebe ...... to mám ráda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, klobouk dolů před Farrellyovic bratrstvem, že natočili další komedii plnou pěkných holek a přitom to zaonačili tak, aby to o pohledných holkách nebylo. A dokonce nechali hlavního hrdinu, aby se do těch svých halucinací zaplétal a měl z toho konflikty s "normálním" okolím, což má v sobě víc logiky a reality než všechny telenovely (a že jich je) s programem KSČM dohromady. Problém je v tom, co řekla kleopatra - díky tomu jak je Shallow Hal podán se ta pěkná myšlenka jaksi ztrácí. To víte, podvědomí je mocná čarodějka:) Nebylo to zlé, ale smutná kukadla Gwyneth Paltrow k sobě s poskakováním a ksichty Jacka Blacka moc nepasují. Dávám tři hvězdy, ale z filmu si nepamatuju nic...takže šeď průměru a 50%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Největším handicapem této komedie je její přístup k dané „problematice“. Pokud se bratři snažili říct, že všichni tělesně postižení jsou duší dobráci (což sice není pravda, ale budiž), pak nechápu, proč naprostá většina vtipů pramení právě z jejich zesměšňování. 50% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Slarque ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oba bratři zklamali. Hezká myšlenka, z které nevytěžili ani polovičku potenciálu je jen malou třešničkou na tomto shnilém dortu. Velká škoda, tahle dvojce by měla dát do filmu trochu více kvality a nespoléhat tak hodně na svá jména. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Bratři Farrellyovi opět zklamali. Jestli jsem se za celý film dvakrát opravdu upřímně zasmál, tak je to moc – a vzhledem k tomu, že by se mělo jednat o komedii, tak je to trošku málo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo je to za stoličku? Z akého materiálu to vyrábate!?“ – „Z ocele.“ Divák by musel byť blbec, aby nepochopil, čo nám chcú režiséri povedať: nezáleží na tom, ako človek vyzerá, ale aké má srdce. Viem si predstaviť, že o takejto myšlienke, o takomto peknom posolstve, sa dá natočiť dobrý film. To ale nie je prípad tohto filmu. O originalitu tvorcovia zjavne nestáli. Vyšmarili von oknom ako sympatického Jacka Blacka, tak (akiste pekne náročnú) masku Gwyneth Paltrow. Snímka nie je ani dostatočne vulgárne zábavná, ani inak zábavná a určite nie je natočená s láskou, hoc režiséri by sa so mnou možno hádali. Diváci z toho ale až tak rozpačití neboli: snímka s rozpočtom 4O miliónov dolárov zarobila na celom svete 141. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny to neni, ale jak Farrellyovi, tak Black maj spoustu lepsich filmu. Problem je, ze by to chtelo napad vic rozvest. Dost casto se totiz tvurci spokojily jen s tim, ze Black vidi sexy kocky a ostatni vidi prisery a spolehaj na to, ze to je vtipny, jenze se to casem omrzi, rozhodne to chtelo vic foru, protoze napad to spatnej nebyl. Taky skoda dojemnejch zaverecnejch 15 minut, skoda, ze Farrellyovi nemeli koule na to, udelat spravne nehappy-endovej konec, dokazu si predstavit, jak by se Black vsem vysmival a mohla to bejt parada. Nicmene i pres tyhle vytky se porad jedna o prijemnou romantickou komedii s par paradnima forkama, sexy Paltrow (kdyz je hubena) a sympatickym Blackem, akorat jako partaka bych mu spis dal Kylea Gasse, kterej tu je naprosto nevyuzitej, nicmene Alexander spatnej neni. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vždy se nemůžu dočkat až se krásná holka přestřihne na tu ošklivou. Moc příjemná oddychovka, kterou si pouštím minimálně jednou do roka. Nápadité a zábavné. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mohli bratři Farrellyové natočit po skvělejch komediích typu Blbý a blbější, Kingpin nebo Něco na té Mary je takovouhle nehoráznu sračku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co oči nevidí, srdce nebolí, aneb zhypnotizovaný Jack Black hledá pod nánosem tukové tkáně vnitřní krásu.. Hrozně schizofrenní komedie, která chce tít do povrchního posuzování zevnějšku, ale sama k tomu používá povrchní prostředky. Jeden z problémů filmů bratrů Farrellyových je, že trvají v průměru asi tak o 20 minut déle, než by měly. Opravuji. Problém filmů bratrů Farrellyových je, že trvají o 100 až 115 minut déle, než by měly.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ tento film porovnám s ostatnými jemu podobným, kde herci naberú megatony, ktorými poväčšine spravia hanbu nielen sebe, ale aj filmovému priemyslu, tak tento z nich vychádza pomerne ako víťaz. Všetko to zariadila sympatická dvojica v hlavných úlohách a rovnako aj dvojica za kamerou. 60%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bohužel ze zajímavého nápadu vznikl průměrný film. Na tohle dílko jsem se těšil hodně už kvůli herecké dvojici(jsem si ještě potvrdil, že Gwyneth Paltrow je velice fešná kráska) a také kvůli režii bratrů Farrellových. Bohužel film dopadnul tak, jaké je na čsfd hodnocení. Místy je to super a zas naopak někde těžce pokulhává. Myslím, že 3 hvězdičky si tenhle sympatický film zaslouží... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu obyčejné a mdlé, na tu druhou celkem vtipné a ve své podstatě originální. Není to žádné terno, ale dá se na to koukat...70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film, který se vzal příliš vážně a základní pozitivní myšlenku poslal do věčných lovišť. Jediné, co mě skutečně pobavilo, byla vystřižená scéna s Jenn Sky. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pokud budu tvrdit, že "Těžce zamilován" je ta nejdivnější romantická komedie, kterou jsem kdy viděl - věřte mi. Rozhodně si nemyslím, že bratrům Farrellyovým šlo o nějaké morální poselství a že by svou poměrně nechutnou komedií nastavovali pověstné zrcadlo módně-anorektickému symbolu ženské krásy (což je imho sám o sobě totální nesmysl - bavíme-li se o normálních chlapech). Podle mého si bráškové jednoduše dělali ze všech zúčastněných bohapustou legraci. Od tlusťochů, přes inteligencí neobdarované, až po lidi těžce tělesně postižené. A rozhodně si to užívali... já ne. Ovšem abych nelhal - několikrát jsem se zasmál. Tak nějak se za to ale stydím. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné, jak ostatní tvrdí. Akorát na tento film člověk nesmí nahlížet jako na další bláznovinu bratří Farrellyů. Tentokrát to přece jenom neni až tak čistokrevná komedie. Ten nápad je velice zajímavý, ale chvilkama přeci jen velmi nelogický. Pomalinku si začínám oblibovat Jacka Blacka, který dokáže hrát i civilněji, než ve svých předchozích rolích různé bláznivéh pomatence. Gwyneth Paltrow je opět velice roztomilá a ta její tlustá maska je skvělá. Mohlo to být lepší, ale přesto je to zajímavý film. Lehce silnějších 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malý, obtlstlý Jack Black nepatrí zrovna medzi mojich obľúbených hercov. Ale v mysterióznej, romantickej komédii "Ťažko zamilovaný" bol dobrý. Tak isto aj jeho filmová partnerka Gwyneth Paltrow. Je to zjednodušené, hollywoodske posolstvo o tom, že ozajstná krása človeka sa skrýva v jeho srdci. Očarujúca tvár, nádherné vlasy a dokonalá sexi postava nie sú to najdôležitejšie. *** ()

Související novinky

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama