Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český hokej zpátky na trůnu! Národní tým vyhrál mistrovství světa, jaké nemá v dějinách obdoby. Šest klíčových hráčů a hlavní kouč Vladimír Růžička se s odstupem vracejí k rozhodujícím i zákulisním okamžikům turnaje. Dokument o mistrovství světa v ledním hokeji 2005 ve Vídni a Innsbrucku připravili R. Záruba a K. Jonák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Omlouváme se fanouškům ostatních týmů. Tento dokument byl věnován návratu mistrů." To byla krása, když se kompletní sestava hokejových profíků z celé planety poprvé sešla na Mistrovství světa. I když to nebyla plánovaná akce, ale důsledek stávky v NHL, tak to stálo za to. Zraněný Ručínský rozhodoval zápasy, devítiprstý Jágr si stále vodil soupeře podle nálady svého pozadí a celou sezónu mizerně chytající Vokoun se záhadným způsobem proměnil v neprůstřelnou hráz. Pro mne je zkrátka velmi příjemné zavzpomínat si na mužstvo, které v průběhu deseti let dokázalo pětkrát vyhrát MS a přihodilo k tomu ještě jednu zlatku z olympiády. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejrychlejší kolektivní hru a zejména úspěchy českých borců vždycky velmi spolehlivě zahřejí. Divák pak s nadšením a hrdostí sleduje hokejová esa, jak si vodí své soupeře nebo jak nenechají nic projít skrz. Generace hokejistů, která se honí za plochým nesmyslem z vulkanizované pryže a která se jen tak opakovat nebude!! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Dokument o získání zlaté medaile české reprezentace. Parádní podívaná, vzpomínky na velký úspěch. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Krásné vzpomínky, hlavně semifinálovou branku v prodloužení a finálovou výhru nad Kanadou a nepochopitelným chováním kanaďanů na konci zápasu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

V NHL byla stávka. To umožnilo trenéru Růžičkovi, který převzal otěže národního mužstva po tragicky zesnulém Ivanu Hlinkovi, sestavit nejsilnější možné mužstvo. V jednom týmu se tak sešla parta kolem Ručinského, Straky, Jágra, Šlégra, Dvořáka, bratří Kaberlů či Tomáše Vokouna v bráně. Podobně silné týmy měli i soupeři. A tento hvězdami nabitý turnaj Češi vyhráli. Nezapomenutelné okamžiky jsou: trápení s Kazachstánem: ČR - Kaz. 1:0 (31. Hemský); ČR - Slovensko 5:1; prohra s Ruskem 1:2; čtvrtfinále proti USA s opačným scénářem než rok předtím v Praze, tedy ČR - USA 3:2 po samostatných nájezdech; semifinále ČR - Švédsko 3:2 v prodloužení; finále ČR - Kanada 3:0 a závěrečná bitka před bránou Tomáše Vokouna. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výtek by pár bylo, co se týče zpracování. Hudba byla přímo otřesná, a to ve 100 % případů. Tu fakt musel dávat dohromady nějaký náhodný kolemjdoucí. Nepřišlo mi to ani nijak kvalitně sestříhané. Všechny technické nedostatky se ovšem snadno zakamuflují naprosto skvělou nostalgií a vzpomínkami na zřejmě nejlepší éru českého hokeje. Příjemné bylo prokládání záběrů názory hráčů. To totiž vneslo na scénu něco nového. Samotné záběry ze zápasů člověk tak nějak zná, neboť je pouštějí dodnes během MS snad ve všech přestávkách. [75 %] ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Ze všech dokumentů pojednávajících o úspěších našich hokejistů je tenhle nejslabší. Za celý dokument si nemůžeme ani na vteřinu vychutnat moment zápasu, protože 99% záznamu je zpomaleno a proloženo naprosto zbytečnými keci. Ještě jedna věc mi tady vadí a to jsou ksichty. Nevim jestli byl kameraman na drogách nebo měl zálibu v detailně snímaných obličejích, ale já chci při dokumentu poslouchat pocity a zážitky aktérů a ne jim počítat uhry na čele. Takže tři hvězdičky dávám čistě za úspěch hokejistů, samostatný dokument nestojí za nic. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Dokument o zlatém úspěchu našich hokejistů MS z Vídně 2005. Spousta zajímavých informací ze zákulisí turnaje a pocity hráčů. Pro hokejového fanouška povinost. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Další nezapomenutelné ohlédnutí za zatím posledním hokejovým úspěchem našich borců na mistroství světa ve Vídni v roce 2005. Ukazuje nám průběh turnaje a mnoho rozhovorů s hokejisty, jejich pocity a trable. Mluví se o zlomeném malíčku Jardy Jágra a dalších kuriozitách. Jeden z nejlepších úspěchů. Vídeň Forever!!!!!!. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Vídeň měla Jágrův malíček, měla zrcadlovou čtvrtfinálovou odvetu za nešťastné vyřazení v Praze, měla ty nejlepší hráče na světě, nicméně to nevyrovná ten počet zápletek z Německého šampionátu. Už od série neúspěchů, po omluvenky hráčů, ostudy s Norskem a Jágrův následný proslov, přes nádherný vyhraný zápas se Švédskem a následnou porážku se Švýcary až do té neskutečné vítězné série, kterou nastartovala výhra nad nepříjemným Lotyšskem a kterou provázeli věci jako narození Rachůnkovy dcery nebo jeho fantastická trefa proti Švédsku, vítězné góly Jana Marka v nájezdech nebo úchvatné finále, kdy naši neznámí hoši dokázali porazit All Star Team Rusů, kteří měli pomalu nabitější sestavu než na olympiádě. Vídeň byla taky nádherná a vzpomíná se na to pěkně, ale z dokumentu to není až zas takový prožitek jako z Týmu na hraně. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o posledním velkém vítězství téhle staré dobré hokejové party, geniální! “Ještě jeden zlatý večírek pro tuhle partu!“ 5 hvězd! ()

Venkovan 

všechny recenze uživatele

To bylo něco. Vzpomínám si na to obrovské zklamání po vypadnutí ve čtvrtfinále s USA po nájezdech na MS 2004 v Praze. O rok později, čtvrtfinále opět s USA, opět nájezdy, opět Andy Roach proti Vokounovi :-D. Na chlup stejné čtvrtfinále, jen celé zrcadlově otočené. U mě jeden z nejvyhrocenějších a nejpamátnějších zápasů, co jsme kdy viděl. Celkově turnaj byl nádherný. No a Česká televize tohle prostě zpracovávat umí. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Husí kůže, neustálý úsměv a skoro skleněné oči. Pro mě je to nezapomenutelný šampionát a asi ten nejcennější, co jsem kdy viděl (pokud nepočítám Nagano). To čtvrtfinále proti USA je neopakovatelné a dokonalé v tom, jak se naprosto otočil vývoj oproti Praze 2004. Jágrovo: ,,To jsou všechno blázni." mě neskutečně rozesmálo. Skvělé mistrovství, skvělý dokument. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Perfektní ukázka toho, jak dokáže víra ve vlastní schopnosti otočit kormidlo hokejových dějin. Úžasné! ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Krásný vzpomínky na super partu. Jenom tu osmdesátkovou hudbu z Macgyvera si mohla produkce v roce 2005 odpustit. ()

Reklama

Reklama