Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Vaseegaran (Rajinikanth) trávi všetky svoje dni a noci snahou skonštruovať ľudského androida. Po mnohých zlyhaniach sa mu podarí vytvoriť jedného na svoj vlastný obraz. Jeho priateľka Sana (Aishwarya Rai Bachchan) ho pomenuje Chitti a čoskoro sa jej veľmi zapáči odvaha, s ktorou Chitti pristupuje k akýmkoľvek situáciám. Vaseegaran je Chittiho schopnosťou zachraňovať ľudí takisto ochromený, a preto sa rozhodne darovať mu viac ľudskosti tým, že mu umožní prežívať emócie. To však nemal robiť, pretože Chitti sa v okamihu zamiluje do Sany, a chce prekaziť jej vzťah s Vaseegaranom. Ten sa rozhodne androida vypnúť, avšak doktor Bohra (Danny Denzongpa), ktorý v projekte vidí zdroj obrovského bohatstva, ho rekonštruuje s odlišným čipom. Čip z Chittiho robí nepriateľa ľudstva schopného replikovať sa a nielen prenasledovať Sanu, kamkoľvek sa pohne, ale aj osídliť Zem novým druhom „robo-sapiens". (Incantator)

(více)

Recenze (55)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ultimátní bolywoodská pecka, která ač nesmírně debilní, dokáže bavit. Tancování a zpívání zredukováno na minimum, jen daleko více akce. Vidět to jako kluk, stříknu si do trenek a pak jimi mrskám samým nadšením psa. Snad jedinou výtku bych měl - chyběla mi k těm scénám, kde se nic nedělo a jen pateticky žvanilo, hudba Raviho Shankara. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém jsou současně roboti, tanec a zpěv, střílečky, hromada úmrtí a malebné záběry Kilimandžára, svádí konzervativně založeného diváka k vyslovení frází jako "méně je více" nebo k otřepanému přirovnání ke kulinářské snaze Čapkova pejska a kočičky. To je ten pohodlnější způsob, jak se s Enthiranem vypořádat. Ale pokud se předem připravíte na to, že uvidíte cosi neobvyklého a právě na to se těšíte, třeba stejně jako já shledáte, jak zábavný a osvěžující film to je. Jak obratně kličkuje mezi romantickou komedií, akčním filmem, sci-fi a muzikálem a jak tyto zdánlivě nesourodé žánrové složky vrství v promyšlené hierarchii důležitosti. Tříhodinová stopáž vypadá děsivě, ale film je rozdělen do několika bloků dramatického děje, z nichž každý posune příběh od expozice přes peripetie ke katarzi, načež přijde hudební číslo (jakási záložka mezi jednotlivými kapitolami) a další dějový posun podle tříaktového paradigmatu. Nevím, zda je to u indických filmů obecně zvykem, ale u Enthirana tento postup funguje jako příležitost si v pravidelných intervalech odpočinout od sledování divokého děje a nepropadat malomyslnosti z toho, že konec není ani nadohled. V době, kdy hollywoodské spektákly tohoto typu soutěží o to, který z nich bude "temnější" než ostatní, začíná docházet k tomu, že jsou od sebe v té temnotě navzájem nerozlišitelné. Tento film si s jiným určitě nikdy nespletu. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Je naprogramovaný inteligencí stovek lidí. Je zručný v každém umění, mluví všemi jazyky, tancuje, bojuje, sportuje. Je odolný vůči ohni a vodě. Pomůže s pokrokem i obranou země..... V Indii vytvořili inteligentní plechovku. No a co, říkám si. Ale zvědavost mi nedala a teď musím napsat, že tohle je (pro mě) nejlepší film pro OPRAVDOVÉ seznámení s Indickou kinematografi! Tady je totiž VŠECHNO!! Fajn, ale 3hodiny??? Asi půl hoďky zaberou videoklipy, které.....tam prostě jsou.... (Tahle hudba není moje krevní skupina -je fakt děsná-, ale klipy jsou barevné, nápadité a pokud dáte ,,špeka“ jistě i inspirativní.) A tak jestli má film nedostatky, určitě to není délka (i když sedět v kině...). Příběh bych rozdělil do tří filmových fází: 1. naivní, akční, dětsky vtipná a milá o zrodu superhrdiny / 2. dramatická, když začne myslet (jako chlap), protože mu polibek prohřeje obvody / 3. akční, kdy se Chitti mění v démona se svými sobeckými zájmy. Hlavně v tom ,,prostředku“ to občas zaskřípe, ale velkolepé finále s neskutečnou monster kreací F/X efektů možná uspokojí i náročnější příznivce akčních sci-fi. Stejně jako příznivce ženské krásy pohled na sympatickou a muzikální A.R.Bachchan. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět nejdražší a nejúspěšnější Indický film. 2.) Zjistím, jaké je nejvyšší prvočíslo. 3.) Zajímá mě, jaký může mít komár tři přání. 4.) Poznám, že ženský jsou nebezpečný už i pro roboty. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, ani jsem to nedokoukal, viděl jsem jen 2 hodiny a mám dost, ono totiž né že by to třeba nebylo v některých částech zábavně natočený, ale největší problém je v tom, že člověk prostě nemá komu fandit nebo koho si oblíbit, jelikož obě hlavní postavy jsou děsně nesymaptický a to jak vzhledem (nečekaně oba dva, když je to stejnej herec v dvojroli), tak i chováním, takže po těch dvou hodinách debilního příběhu a slušný akce jsem si dal pauzu s tim, že to dokoukám příště, jenže už jsem si to nikdy nepustil, protože mi to přišlo jako ztráta času. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak tady už někdo opravdu popustil uzdu fantazii! A taky peněžence! Tak trochu ty indy nechápu. Za ty prachy to mohl být trhák, takto jde o robotickou komediálně akční telenovelu s tanečními a pěveckými prvky. Jako kdybyste naučili Willa Smithe v Já, Robot tančit a zpívat. Možná byste se chvíli smáli, ale pak by vám zbyly jenom oči pro pláč. Takže jak jsem již napsal na začátku...absolutně nevyužitý potenciál, hlavně co se dostupných financí a kýženého výsledku týká. Být to o polovinu kratší, bez celého indického kýčovitého patosu, šlo by o lepší investici. Ale ujeté je to hodně, to jo! 40% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Aby vykompenzoval ztrátu svého předchozího filmu, odmítl Rajnikanth přijmout za svou roli ve filmu plat. (Raztubyl)
  • S rozpočtem přes 40 milionů amerických dolarů se jedná o do té doby nejdražší a nejvýdělečnější indický film. (Raztubyl)
  • Chitti (Rajnikanth) se ve filmu prohání v kabrioletu Mercedes Benz CLK. Při honičce na dálnici je však v některých záběrech nahrazen jeho čínskou kopií BYD S8, lehce upravenou, aby se více podobala originálu, a v jiných sedanem Mercedes C-klasse s uříznutou střechou. Na tom jsou v záběru, kdy Chitti (Rajnikanth) drží auto ve vzduchu, zřetelně vidět zadní dveře, které kabriolet CLK nemá. (Raztubyl)

Reklama

Reklama