Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá francouzská komedie o jednom nepoučitelném žákovi, jeho hodně naštvaném učiteli a o dni, během kterého se může stát úplně cokoli.  Píše se červen roku 1990 a v jednom malém provinčním francouzském městečku právě začíná poslední den školy. Ale i když maturitní zkoušky klepou na dveře, koho by to zajímalo. Lepší je začít se co nejdřív pořádně bavit. A možná by mohlo dojít i na upřímnost. I proto, zachvácen euforií z konce školní docházky, odhodí student Lucas všechny zábrany, vyhledá učitele, kterého měl na filosofii, a od plic mu řekne, co si o něm myslí. Což mimochodem nebyl zrovna dobrý nápad, protože děsivý profesor Martineau byl právě vylosován jako Lucasův zkoušející při ústní části maturity. Ale podobných trapasů v tento výjimečný den proběhne ještě několik. A některé se budou opět týkat profesora Martineaua. Lucas se například na první pohled zamiluje do půvabné neznámé dívčiny Clémence, z níž se vyklube pedagogova dcera. Ale co naděláte. V osmnácti nikdo moc neměří a raději rovnou řeže. A navíc právě skončila škola, a to omlouvá cokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Šípek 

všechny recenze uživatele

Pokud byste měli vidět jen jedinou takzvanou teen komedii z mnoha natočených během minulého desetiletí, pak toto je vaše volba. Nečekejte salvy smíchu, to co dostanete je veselý, sympatický, inteligentní, slušný, nevtíravý až komorní příběh o mladých studentech z Francie. Určitě mi po hodině a půl dáte za pravdu, že toto rozhodně promrhaný čas nebyl. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Francouzi zkrátka tyhle miloučké komedie umí. Smíchy se možná nepopadáte za břicho, ale humor není (jako u většiny amerických komedií) fekální ani jinak nechutný. Hlavnímu hrdinovi zkrátka musíte celou dobu fandit, aby našel svou vyvolenou (a aby složil maturitu u toho "ošklivého" učitele). Velice pěkné. ()

Reklama

atmen 

všechny recenze uživatele

Přijdu z odpolední směny a chci sledovat něco příjemného. Mžourám nad tv programem, předpokládám, že na nic zajímavého nenarazím. Hm, tak asi půjdu spát.... Ejhle, JE NÁM OSMNÁCT, nad názvem této komedie se potutelně usmívám a vzpomínám, na svých "bezstarostných" osmnáct (tak to nyní vnímám, tehdy ovšem...). Jo to byly časy. Je rozhodnuto, kouknu se, jak se líší dospívání "frantíků" od toho mého... Kvituji, že se film nesnaží být vtipný za každou cenu. A tak můžeme sledovat docela uvěřitelný film o strastech s maturitou, s láskami, o tom, že kamaradství překoná kdejakou svízel. Celé to působí tak nějak obyčejně, ale právě v té obyčejnosti je kouzlo tohoto snímku. A proto jsem si jist, že s k němu budu vždy rád vracet. Takové milé pošimrání vzpomínek na dobu, kdy končí bezstarostné mládí a začíná kruté objevování světa dospělých... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná teen komedie, která je oproti USA produkci nápaditější, má sympatické postavy i hezké rozuzlení, ale gagů i vtipných scének bylo na můj vkus poměrně málo. Nejzajímavější postavou je přísný učitel. Přesto příznivci žánru zklamáni nebudou. Příběh***, Akce>Ne, Humor*** Násilí>Ne,, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí>Ne. 6/10. ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Já se taky cejtim na osmnáct, asi proto se mě tenhle film tak líbí. Lucasovi jsem hrozně fandil aby svou Clémanse našel, což se mu pochopitelně povedlo. Její fotr, stírající učitel, kterýho Lucas na začátku vyfakuje je dost zábavnej. A ono vůbec se tam sešla taková příjemná partička na kterou se dalo koukat. Fantíci mě opět nezklamali a myslím že teenage filmy zvládají lépe jak američani. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama