Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá francouzská komedie o jednom nepoučitelném žákovi, jeho hodně naštvaném učiteli a o dni, během kterého se může stát úplně cokoli.  Píše se červen roku 1990 a v jednom malém provinčním francouzském městečku právě začíná poslední den školy. Ale i když maturitní zkoušky klepou na dveře, koho by to zajímalo. Lepší je začít se co nejdřív pořádně bavit. A možná by mohlo dojít i na upřímnost. I proto, zachvácen euforií z konce školní docházky, odhodí student Lucas všechny zábrany, vyhledá učitele, kterého měl na filosofii, a od plic mu řekne, co si o něm myslí. Což mimochodem nebyl zrovna dobrý nápad, protože děsivý profesor Martineau byl právě vylosován jako Lucasův zkoušející při ústní části maturity. Ale podobných trapasů v tento výjimečný den proběhne ještě několik. A některé se budou opět týkat profesora Martineaua. Lucas se například na první pohled zamiluje do půvabné neznámé dívčiny Clémence, z níž se vyklube pedagogova dcera. Ale co naděláte. V osmnácti nikdo moc neměří a raději rovnou řeže. A navíc právě skončila škola, a to omlouvá cokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

freddy 

všechny recenze uživatele

Myslím, nebo spíše si troufám tvrdit, že tato teenagerovská komedie z Francie je mimořádně vydařená. A to bude asi tím, že děj je sám o sobě tak trochu jiný, než jaký vídáme v puberťáckých filmech ze Spojených států. Zároveň zde nenajdete žádné fekální scény, nenajdete zde ani sprostou mluvu, a už vůbec hromadu sexy krásek. Tohle je prostě úžasná a inteligentní teenage komedie po evropsku, a Francouzi si s ní poradili s naprstou bravurou. Celá zápletka je velice triviální, ale přesto originální a já sám jsem byl na tento film zvědavý právě po přečtení popisu děje. Takže jen zkráceně. Mladík Lucas je poslední den ve škole a pak ho už čeká jen maturita, a tak řekne svému neoblíbenému profesorovi od plic, co si o něm myslí. Jenže tento profesor bude u maturity jeho zkoušejícím z filosofie. A Lucas se navíc zamiluje do dívky, která je právě dcerou tohoto profesora. Takže zápletka velice zajímavá, ovšem není to jediná zápletka, film se točí i okolo Lucasových kamarádů a kamarádek. A celé je to jedna velmi pohodová a inteligentní komedie o mladých nejen pro mladé. Bylo zde i pár dost dobrých vtípků, takže musím říci, že u mě vládne po zhlédnutí tohoto filmu naprostá spokojenost. Jen víc takovýchto sympatických a inteligentních komedií o puberťácích a budu naprosto spokojený. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo osmnáct let, první lásky, první šukačky, první průsery maturita za dveřma a v hlavě bordel jak v tanku tomu říkám grandiozní období života. Navíc ta hlavní holka to byla kočka, oni teda i ty ostatní byli slušný kóči, ale to by byly jen holčíčí předkrmy, kdyžto Valentine Catzéflis by byla v mý posteli jasnej hlavní chod ! Koukám, že to Vapet vydal na DVD, tak do toho jdu za 49Kč si vždycky rád poslechnu ty krásné romantické klučíčí řeči typu " Já mít před sebou holku jenom v kalhotkách, tak už z principu zautočím." A navíc ten učitel a jeho sarkmus. To je fakt palba ostrejma . ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná teen komedie, která je oproti USA produkci nápaditější, má sympatické postavy i hezké rozuzlení, ale gagů i vtipných scének bylo na můj vkus poměrně málo. Nejzajímavější postavou je přísný učitel. Přesto příznivci žánru zklamáni nebudou. Příběh***, Akce>Ne, Humor*** Násilí>Ne,, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí>Ne. 6/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně nechápu, jak to ti francouzi dělají. Laxně přede mne předhodí otřepaný příběh o hledání lásky mezi náctiletými a doposud nezjištěným způsobem mne donutí k tomu, abych se po celou dobu přiblble usmíval, přestože se mne podobné problémy již nějaké to desetiletí netýkají. Já se zkrátka bavil a proto nebudu hvězdami škudlit jenom proto, že tohle má k milníku filmových dějin asi tak daleko jako já k víkendové exkurzi na Jupiter. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Osemnástka je už dávnejšie za mnou a tak tieto problémy mladých frantíkov akože kto sa vyvracal do bazéna, kto komu dal a nedal a kto je s kým tehotný a starosti s absolvovaním maturity išli dosť mimo mňa. Raz sa však na francúzsky dorast pozrieť dá, ovšem komédiou by som film zrovna nenazýval. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Osmnáct mi už nějaký rok (bohužel/dík) není a tak asi úplné pochopení pro tyto filmy již nenajdu. Nebo že by to bylo spíše tím přehráváním?... - 23. 1. 2010 - 35% ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu idiotský film.... Nějak zjišťuju, že filmy o puberťácích nesnáším. Tolik debilních dialogů shromážděných v jednom filmu se jen tak nevidí. Takoví jsme nebyli. Mimojiné, každé druhé slovo v tom filmu je maturita. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

3* zasloužené. Film který nenadchne, ale ani nijak nepohorší či nezklame. Doporučuji shlédnout v období před maturitou - nejlépe o "svaťáku" :D ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Francouzská odpověď na americké teenageroviny. 1) Příjemný úsměvný film o tom, co si někteří z nás už ani nepamatují - o chuti prvního polibku, o vášni prvních milostných pohledů, o teenagerovském kamarádství a prostě o tom všem, čím jsme žili, když nám bylo sladkých osmnáct. 2) Neočekávejte nezapomenutelné dojmy, neopakovatelné okamžiky ani velké životní pravdy. Jen trochu milého života mládeže v rozvinuté kapitalistické společnosti s problémy jistě triviálními, přesto však proto ne méně bolestivými. 3) Zvláštní poznámku si zaslouží nepominutelný francouzský esprit a šarm, který provází téměř každou scénku. Eh oui, la France douce. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Francouzi zkrátka tyhle miloučké komedie umí. Smíchy se možná nepopadáte za břicho, ale humor není (jako u většiny amerických komedií) fekální ani jinak nechutný. Hlavnímu hrdinovi zkrátka musíte celou dobu fandit, aby našel svou vyvolenou (a aby složil maturitu u toho "ošklivého" učitele). Velice pěkné. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Teenagerovský filmík z liet 18-stich kedy stoja mladí ľudia na prahu dospelosti : kde je najednej strane maturita a na tej druhej vzťahy-sexualita-zábava......a tak...celkom príjemná nenáročná oddychovka. ( Ale bláznivou komédiou by som to teda veru nenazval - a to ani zďaleka ). ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo. Nebyla to ale podle mě tak bláznivá komeide, jak bych čekal. Příjemná romantická trochu poameričtělá komedie o napravení několika odlišných lidí. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie o problémech dospívání, která nikterak nepřekvapí, ale rozhodně ani neurazí. Ona to ani moc není typická komedie jako spíše lehký romantický film pro náctileté podle mnohokrát ohraného scénáře, u kterého od první minuty víte, jak to skončí. Každopádně Michel Blanc si roli přísného profesora užívá a díky němu se dají prominout i ty tupé dialogy. Moje hodnocení 40%. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Je nám osmnáct bol neskutočne sympatický film. Uvolnená atmosféra, miestami možno aj známe situácie a príhody. Nepochybujem že každá generácia si takouto príjemnou osviežujúcou neobmedzenou komédiou rada spríjemní chvíle. Velká pohodovka. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Přijdu z odpolední směny a chci sledovat něco příjemného. Mžourám nad tv programem, předpokládám, že na nic zajímavého nenarazím. Hm, tak asi půjdu spát.... Ejhle, JE NÁM OSMNÁCT, nad názvem této komedie se potutelně usmívám a vzpomínám, na svých "bezstarostných" osmnáct (tak to nyní vnímám, tehdy ovšem...). Jo to byly časy. Je rozhodnuto, kouknu se, jak se líší dospívání "frantíků" od toho mého... Kvituji, že se film nesnaží být vtipný za každou cenu. A tak můžeme sledovat docela uvěřitelný film o strastech s maturitou, s láskami, o tom, že kamaradství překoná kdejakou svízel. Celé to působí tak nějak obyčejně, ale právě v té obyčejnosti je kouzlo tohoto snímku. A proto jsem si jist, že s k němu budu vždy rád vracet. Takové milé pošimrání vzpomínek na dobu, kdy končí bezstarostné mládí a začíná kruté objevování světa dospělých... ()

Reklama

Reklama